Nejste přihlášen/a.
já bych se chtěla taky vyjádřit k tak citlivému tématu jako je zabít zdravého psa!Moc mě mrzí na mladém člověku jeho necitelnost k takovému tvoru jako je pes.Chápu že přijde situace že někdo odjíždí do ciziny, nebo se stěhuje do malého bytu apod. ale potom hledám člověka na Bazoši kde je velká poptávka po psech , nebo dám inzerát do místníh novin , zapojím přátelé,né jednoduší je nechat píchnout psa a to ještě v případě když to bude levné že? Copak vám ta doba co ho máte nic nedala? Máte ho vůbec ráda? těžko jinak by jste tořešila. Je mi z vás smutno . Tady byla otázka na vepře a jatečný skot? Kdyby záleželo na mne tak bych se smířila s tím že by se tato zvířata vubec neměla chovat ve velkém. Kdo chce at je má na svém malém hospodářství k vuli mlíku a slepice na vajíčka. Moc je mi líto těch zvířat né jenom té kruté smrti ale k tomu jejich smutnému životu. a co se týká tazatele kolika ubohým psum a kočičkám jsme pomohli tak já s čistým svědomím mohu říct tak asi deseti možná patnácti.odvezly jsme je s moji dcerou do utulku. V zimě jsem s ostatními stála před obchodákem a sbírali jsme podpisy proti vyvážení końů z polska do itálie namačkané , pokopané , zničené po tak dlouhéé cestě a šly na popravu. takové zvěrstvo.Lidé chrante zvířata byly tady dříve než my a naši pomoc si zaslouží. Korina
Nebudu se vyjadřovat k původnímu otázce ohledně utracení, ale útulky jsou plné psů. Praskají ve švech a některé už musí odmítat další psy. Kde jsou ty davy milovníků zvířat? Nevím co je to za život, být (skoro) pořád zavřený v kotci.
A jeden údaj do pranice: Za psy a další domácí miláčky se celosvětově vydá víc peněz než za děcka.
To je podle mě není zrovna dobře.
Pro hnidopichy: Teď vám odkaz na stránku nedám, četl jsem to někde asi před třemi lety. Nevěřím, že se to od té doby změnilo.
Tak a teď se do mě klidně pusťte.
milý Pepre nevím jak to myslíte s těmi penězi (vic za psy než za děti? v jakém smyslu. Prosím ted děti né, je to velmi citlivé téma Děti... ale myslím že tady je řeč o psech a o zvířatech, ano souhlasím s vámi že jsouu utulky plné ! ale proč? a zase to je o lidech takových kteří jsou nezodpovědný , necitelný a taky v neposlední řadě je vina v zákonech o zvířatech.Proč takový člověk který úmyslně týrá psa , kočku je nepotrestaný , neplatí pokutu a zvíře mu je odebráno pouze v nějakém těžkém případě. už o tom nechci psát bolí mi srdce z krutosti k lidem, dětem, zvířatům. Kam až postupem času došlo lidstvo... pustte si program animal planet ted to dávají záchrana týraných zvířat? pokuty veliké až vězení. Kdy to bude u nás?
Osobně když se mi někdy stane že na chodníku šlápnu do psího lejna bych nechal utratit toho čokla i s majitelem, pokud je majitel takové prase, že neví, že má výkaly po svém miláčkovy sbírat. To zaprvé. Za druhé: stalo se mi, že mě pes kousl. Byl bez vodítka a majitel 30 metrů daleko. Ten pes během 1 minuty dokousal navěky. Nikoho neobtěžuji a vyžaduji, aby také nikdo neobtěžoval mně. Ani prostřednictvím čokla. A teď hr na mně!
já jsem asi druhý. běžně psí hov.. na botě z chodníku a několikrát oskákaný od psa, aniž bych si to přál a to mi ještě majitel psa řekne, že to nic není, že je pejsek hravý. chápu to, ale prosím ať si hraje s někým jiným. kecy typu "kdo nemá rád psy, nemá rád lidi" jsou pro mě nepřijatelné. sám jsem měl chovnou stanici Novofundlandského psa a rozhodně ne proto, že jsem je neměl rád a také ne proto, abych někoho otravoval.
Už se snažím dávat na pozůstatky po těch prasatech pozor, tak to není tak časté, ale ono se stačí rozhlédnout po zesraných chodnících a člověku je tak nějak smutno.
Dobrý den, jak je již uvedeno, tak jste opravdu smolař. Já se dívám na cestu a pokud spatřím psí lejno, tak ho překročím nebo i obejdu. Nebolí to a nemusím se rozčilovat na všechny pejsky. Ale, uklízet by se mělo - jednak je na to vyhláška (nebo snad i zákon) a také držitel psa má platit městu poplatek za držení psa, tak je z čeho úklid hradit. Jinak, psí lejno většinou nepřežije první silnější déšť a zvolna mizí. To taková dobře umístěná žvýkačka nebo PET láhev na chodníku vydrží mnohem déle - a šlápnout si na ně, je nemilé. Mimochodem, zkoušel jste někdy uklidit z chodníku psí lejno, když má pejsek zrovna průjem? Je to prakticky nemožné. Takže, pro příště se lépe dívat na cestu a lejna překračovat. Zdravím!
doplněno 28.02.14 09:56:axus - je fakt, že na děti jsem moc nemyslel. Pouze jsem předpokládal inteligenci dospělého.
