Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lovci žraloků - prima zoom

Od: dothe odpovědí: 13 změna:

Asi všichni víte, že od 1.února je nová televize PRIMA ZOOM, na ní běží pořad se jménem "Lovci žraloků", tento pořád se zabývá odchytem žraloků, jejich následném označkování a puštění zpět do volné přírody. Prý to pomůže pro zmapování migračních cest žraloků. Mně se to ale zdá jako absolutní týraní, a nechápu, jak si ti lidé mohou vůbec říkat "vědci", samotný odchyt probíha tak, že se žralok zakousne do velkého kovového háku s návnadou, na provaz, který je připojen k háku dávají víc a víc bojek, abyse žralok unavil. Potom vo se unaví, ho lidé dovezou na takovou plošinu, kde zkoumají jeho pohlaví, odeberou mu krev (to bych ještě bral jako OK), ale co absolutně nechápu je, že mu!VRTAČKOU! Do ploutve zabudují nějáké pitomé čidlo, jen kvůli tomu, aby mohli zmapovat nějáké cesty. Chtěl bych vidět ty borce, jak byse jim líbilo, kdyby jim někdo zaved vrtačkou do ruky čidlo, a měl by informace o jejich každém kroku. Jaký na to máte názor vy? Přijde vám to jako týráni nebo byste "vědce" v jejich chováni podpořili?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Já si myslím, že tohle není zase tak hrozný a podporuji to.

ukulele*
hodnocení

0x

tochu hloupoučké vyjádření ,,nějaké pitomé čidlo,, když víš o jaké jde, když se na ten seriál koukáš, ne? je prokázáno, že žraloci nemají v ploutvích nervové receptory, tudíž je to pro ně bezbolestné, ty vědce nedávej do úvozovek a věř tomu, že já je obdivuji a fandím jim. Pořád lepší takový výzkum žraloků, než to jak se, a to si opravdu zaslouží úvozovky ,,provádí výzkum,, kytovců v Japonsku a Norsku!

mirex*
hodnocení

0x

Jsme, já i vy, na vrcholu vývojového, a proto i potravinového řetězce. My kořistíme, poznáváme a definujeme pravidla...ono to tak zkrátka v přírodě funguje. I ta vrtačka. Dovedete si představiit žraloka na našem místě...? Co by asi dělal nebohým lidičkám?

hodnocení

0x

Neboj, paryby nejsou tak háklivé. Vrtání díry do ploutve je něco jako pro tebe očkování. Hák v hubě? Žralok se občas zakousne do takových věcí, že háček v tlamě je nic.

dothe
hodnocení

No žraloci tu žijí patričně déle, než lidé. A díky nim, taky lidé stále žijí, žraloci totiž moře a oceány čistí, zbavují je nemocných či poraněných tvorů. Tak bysi podle mě zasloužili trochu respektu...

doplněno 08.03.13 23:20:

Samozřejmě, že tito "vědci" jsou ale stále lepší, než rybáři, ktěrí každoročně zabijí 100 000 000 žraloků... :/

krkovicka*
Vědci nejsou lovci a ani vrazi.Přinášejí nám dostatek informací.Spíš více mě ubijí naseknuti. na hák mládě tuleňů a vláčení dokud nevykrvaci.Takové zavrtání do ploutve je nic.Je to studenokrevní tvor.Bolest necítí a ploutve jsou bez citu.
mowla*

Tu "vrtačku" moc prožíváš... :-D

Představ si, že ti někdo udělá vrtačkou díru do odrostlé části nehtu a něco do ní přiváže - bolí to asi tak, jakoby sis nehet ostříhal...

Výzkum migrace - no, pořád o žralocích (a mnoha dalších živočiších) víme kulový - takže proč se nedozvědět více?

mirex*

Co je to těm žralokům platné? Oni žijí díky nám. Mají kliku, že nám moc nechutnají. A o ostatní nemocné a poraněné tvory se dovedeme postarat lépe. Nebo ne? *hi*

dothe
hodnocení

On žijí díky nám? A to jako proč? Myslel jsem třeba už uhynulé nemocné tvory, nebo ty, kterým už by nikdo nepomohl.

hop®
hodnocení

0x

Já s podobnými projekty souhlasím. Možnám kdyby se Homo Sapiens "narodil" dříve, měli bychom dnes živé mamuty a brontosaury. Samozřejmě, trošku to přeháním. Ale čidlo v ploutvi žralokovi vadí asi stejně, jako ptákovi kroužek na noze nebo psovi obojek. Jen můj názor...

Mamuty jo. Brontosaury ne. V době, kdy se na zemi proháněli sauropodi se o člověku ani nezdálo...

hodnocení

0x

Psi se taky čipují. Myslíte, že jim to nějak zvlášť vadí? Jsou menší, tak na to stačí silnější jehla. Žralok je holt větší, tak potřebuje vrtačku.

martinaa*
hodnocení

0x

Žraloci nemají v ploutvích nervy, jak už bylo řečeno, a vzhledem k tomu, že kvůli šikmookým blbcům, kteří loví žraloky ve velkém kvůli jakýmsi pověrám, je sledování, čipování (a tím pádem zjisšťování migračních cest, stavu populace, porodnosti a dalších věcí), užitečné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]