Jak levně upekl Hruška chleba?

Od: Datum: 10.01.14 20:25 odpovědí: 26 změna: 27.02.14 15:51

Pokud jste neviděli na Nově, podívejte se na http://tn.nova.cz/zpravy/na-v…-vlastni-chleba-za-12-kc.html

Pečete? Jak levně vás vyjde 1 kg chleba? Energie aj. Hrušku evidentně nezajímá.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: uska®
Datum: 10.01.14 20:36

To není chleba, kde má žitnou mouku? Podobné těsto bez kmínu dělám na bagety. U levného tarifu mne pečení chleba v pekárně vyjde na 1,06 Kč za elektřinu. U Hruškové trouby je to podstaně více.

doplněno 10.01.14 22:27:

Všimli jste si, že Hruška má asi Zlatou sůl . Kilo soli stojí kolem 4,- Kč, ale u Hrušky 1,5 čajové lžíce stojí 1,- Kč. Kdyby dobře počítal, měl by ten super levný chleba ještě levnější.

Datum: 10.01.14 20:45

Určitě tam není započítaná cena za energii. Cenu surovin si můžete spočítat sám/sama. Je to dle velikosti chleba, ale dejme tomu v průměru 13 Kč (za suroviny). Cena energie je odvislá od toho, v čem pečete. Domácí pekárna má asi nejnižší spotřebu el. energie. U trouby těžko odhadovat, ale dejme tomu 5-10 Kč. Nebo má někdo troubu vyhřívanou dřevem a tam je jen cena dřeva.

Od: buss®
Datum: 10.01.14 21:09

Já to umím spočítal a proto se ptám, kde je ta levnota u Hrušky? Nezajímá mne dřevo, ale jak pekl Hruška levně. Co vás stojí 1 kg chleba doma pečený v troubě elektrické? Řekněmě, že spotřebuje necelé 2 kW. Sakumprásk dám za kWh přes 5 Kč.

Datum: 10.01.14 22:08

Vždyť Vám to říkáme - nezapočetl tam cenu elektřiny, ale jen cenu surovin. I tu cenu, co mě stojí chleba pečený v troubě si můžete z příspěvku spočítat (13 Kč +10 Kč = 23 Kč)...

Od: zabu
Datum: 14.01.14 18:50

jak jste přišel na ty 2kWh? To neodpovídá realitě? 2kW má cca příkon trouba. Pečete cca 50 min, to je 2kW * 0,8 = 1,6kWh. Ale ještě musíte počítat s tím, že trouba topí přibližně třetinu až čtvrtinu té doby, po kterou je zapnutá. Tedy 1,6/3=něco málo přes 0,5kWh. Krát v mém případě 3kč to dělá asi 1,50.
Tolik k těm energiím.
Nehodlám tu komentovat reportážní žvást o chlebu bez žitné mouky a bez kvásku. To není chleba, ale buchta.

Datum: 10.01.14 21:13
avatar

Ať je to co je to, už jsem zadělala a ráno to jdu zkusit upéct.

Naposledy jsem pekla recept kamarádky, 600gr. polohrubá mouka, 3,5 dcl voda nebo půl na půl s pivem, 2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 2 lžičky olej, 1 lžička ocet, 1 lžička sušeného droždí (dala jsem čerstvé za 1,50), drcený kmín, loupaná slunečnicová semínka.Pekla jsem v plynové troubě asi tak na 180 stupňů, cca půl hodiny a potírala pivem. Kolik je cena to netuším. Dělala jsem bochánky a snědly se horké hned po vytažení.

Datum: 10.01.14 22:21
avatar

ehmmmmmm. a opravdu ten chleba bude mít 1 kg?

jinak hruška je v.ů.l. jeho reportáže jsou tendenční a senzacechtivé. ale když je někdo ochoten ho za to platit a druhý na to koukat.