Dětem asi budou dál utírat botičky rodičové a postupně je učit, že je to "ee" a nešlape se do toho - stejně jako do kaluže.
doplněno 28.02.14 12:02:saman47 - rád jsem Vám poradil, vždyť od toho jsme tady.
Dobra rada. Jeste prosim o radu, jak vysvetlit jedenapul letemu decku, aby koukalo na cestu a neslapalo do psich hoven, kdyz chce treba v parku behat kolem.
Nijak. Rodičům doma snad běžně teče voda.
doplněno 28.02.14 10:03:Neříkám, že je to v pořádku. Ve školce už jsem hodněkrát dítěti čitila boty, protože dítě se prostě nedívá. Pokud teče voda, dá se bota jednoduše očistit. Nebo venku o písek, trávu.
A bydím u velkého parku, rozděleného na tři části. Psů tam chodí dost, ale nepamatuji si, že bych tam někdy stoupla do lejna. Ne jako u přítele na vesnici na stezce k rybníku, kde člověk kličkuje jak zajíc.
Aha. Takze je to vlastne v poradku.
A pejskari zase maji bezne klouby, aby se mohli pro hovno po coklovi ohnout.
tohle je diskuze o ničem. jsou dva druhy lidí, jednomu šlápnutí do hov.. nevadí, stejně jako ochcaná kola u auta, ochcané domy, oskákaná odrápaná auta, kolemjdoucí, občas někdo pokousaný. vše třeba omyje déšť. té druhé straně tohle naopak vadí.
Pardon,ale utratit psa i s majitelem za lejno do kterého jste šlápl? Já jsem v Praze viděla za bílého dne vykonávat velkou potřebu člověka a přímo u autobusového nádraží.Ovšem kdybych do toho šlápla,tak bych i tak těžko říkala takové nesmysly,že bych majitele toho lejna nechala utratit! Opravdu strašný názor člověka moudrého...vítevůbec co jste tu napsal? A že vás pes kousl? To asi věděl proč,zřejmě je z vás cítit nenávist k nim a to pes dobře pozná.Má na lidi čich...
Ano, utratit psa i s majitelem včetně takových moudrých helikoptér jako jste vy a pozůstalým vystavit fakturu za naklady. Hned by bylo lépe na světě. Mně je vcelku úplně jedno, co by kdyby a co byste potom říkala, fršťouch? Snažím se nikoho neobtěžovat, ať nikdo neobtěžuje mně, to je celé...
Okamžitě se přihlašte na psychiatrii, budete brzy společnosti velmi nebezpečný. Opravdu se to zhoršuje, tak to nepodceňte.
Byl jsem tam a řekli mi, že jsem zdravý. Nějaká lepší rada by nebyla kromě nesmyslů omlouvajících zesraný chodníky?
Omlouvám se, třeba jste hendikepovaný,nebo slepý. To že nesnášíte psy a lidi je ale opravdu jen Váš problém.
Ano, je to můj problém, a vaše zbytečná starost. Psi s majiteli, kteří si po sobě na chodníku seberou hovno mi nevadí. S ostatními mám problém, který průběžně s docela velkou úspěšností řeším...
teď jsem teprve díky "korině" objevila i tu původní otázku... taky je mi z toho smutno... nevím, jestli si ona osoba ještě bude číst tuto diskuzi, ale já bych se klidně pejska ujala a může se občas přijet podívat, jak se mu daří - myslím, že takhle by se mohla domluvit i s ostatními potenciálními zájemci, stačilo by jen dát zadarmo inzerát s fotkou do všech internetových inzerátových serverů, to je minimum práce, určitě by se nějaký zájemce našel a pejskovi by dala aspoň šanci... pevně doufám, že to byla jenom provokace... achjo...
dobrý den všem nám lidem i pejskům o kterých je řeč. Smutné je kam se debata stočila ! z utracení psa na jeho výkaly.Ano souhlasím s vámi , je to ošklivé když člověk jde po ulici a ejhle ! ale prosím vás myslíte že ten pes to dělá schválně? opět to je vina člověka, není schopen ho odvézt dál než na pár m. a chudák pes tu potřebu vykoná kdekoliv a kamkoliv. LIdi to venčení nechávají na dětech a podle toho to takdo vypadá. Já jsem procestovala téměř celou evropu a nikde jsem se s tím nesetkala , byla jsem i v usa a o psí hovínko nikde nezakopnete. V zemi kde se válí po zemi papíry , umělé i skle. lahve, všude nedopalky od cigaret atd. mě nepřekvapí ani to že majitel nedokáže igelitákem to sebrat a vyhodit. Opět bohužel za to muže homosapiens a nikoliv PES. V německu jsem viděla jezdit specil. skutry a pokud se našla pohroma vysál to takovým luxem co měl za sebou. A hlavně v těchto státech jsou veliká hřiště pro psy a jsou určená pro jejich hry a taky k jejim potřebám. mějte se fajn a nedovolte aby vztek zastínil vaše lepší já, přeji hezký den...KOrina
Korino, díky za názor,jste alespoň jeden člověk, který není cinický, zlý, sobecký a má úctu ke všemu živému...
