Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak levně upekl Hruška chleba?

Od: buss odpovědí: 26 změna:

Pokud jste neviděli na Nově, podívejte se na tn.nova.cz/...

Pečete? Jak levně vás vyjde 1 kg chleba? Energie aj. Hrušku evidentně nezajímá.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomasek*
hodnocení

1x

Určitě tam není započítaná cena za energii. Cenu surovin si můžete spočítat sám/sama. Je to dle velikosti chleba, ale dejme tomu v průměru 13 Kč (za suroviny). Cena energie je odvislá od toho, v čem pečete. Domácí pekárna má asi nejnižší spotřebu el. energie. U trouby těžko odhadovat, ale dejme tomu 5-10 Kč. Nebo má někdo troubu vyhřívanou dřevem a tam je jen cena dřeva.

buss
hodnocení

Já to umím spočítal a proto se ptám, kde je ta levnota u Hrušky? Nezajímá mne dřevo, ale jak pekl Hruška levně. Co vás stojí 1 kg chleba doma pečený v troubě elektrické? Řekněmě, že spotřebuje necelé 2 kW. Sakumprásk dám za kWh přes 5 Kč.

tomasek*

Vždyť Vám to říkáme - nezapočetl tam cenu elektřiny, ale jen cenu surovin. I tu cenu, co mě stojí chleba pečený v troubě si můžete z příspěvku spočítat (13 Kč +10 Kč = 23 Kč)...

zabu

jak jste přišel na ty 2kWh? To neodpovídá realitě? 2kW má cca příkon trouba. Pečete cca 50 min, to je 2kW * 0,8 = 1,6kWh. Ale ještě musíte počítat s tím, že trouba topí přibližně třetinu až čtvrtinu té doby, po kterou je zapnutá. Tedy 1,6/3=něco málo přes 0,5kWh. Krát v mém případě 3kč to dělá asi 1,50.
Tolik k těm energiím.
Nehodlám tu komentovat reportážní žvást o chlebu bez žitné mouky a bez kvásku. To není chleba, ale buchta.

olaf71*
hodnocení

1x

podle mne druhý den nepoživatelný

uska*
hodnocení

0x

To není chleba, kde má žitnou mouku? Podobné těsto bez kmínu dělám na bagety. U levného tarifu mne pečení chleba v pekárně vyjde na 1,06 Kč za elektřinu. U Hruškové trouby je to podstaně více.

doplněno 10.01.14 22:27:

Všimli jste si, že Hruška má asi Zlatou sůl . Kilo soli stojí kolem 4,- Kč, ale u Hrušky 1,5 čajové lžíce stojí 1,- Kč. Kdyby dobře počítal, měl by ten super levný chleba ještě levnější.

lidus*
hodnocení

0x

Ať je to co je to, už jsem zadělala a ráno to jdu zkusit upéct.

Naposledy jsem pekla recept kamarádky, 600gr. polohrubá mouka, 3,5 dcl voda nebo půl na půl s pivem, 2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 2 lžičky olej, 1 lžička ocet, 1 lžička sušeného droždí (dala jsem čerstvé za 1,50), drcený kmín, loupaná slunečnicová semínka.Pekla jsem v plynové troubě asi tak na 180 stupňů, cca půl hodiny a potírala pivem. Kolik je cena to netuším. Dělala jsem bochánky a snědly se horké hned po vytažení.

hodnocení

0x

ehmmmmmm. a opravdu ten chleba bude mít 1 kg?

jinak hruška je v.ů.l. jeho reportáže jsou tendenční a senzacechtivé. ale když je někdo ochoten ho za to platit a druhý na to koukat.

stirecek*
hodnocení

0x
Vcera jsem jeden dělal, vyšlo to nějakých 14-15 Kč plus slunecnicove a lněné semeno, toho mám doma dost. Cena je včetně el. Měřil jsem spotřebu, protože mě to zajímalo, trouba vzala za hodinu přesně 1 kwh a to jela celou dobu TV 117 cm a notebook. Reálně trouba mohla vzít 0.9 kwh. Chleba výborný i dnes ráno je pořad měkký. Vaha800 g.
doplněno 15.01.14 14:24: Lidus půlku jsme taky snědli hned za tepla. Ja chleba moc nejím, skoro vůbec, ale byl tak dobrý. Dnes udělám celozrnný, tak uvidíme, jaký bude.
Jak levně upekl Hruška chleba?
lidus*

Štírečku, ten náš jsme snědli do hodiny po upečení, jaký by byl druhý den, netuším. Koukám, že praskl i vám, mě sice víc ale ničemu to nevadilo.

buss
hodnocení

Ale takové prasklé jsem měl rád, jak se to uždibovalo, než jsem s ním přišel z pekárny..., kde jsou dnes?

