Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zěmědělský pacht

Od: kedar76 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den mám dotaz,ohledně pronájmu zemědělského pozemku JZD mě zaslalo pachtovní smlouvu (najemní).Problém je v tom,že je tam na dobu neurčitou a vypovědní lhuta 3 roky coš se mě zda blbý a nevýhodný ...

prosím jaká je normalní a běžná smlouva vaše určito * neurčito a jakíá výpověd co jste podepsali?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bezne nevim, normalni mi prijde jeden zemedelsky cyklus. Tedy bezne jeden rok. Tak to mame my - neurcito, vypoved 1 rok. Ale to jsou bezna pole.

Kratsi by asi v zemedelstvi dost dobre neslo, delsi si umim predstavit treba pri zajmu o pestovani viceletych rostlin. Pokud chce nekdo pestovat treba japonsky topol na pelety, pak mu rocni vypovedni lhuta vyhovovat nebude.

Běžná smlouva s běžnou výpovědní lhůtou. Už jsem viděl smlouvy s výpovědí 10 let.

paw*
hodnocení

0x
Záleží zi co to je za pole. U nas na pastviny je rok, na pole, kde se toci dvouletky je vypoved delsi nez 2 roky. Jinak je bezne, ze vypovedni lhuta bezi od 1.dne dalsiho obdobi. U nas to je myslim 31.10. Cili podam vypoved dnes a za rok a kousek je pastvina ma. Podam vypoved 1.11, dostanu pastvinu prakticky za 2 roky. On si i ten kolchoznik dnes hlida investice a napr hnojiva v pude zustanou i po vypovedi. Cilj k otazce. Z mehi pohledu je to primerene. Tez pronajmout nemusite a muzete se o pole starat sam. Jeste poznamka, u nas dava JZD pronajem a plati si dan. Z meho pohledj je tonvbpohode, neb pole me nic nestoji.

moravan*
hodnocení

0x

Mám také smlouvu na 10 let. Jde o to, že družstvo platí podstatně vyšší nájem při smlouvě na 10 let než kupř. na 5 let. V okolí stejně není nikdo , kdo by platil více. Navíc, družstvo za poslední 3 roky samo, zvedlo nájem asi o 100 procent. Důvodem jsou neustálé nabídky na odkup pozemků. No a i když je smlouva na 10 let, prodat je můžu kdykoliv.

kedar76
hodnocení

pochopím 10 let nebo neurčito ale co výpovědní lhuta?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]