Všechno je to v lidech. Mám malé štěně doma 4 měsíce a ještě neudělalo jediné hovínko na veřejném prostranství. Kálí vždy na naši zahradu a okamžitě to uklízím a házím do popelnice. Kdyby se to náhodou stalo při procházce, tak samozřejmě seberu, ale zatím to zvládáme takto. Ve městech je to jednoduché, jsou všude koše a někde i pytlíky, ale na vesnicích máte koše většinou jen na náměstíčku, či návsi a všude jinde mají lidé popelnice za plotem a potom kam to sebrané hodit? Vidím u nás občas svědomité lidi, ale je jich velmi málo, že seberou a mají sebou igelitku a v té to donesou až do své popelnice, ale někomu se to příčí...ale vše se dá řešit a jsem také na to alergická, když si pořídím psa, tak po něm musím uklízet, ale bohužel se tak neděje, ale vše je v lidech...snad se to v budoucnu zlepší, ale moc tomu nevěřím. stačilo by na to zaměstnat pár lidí a dávat ihned při činu vysoké pokuty, pak by si to snad každý rozmyslel...jinak souhlasím s názory na původní otázku, že je možnost dát inzerát s nabídkou darování pejska, a myslím, že se určitě někdo ozve. vždy se najde řešení.
Tak náhodou jsem dnes doma a mohu sledovat odpovědi na prvopoloženou otázku ohledně utracení psa. Odpovídám pouze na logické a smysluplné otázky a né na stupidní např.pěstování domác. zvířat v koupelně a pod.Přečtěte si vše pořádně a pak reagujte. Děkuji všem kteří mne správně pochopili a podle toho odpovídají. Mám jiné aktivity než stále psát o jednom a totéž.Souhlasím se článkem co mi pisatel poslal ano v česku je přehršle psů a koček , ale proč? kočky a psi se rozmnožují neplánovitě, lidi nedávají zvířata kastrovat a podle toho to vypadá. v rodinách se nerozumně obdaruje dítě štěnětem a do dvou ,tří měsíců končí na ulici.Právě o tom to vše je a pravda je ta,že zákrok je na vetrinární klinice drahý , dnes je to výhodný bisnis.A tím je kolo roztočeno, jedna kočička má pět kotat a do pul roku jich je třicet atd v tom lepším případě se dostanou do útulku v tom horším zahynou hlady a zimou.Co s tím dělat? PLánovat množství mládat , nepodporovat nákup mládat v množírnách, kde feny velmi trpí a jen rodí vrh za vrhem, při nedostačující hygieně, stravě atd. Tak že se opět dostáváme k nezodpovědnosti lidí , chamtivosti a zvrhlému postoji vůči zvířatům které přes zlé a nepochopitelné chování je jejich zvířeci kamarádi milují a jsou štastný v jejich blízkosti ...
Nečetl jsem téma o utracení psa.
jen se vyjárřím k tomuto tématu, založeném kolegyní Korynou. Naprosto souhlasím s tvrzením, že je to vše jen o lidech, nikoliv o psech. Člověk může za chování psa.
Osobně mám panickou hrůzu ze psů. Když přijedu někam vždy se ptám, zdali nemají psa, že mám hrůzu ze psů že ztrnu, kácím se, a podobně..
Nevěřili byste, kolik lidí mne přesv+dčuje, že zrovna ten jejich pes je ten nejlepší, do té doby nežli to se "mnou praští" .
Často mě jejich pejskové oslintají, olizují a podobně. Lidé nechápou, že přítomnost psa může někomu vadit.
Po uklidnění se mi omlouvají, že to netušili a podobně..ale to mne již je jedno..
Přeji všem pejskařům lásku ke psům a k lidem, jako jsem já.
Hezký víkend,
Milan
Jasně, že né všichni musí psy milovat, já bych neusnula s pavoukem v místnosti, někdo jiný nesnáší hady, myši atdatd...
Ale když se vrátím k původní otázce, tak si tazatelka zcela dobrovolně pořídila psa a pak ho v diskusi označila jako "věc" s kterou si může děla co chce a v tom případě ho i zabít.
Tato tazatelka je mi už ukradená, ale horší je, že tady, poměrně "kvalitně" ohodnocení rádci s ní souhlasí.
hezký podvečer dnes jsem u tohoto tématu naposled, jen se chci zmínit jak pisatelka "MA" píše o pavoukovi, tak to je můj případ. Všechno jenom ne toto" roztomilé zvířátko " včera jsem byla na chatě a při otevření sklepa tam strčím hlavu rozhlédnu se vlezu tam popadnu pro co jsem tam šla a na totata jsem venku. Neznám nic odpudivějšího než je pavouk.Mrzí mne to , ale nic s tím nenadělám. vím že nejsem sama kdo má k nim odpor. zdraví Korina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.