Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
jen tak pro zajímavost, vidím, že otázky z deskritptivy bývají dlouho nezodpovězené, tak mě napadlo, kdo z vás měl někdy deskriptivu, a na jakém typu školy? na gymplu - na průmyslovce - na vš? a v kterých letech?
a najakých školách se učí v současnosti?
my měli deskritptivu na gymplu, ještě před r. 1989, ale moc si z ní nepamatuji, přiznám se
SPŠ elektro - slaboproud, pouze v prváku (1981). Ale toto odvětví matematiky mne nikdy nějak extra nechytlo. Navíc jsem to v praxi (po škole) už nikdy nepotřeboval, takže dnes už jsem zapomněl i to, co jsem se naučil...
Deskriptivu jsem měla postupně na dvou průmyslovkách a byl to jeden z mých nejoblíbenějších předmětů. Ono to tak na první pohled nevypadá, ale v praxi jsem to využila mnohokrát, třeba i při pletení na stroji. Pro člověka, který nemá prostorovou představivost je to ale k naučení hodně těžné, někdy až nemožné. Já ale zas nejsem schopná zvládnou cizí jazyky, maximálně se můžu naučit spoustu slovíček, ale větu dohromady nedám. Nemůžeme být všichni stejní, to by byla nuda...
Deskriptivu jsme měli na průmce v letech 82 - 86, prostorovou představivost mám, myslím velmi dobrou, ale tento předmět mě velmi nebavil právě kvůli nesmyslně despotickému a pedantickému profesorovi, který ji vyučoval. Přitom mě kreslení baví, co začaly počítače a CAD systémy, tak v tom jedu, kreslím výrobní výkresy, návrhy interiérů, spousty schemat a pod, dá se říct, že denně něco čmárám. Ale to kreslení na papír, kdy člověk měl zadek stažený že někde přetáhne a vyhodí celý rys - to už néééé . Zlaté počítače !
Měl jsem ji 2 roky na průmce a 1 semestr ny VŠ. Na průmce jsem chyběl ze zdravotních důvodů na prvních 3.hodinách a už jsem se vezl. Nechápal jsem vůbec nic, připadal jsem si jako úplný trotl. První rok jsem prošel jen tak tak - z milosti. V druhém roce to bylo o chlup lepší. Na VŠ jsem byl opět mimo (tak jako ostatní ) Ze zkoušky jsem dostal "F". Po týdnu jsem si to musel zopakovat a na druhý pokud jsem dostal za "C". Pak jsem si zařídil šikovné potvrzení o absolvování vysokoškolské zkoušky z deskriptivní geometrie, což mi zaručilo to, že už po mě nikdo z tohoto předměty nikdy moc nechtěl. Každý si myslel, že jsem profík a že je zbytečné aby mě cokoli učili :D
Deskriptivu jsme měli na gymnásiu - přírodovědná větev, v letech 1970 -1974. Nic jsme se nenaučili, chtělo to představivost, navíc jsme měli velice hodného starého pana profesora, kterému někdo /předem vybraný/ položil nějakou záludnou, s učivem naprosto nesouvisející otázku, pan profesor se do ní zakousl, vysvětloval a úplně zapomněl, co chtěl probírat za látku. Takhle jsme strávili mnoho spokojených hodin.
Při maturitě patřila deskriptiva mezi volitelné maturitní předměty - spolu s chemií, fyzikou a biologií. Slabší žáci si ji vybrali. To proto, že se už léta tradovalo, že hodný pan profesor si úkol sám narýsuje, pokud žák nebude vědět a pak si ho velice shovívavě oklasifikuje. Já sice z deskriptivy nematurovala, ale prolezli všichni. Díky pane profesore. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.