Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nález pamětové karty

Od: bedrich* odpovědí: 10 změna:

V pondělí večer jsem se ženou našel v Praze paměťovou kartu asi z foťáku? Nevím jestli dotaz patří do této rubriky, ale snad někteří znalci přes foto budou vědět co máme dělat. Zanesl jsem ji ještě ten večer na policii, tam nás ale víceméně vyhodili s tím, že kdyby měli schovávat každou pitomost co jim tam kdo přinese, že prý nedělaj nic jiného...tak jsem ji vzal domů, s tím, že třeba ji bude někdo hledat... ze zvědavostí jsem se podíval co na ni je a bylo na ni přes 30 000 fotek z nějakýho bordelu či odkuď. Karta je na 90 procent plná a je na ni cca. 240gb fotek. A tak se ptám zda někdo třeba neví komu to patří nebo co s tím dělat...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chuj
hodnocení

0x

240gb pametovka? .. koupim ji

bedrich*
hodnocení

nevím jakou má kapacitu, když na ni kliknu pravým a dám vlastnosti, tak to asi minutu načítá soubory a pak tam je využité cca 236GB volné cca 4gb celkové 238,4gb nevím co to je, mám ve foťáku 2GB kartu a myslel jsem si že karty jsou vždy násobky... tak velkou jsem nikdy něvěděl... nevím 512mb - 1gb-2,4,8,16,32,64,128,256GB? já ji nevyužiji, ale nechci prodávat ale vrátit majieli, jestli se teda najde...

hodnocení

0x

240gb fotek? Asi máte na mysli 240MB. Většinou na obecním úřadě vedou ztráty a nálezy a zvěřejňují je na netu, tak jim to tam můžete pro klid duše hodit.

Kdybych měl pocit, že jsou to fotky z dovolené, nebo jiné akce, po kterých by mohl někdo plakat, tak bych si asi současně hrál na detektiva a pokusil se z indicií a míst na fotce dohledat majitele. V exifu fotek poznáte, čím je to focené, jestli mobilem, nebo foťákem. Pokud je to z mobilu, mohly by tam být i soubory, z kterých půjde poznat víc.

doplněno 14.02.14 22:38:

Tak pokud je to opravdu 256Gb, tak těch moc není. A už vůbec ne zařízení, která takto velkou kapacitu podporují. Co je v tom EXIFU fotek?

hm*
hodnocení

0x

No, mohli byste ty fotky zběžně (sem tam některou) prohlédnout, jestli tam nebudou záběry, ze kterých by se poznal ten podnik. Pak byste to tam mohli jít vrátit. Je ale možné, že by v podniku o těch fotkách nic nevěděli a vůbec by z nich neměli radost (a majitel té karty potom také ne). Nebo by o nich třeba i věděli, ale bylo by pro ně špatné, že o nich víte i vy (kdoví, co všechno je tam nafoceno). A ještě byste třeba měli kvůli tomu potíže.

Nejbezpečnější by bylo tu kartu asi nevracet (tedy nejbezpečnější by bylo ji nenajít), ale zas vás chápu, že je dost drahá a tak si ji nechcete jen tak nechat. No, ... sakra. *nevi*

doplněno 14.02.14 22:27:

Pro tomkk: ano, dělají se karty 256 GB.

doplněno 14.02.14 22:33:

Heleďte, jestli jsou tam potenciálně nebezpečné snímky, asi ji fakt radši nevracejte. Kdo v takovém prostředí fotí, ten má určitě peněz dost a ztrátu karty přežije. A snímky už má staženy, 30000 jich určitě naráz nevyfotil. Kdybyste se s tím někde objevil, nemuselo by to být pro Vás dobré.

hop®
hodnocení

0x

Zkuste dát inzerát do nějaké rubriky "ztráty a nálezy", možná Vám někdo rád zaplatí.

Já bych ji ale zahodil nebo smazal - pokud jsou tam poznat osoby, mohl by Vám chtít někdo "uříznout hlavu" jen za to, že jste to prohlížel...

No zahodit by ji snad byla škoda ne? To jsou mi nápady :( Kartu bych normálně zformátoval a nechal si ji. Když ji policie pokladá za bezcennou tak přece nemůžete mít problém ze zatajení nálezu. Snaha byla.
Co se týče kapacity - jedna no name čtečka se se mi v počítači hlásí jako disk 2terrabajty i když karta má jen 32GB.

buss
hodnocení

0x

Nalezené věci se odevzdávají na obec, ale s novým OZ ...

sebod*

Jestli je Vám ji líto kartu naprosto zničit nebo vyhodit, což se Vám nedivím, tak si ty fotky ve vlastním zájmu radši neprohlížejte. Smazat a pak si s kartou dělejte co chcete.

fidonet*
hodnocení

0x

Pamětová karta 240 GB. Rád čtu tyhle blbosti. Vždy mě pobaví.

doplněno 15.02.14 12:56:

30 000 x 1 MB fotka to bude spíše 32 GB nebo 64 GB.

doplněno 15.02.14 13:35:

asd: tak to ale už asi nebude pamětová karta ... tedy asi.. ne?

asd*

Ta blbost k pobavení je třeba Lexar sdxc 256 GB ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]