Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna zaměstnání

Od: pavel210 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

měl bych za nějakou dobu nastupovat do jiného zaměstnání a stále si nejsem jistý zda dělám správné rozhodnutí, tak bych si rád poslechl názor jak to vidíte vy. Momentálně pracuji jako lakýrník a vydělám si celkem slušné peníze ( nad republikovým průměrem ), ale v této práci byli doby kdy jsem byl hodně nespokojený, neustálé nové nařízení s vedení a kontroly, téměr neplnitelné normy a když tomu člověk věnuje během směny veškeré úsilý .. Ale můj nadřízený je s mou vykonávanou práci velmi spokojený. Mohl bych nastoupit na pozici CNC obsluhy a dle referencí známého je to celkem pohodová práce a je tam spokojený. Bohužel je toto zaměstnání odemne vzdáleno 30 Km, oproti tomu momentálně pracuji přimo u nás kde bydlím ( dojíždění do 5 minut ). Také bych si pohoršil řádově o několik tisíc + náklady na dojíždění. Jak by jste řešili tuto situaci, šli by jste za práci kde by jste mohli mít svůj klid ale s menším platem a také dojíždění? Také to beru s hlediska toho že jsem mladší 23-letý a mohl bych si na CNC udělat praxi, která je v dnešní době u většiny zaměstnavatelů nezbytná věc. Nevím zda se držet raději dobře placené práce, nebo zkusit i něco jiné. Vážně nevím jak se rozhodnout.

Děkuji za nározy a rady. Pavel

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle mého názoru si musíte porovnat všechny hypotéky, jejich plusy a mínusy a co z nich je pro vás důležité. Např. peníze - potřebujete ten vyšší plat na splátky hypotéky, na rodinu apod., nebo jste svobodný a ztrátu pár tisíc lehce oželíte? Taky myslete na budoucnost - chcete zůstat u lakýrčiny, nebo se vám bude CNC praxe hodit víc? A co mezilidské vztahy na obou pracovištích, které vychází líp? Dá se spoléhat na referenci známého, že je tam celkem pohoda? Zkrátka si sedněte, ujasněte si svoje priority a podle toho se rozhodněte...

hodnocení

0x

Je to jenom o tom, jaké máte priority.

Já odešla ze zaměstnání, kde jsem měla jistých 17000,- až 18000,- čistého na HPP + neustálé psychické vyčerpání, s tím spojená nespavost a neurotičnost. Teď dělám na sebe za max. 3/4 této částky, v některých měsících mám příjem téměř nulový, takže nestabilita příjmu - ale práci si téměř užívám, trvale jsem v pohodě a pracovní dobu mám většinou kratší (i když vesměs záleží na tom, co si na bedra vezmu sama, a občas jsem schopná si nabrat hodně - ale nikdo mi neříká, co, jak a kdy musím udělat). Ano, občas mě štve ta nejistota "co bude v budoucnu", ale jinak (zatím) nelituji. Taky asi bude záležet na tom, jak moc Vás současná práce štve, tzn. jestli se to nějak dá snést. Mně docela rozhodila zdraví i psychiku, takže to byla jasná volba. A jak píšete o praxi na CNC - já teď také dělám věci, které se v budoucnu můžou dost hodit, ale prvoplánově to záměr nebyl. Nicméně se to opravdu hodí.

Ze zkušenosti s chlapi ale vím, že výše jejich výdělků je pro ně často stěžejní, mnozí mají pocit, že musí vydělávat, aby zapezpečili rodinu. My ženské to tak nemíváme.

hm*
hodnocení

0x

Když hledáš jiné místo a vážně uvažuješ o změně, asi ti něco na současném stavu hodně vadí.

Když neodejdeš, budeš si pořád říkat, že jsi mohl jít na lepší, ale nešel, a že jsi asi měl jít a ... a tak.

Když odejdeš, uvidíš, jestli to bylo dobře, šance je tak půl na půl. Když budeš spokojenější, fajn. Když se ukáže, žo to není ono, najdeš jinou práci a změníš zas. Možná si i řekneš, že jsi měl zůstat v původním, ale to prostě dopředu nevíš. Že se ti ale současné zaměstnání nelíbí, to víš.

pavel210
hodnocení

Tak ano podobné otázky jaké tu zazněli že bych si měl říct, jsem si také kladl. U lakýrničiny zůstavat moc nechci a pár tisíc méně si také můžu dovolit momentálně oželit, postupem času při nějakých problém bych si to určitě vyčítal .. Pujdu na to CNC to zkusit, jelikož je v tomto oboru mnohem větší uplatnění a do budoucna určitě i více perspektivní. Navíc mi bylo řečeno že kdybych chtěl, můžu se do svého nynějšího zaměstnání klidně vrátit. Takže asi není co řešit. Díky za názory to mě ujistilo že dělám asi nejlépe.

matous*
hodnocení

0x

Pokud děláš své zaměstnání už několik let a jsi mladý, radil bych změnu. Získáš nové zkušenosti. Je tu možnost že se ti tam nebude líbit, z jakéhokoli důvodu který teď nevidíš, ale myslim že to za to stojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]