stirecek*
První jsem dělal kulatý a ten byl prasklý moc. Ja jsem tam to těsto hodil všelijak potrhané a v troubě se to zvýraznilo, ale ničemu to nevadilo.
olaf71*

vypadá pěkně a snad tak i chutná. pro mě je jednodušší si nechat koupit každý den za zaměstnaneckou cenu přímo ve výrobě

hodnocení

0x

Také jsem ho pekla :) Nepraskl, a byl výborný:)

lidus*

Vážení já se na to pečení chleba vykašlu. Večer jsem zadělala, ráno vstala v 7 hodin a v půl deváte jsme snídali, teplý chléb a domácí paštiku. Teď u počítače dojídám poslední kousek patky a manžel se drze ptá, kdy zadělám. A tentokrát nepraskl.

naihonn*

Dá se celé to vyrábění chleba vtěsnat i do 5 hodin, ale jasně no, nejlepší je čerstvý a to by člověk musel zadělávat pomalu denně. *smich* U nás je to tedy obden obvykle.

stirecek*
Lidus delal jsem ten celozrnný, ale žádné zrno jsem tam nenašel. Příprava 1.5 hod a hned můžeš péct. Ale máš pravdu, nemá to cenu, hned se to sežere :)
Jak levně upekl Hruška chleba? #2
lidus*

Dnes jsem pekla bábovku-super výsledek, jen místo hrnku je lepší plastová krabička do mikrovlnky, stačí vytřít olejem a já dala 2 lžíce hladké + 2 polohrubé mouky, cukr stačí o lžíci méně. Fotky nepošlu neb je neumím z telefonu dostat do počítače.

stirecek*
Včera jsem přidal do chleba osmahnutou cibulku - výborné! (Do těsta, ještě před pečením)

hodnocení

0x
To co předvádí hruška je tak na urovni zmrzlé vody a padajícího chleba.
Když to tu čtu tak docela zíram jak se honíte za usporou 5 kč.
Kdyby každý misto toho aby se patlal s moučnou hroudou tak tu domu pracoval tak to vyjde mnohem líp... stačilo by to na bochník chleba a ješte by vám zbyli peníze na pořadnou svačinu...
naihonn*

Ušetřené peníze a energie v tomhle měřítku jsou mi ukradené. Ale jíst ty sračky, co se cpou do průmyslově vyráběného chleba, ne díky. I chuť toho domácího je nesrovnatelně lepší a ještě jako bonus v něm je jen to, co do chleba patří a ne exkurze do chemické laboratoře. *stop* Jediná smůla je, že dneska už není možné tohle praktikovat u všeho, ale i tak, čím míň umělotin, tím lépe. ;)

buss
hodnocení

No joo, a jak se zjistí, že ty ingredience použité nejsou sračky, co je třeba v mouce, vodě?

naihonn*

To je pravda, ale jak se říká, čím míň, tím líp. Jasně, voda, s tím člověk tolik neudělá, i když třeba převaření by mohlo pomoct od určitých obav, mouka, ta vydrží sama, takže věřím tomu, že kromě rozemletí nemají důvod to nějak zakonzervovávat. I tak dávám navíc přednost celozrnné mouce. Člověk se nepřipraví o dost z toho kvalitního. No jo, jak jsem psal, dneska už se tomu člověk vyhnout nemůže, ale minimalizace problému je dost dobře možná a řekl bych i nezanedbatelná. A pořád je tu i to, že se tím ušetří peníze a ještě to má lepší chuť. Takže to celkově vidím jako velkou výhru.

lidus*

Davide tady snad o nějakou korunu vůbec nejde, ten teplý chléb je výborný a když příjde nečekaně návštěva na kafe, mám bábovku z mikrovlnky raz dva, líp jak v hrnku je péct v plastové krabičce.

doplněno 28.02.14 20:42:

Jo,jo Lučina je bezkonkurenční.

levlef*

nehadam se jaky hruska je nebo neni.

kazdopadne za me doporucuju zkusit od nej "jako lucinu", vyjde to na par korun a pokud ji mate radi, tak opravdu chutovy zazitek!

fleisch*
hodnocení

0x

Ten chleba peču už dost dlouho,našel jsem ho na netu podstatně spíš,než MISTR kuchař Hruška.Spotřebu energie jsem neměřil(peču ho pro jednoduchost a dobrou chuť),ale při ceně v obchodě 30 Kč za bochník vyjde určitě laciněji.A je jedno,jak velký bochník nebo kolik pečete,hlavně se vám musí vejít do trouby.Hlavně mě vadí,že Hruška se ani slovem nezmínil o zdroji SVÝCH receptů a vydává je za své.Ten hřebínek,co mu narostl oproti prvním vystoupením,je viditelný hodně zdaleka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma plynová trouba stupně

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]