Nejste přihlášen/a.
Asi všichni víte, že od 1.února je nová televize PRIMA ZOOM, na ní běží pořad se jménem "Lovci žraloků", tento pořád se zabývá odchytem žraloků, jejich následném označkování a puštění zpět do volné přírody. Prý to pomůže pro zmapování migračních cest žraloků. Mně se to ale zdá jako absolutní týraní, a nechápu, jak si ti lidé mohou vůbec říkat "vědci", samotný odchyt probíha tak, že se žralok zakousne do velkého kovového háku s návnadou, na provaz, který je připojen k háku dávají víc a víc bojek, abyse žralok unavil. Potom vo se unaví, ho lidé dovezou na takovou plošinu, kde zkoumají jeho pohlaví, odeberou mu krev (to bych ještě bral jako OK), ale co absolutně nechápu je, že mu!VRTAČKOU! Do ploutve zabudují nějáké pitomé čidlo, jen kvůli tomu, aby mohli zmapovat nějáké cesty. Chtěl bych vidět ty borce, jak byse jim líbilo, kdyby jim někdo zaved vrtačkou do ruky čidlo, a měl by informace o jejich každém kroku. Jaký na to máte názor vy? Přijde vám to jako týráni nebo byste "vědce" v jejich chováni podpořili?
tochu hloupoučké vyjádření ,,nějaké pitomé čidlo,, když víš o jaké jde, když se na ten seriál koukáš, ne? je prokázáno, že žraloci nemají v ploutvích nervové receptory, tudíž je to pro ně bezbolestné, ty vědce nedávej do úvozovek a věř tomu, že já je obdivuji a fandím jim. Pořád lepší takový výzkum žraloků, než to jak se, a to si opravdu zaslouží úvozovky ,,provádí výzkum,, kytovců v Japonsku a Norsku!
No žraloci tu žijí patričně déle, než lidé. A díky nim, taky lidé stále žijí, žraloci totiž moře a oceány čistí, zbavují je nemocných či poraněných tvorů. Tak bysi podle mě zasloužili trochu respektu...
doplněno 08.03.13 23:20:Samozřejmě, že tito "vědci" jsou ale stále lepší, než rybáři, ktěrí každoročně zabijí 100 000 000 žraloků... :/
Tu "vrtačku" moc prožíváš...
Představ si, že ti někdo udělá vrtačkou díru do odrostlé části nehtu a něco do ní přiváže - bolí to asi tak, jakoby sis nehet ostříhal...
Výzkum migrace - no, pořád o žralocích (a mnoha dalších živočiších) víme kulový - takže proč se nedozvědět více?
Co je to těm žralokům platné? Oni žijí díky nám. Mají kliku, že nám moc nechutnají. A o ostatní nemocné a poraněné tvory se dovedeme postarat lépe. Nebo ne?
Já s podobnými projekty souhlasím. Možnám kdyby se Homo Sapiens "narodil" dříve, měli bychom dnes živé mamuty a brontosaury. Samozřejmě, trošku to přeháním. Ale čidlo v ploutvi žralokovi vadí asi stejně, jako ptákovi kroužek na noze nebo psovi obojek. Jen můj názor...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.