Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí práce -zkušenost

Od: jarousek5555 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

prosím PORADTE,kdo z vás má kladnou zkušenost s manuální domácí prací.

Děkuji

Jarousek5555

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Já mám kladnou zkušenost. Vím, že když si doma uklidím, tak mám čisto a pořádek a když jsem doma sám, tak mi to i delší dobu vydrží.

Pokud se má jednat o placenou domácí práci, tak taková prakticky neexistuje. #domácí#práce#doma

Ládin:*palec*Naivní lidé,kteří si cca 25 let po pádu totality stále myslí,že to s nimi někdo myslí upřímně,a že existuje spravedlnost a především poctivost!Morální kodex je už dávno kdesi nenávratně za horizontem *cert*Vykořisťování člověka člověkem,to je momentálně v kurzu*plac*

To mi nedá nereagovat.

Stále lepší vykořisťování člověka člověkem, než jak bylo vykořisťování člověka státem.

doplněno 09.03.14 12:51:

Ale s tou první větou souhlas.

sebod*

koptic. U nás se to bohužel nějak zmutovalo. Je tady jak vykořis´tování člověka státem, tak vykořisťování člověka člověkem

Svatá pravda, Sebodko. Platíme daně furt a ze všeho. Ty, Koptiči, ne? To se teda máš!

Kromě daní za veškeré zboží,potraviny, léky, platíme namátkou třeba povinné ručení z aut. Našla jsem nedávno v jednom kufru zapadlý ústřižek složenky, v roce 1976 to bylo ročně 144 Kč /na Š 120/, dneska jsou to tisíce. Každoročně nám stát připomene, že když něco máme, musíme za to složit daň z nemovitosti. bez ohledu na to, že jsme si tu nemovitost koupili, postavili, zaplatili. A zaplatili jsme ji z vydělaných peněz, které už přece byly jednou zdaněny. To ale nevadí, daní se znovu.

Co mě ale naštvalo úplně nejvíc. V roce 2006 umřel tchán. Byl dosti despotický, nikomu nic nechtěl dát za života, vše bylo jen jeho, jeho...Po smrti došlo k vyřizování dědictví. Dohodli jsme se, aby to dostal po něm můj manžel, byl dlouhodobě v nemocnici /asi půl roku/, tak jsem ho u notářky zastupovala. Za to, že od pana X.Y. přešlo dědictví rovněž na pana X.Y. /chlapi měli stejná jména/, jenom o nějakých 30 let mladšího, bylo nutno uhradit daň + poplatek notářce v celkové výši 12.600 Kč. Těchto peněz mi bylo fakt líto, připadá mi úplně zbytečné, když rodina něco má a dál to v ní zůstává, něco platit. Proč?

Co stát z lidí nevytahá v podobě povinných daní, snaží se vymručet aspoň jako dary a příspěvky. Sbírka na invalidní vozík, na léčebný pobyt v lázních pro postiženého, na kočičí útulek, na povodně /to bylo ale neštěstí, to uznávám/, v poslední době je slyšet o sbírce na ledovou dráhu pro Martinu Sáblíkovou a další případné pokračovatele a taky na znovupostavení vyhořelé chaty Libušín od pana Jurkoviče.

Na tyto platby by měl pořádný stát mít. A ne škemrat na lidech. Vždyť byla zavedena i povodňová daň, 100 Kč na osobu z každé výplaty? Kde jsou tyto peníze? Byla bych sprostá a asi by mě blokli. Ale víme to všichni, že? A snad právě proto jsem skeptická k těmto sbírkám. Stejně to nakonec skončí jinde, než mělo, ať už byl prvotní úmysl jakýkoliv. Jaga.

doplněno 09.03.14 14:41:

Omlouvám se za odbočení od původního tématu. Ale jinak poctivou, slušnou a dobře placenou domácí práci neseženete. Snad jen dělat doma účetnictví, nebo překlady. Případně učitele jazyků, kdy budou žáci docházet na hodiny.

hodnocení

0x

Jaroušku, že by všechny ženy a všichni mužové, kteří se musejí postarat o chod domácnosti? Všichni ti, komu uvařené jídlo nepřistane na stole, prádlo se nevypere a nevyžehlí úplně samo, koš nezajde sám k popelnici a smetí samo nenaskáče do vysavače. Tak jsi to myslel? :-D

lidus*

Šmankote "babičko" kdo vám to platí? Že bych změnila domácnost.

Odpověď na dotaz: ano, za totality jsem dělala doma lustry a ozdobičky z korálků, plat 00nic, korálky u televize třídila celá rodina, maminka ta už po r. 2000 doma kompletovala voňavé stromečky, vždy ji firma dovezla balíky a musela to zkompletovat třeba do 2 dnů, dělala opět celá rodina a plat zase 00nic.

doplněno 09.03.14 11:42:

Teď jsem si přečetla, že jste chtěl kladnou zkušenost, hmm tak to bohužel nemám.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Zdá se, že se tazatel doptává nějakých zkušeností z práce, která dobro plodí a někdy i nějaké finance do výplaty. Nechtíc jsem se nachomýtl k domácí práci, od jedné firmy- PAS, co vyrábí růžence. Manželka se rozhodla, že si přivydělá. Začalo to tím, že si pro tu ,,práci,, dojela 15 km daleko a zároveň dostala termín pár dnů na zhotovení a vrácení zpět. Mohl jsem pomoci pouze s operacemi, které jsem zvládl. Drobnými kleštičkami a šroubkem navlíkat a zavírat drobné kroužky. Bylo to terno. Někdy za to bylo i 9 Kč na hodinu, mínus ty odvozy 2x 45 km. Taky byli až přehnaně důslední na dodržování termínu vrácení práce. Kolikrát žena viděla, za přebírající pracovnicí ,na zemi, svoji zabalenou práci i po dalších 14 dnech. Výdělěk býval od těch 600 Kč, 1200 Kč a max. 1600 Kč za měsíc. Kolikrát, ani v den předání nebyla další práce. Asi to bylo dobré jen pro důchodkyně, z oboru, bydlící poblíž firmy. Tato skušenost ale naznamená, že by se nedala sehnat i lepší práce, jako příjem na celý měsíc. Takovou , ale neznám. Držím palce.

hodnocení

0x

Ahááá, tahle otázka může být myšlena všelijak. I tak, kolik tazatel zaplatí, když si na domácí práce někoho najme. Pak i tak, jestli někdo nemá nějakou práci z domova (montáže, lepení, kompletování). Také Hodinový manžel, placený za drobné drobné. Ale i tak, že mu žena vyčetla, že ona dělá služku zadarmo. *zed* Ještěže mluvíme všichni stejným jazykem, tedy česky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]