Od: olaf71*
Datum: 10.01.14 23:22

podle mne druhý den nepoživatelný

Datum: 15.01.14 08:34
avatar
Vcera jsem jeden dělal, vyšlo to nějakých 14-15 Kč plus slunecnicove a lněné semeno, toho mám doma dost. Cena je včetně el. Měřil jsem spotřebu, protože mě to zajímalo, trouba vzala za hodinu přesně 1 kwh a to jela celou dobu TV 117 cm a notebook. Reálně trouba mohla vzít 0.9 kwh. Chleba výborný i dnes ráno je pořad měkký. Vaha800 g.
doplněno 15.01.14 14:24: Lidus půlku jsme taky snědli hned za tepla. Ja chleba moc nejím, skoro vůbec, ale byl tak dobrý. Dnes udělám celozrnný, tak uvidíme, jaký bude.
Datum: 15.01.14 12:31
avatar

Štírečku, ten náš jsme snědli do hodiny po upečení, jaký by byl druhý den, netuším. Koukám, že praskl i vám, mě sice víc ale ničemu to nevadilo.

Od: buss®
Datum: 15.01.14 14:32

Ale takové prasklé jsem měl rád, jak se to uždibovalo, než jsem s ním přišel z pekárny..., kde jsou dnes?

Datum: 15.01.14 17:03
avatar
První jsem dělal kulatý a ten byl prasklý moc. Ja jsem tam to těsto hodil všelijak potrhané a v troubě se to zvýraznilo, ale ničemu to nevadilo.
Od: olaf71*
Datum: 15.01.14 20:15

vypadá pěkně a snad tak i chutná. pro mě je jednodušší si nechat koupit každý den za zaměstnaneckou cenu přímo ve výrobě

Datum: 15.01.14 16:29
avatar

Také jsem ho pekla :) Nepraskl, a byl výborný:)

Datum: 18.01.14 10:04
avatar

Vážení já se na to pečení chleba vykašlu. Večer jsem zadělala, ráno vstala v 7 hodin a v půl deváte jsme snídali, teplý chléb a domácí paštiku. Teď u počítače dojídám poslední kousek patky a manžel se drze ptá, kdy zadělám. A tentokrát nepraskl.

Datum: 19.01.14 08:40
avatar

Dá se celé to vyrábění chleba vtěsnat i do 5 hodin, ale jasně no, nejlepší je čerstvý a to by člověk musel zadělávat pomalu denně. *smich* U nás je to tedy obden obvykle.

Datum: 19.01.14 18:17
avatar
Lidus delal jsem ten celozrnný, ale žádné zrno jsem tam nenašel. Příprava 1.5 hod a hned můžeš péct. Ale máš pravdu, nemá to cenu, hned se to sežere
Datum: 20.01.14 11:29
avatar

Dnes jsem pekla bábovku-super výsledek, jen místo hrnku je lepší plastová krabička do mikrovlnky, stačí vytřít olejem a já dala 2 lžíce hladké + 2 polohrubé mouky, cukr stačí o lžíci méně. Fotky nepošlu neb je neumím z telefonu dostat do počítače.

Datum: 25.01.14 12:53
avatar
Včera jsem přidal do chleba osmahnutou cibulku - výborné! (Do těsta, ještě před pečením)
Datum: 28.01.14 00:20
avatar
To co předvádí hruška je tak na urovni zmrzlé vody a padajícího chleba.
Když to tu čtu tak docela zíram jak se honíte za usporou 5 kč.
Kdyby každý misto toho aby se patlal s moučnou hroudou tak tu domu pracoval tak to vyjde mnohem líp... stačilo by to na bochník chleba a ješte by vám zbyli peníze na pořadnou svačinu...
Datum: 28.01.14 09:08
avatar

Ušetřené peníze a energie v tomhle měřítku jsou mi ukradené. Ale jíst ty sračky, co se cpou do průmyslově vyráběného chleba, ne díky. I chuť toho domácího je nesrovnatelně lepší a ještě jako bonus v něm je jen to, co do chleba patří a ne exkurze do chemické laboratoře. *stop* Jediná smůla je, že dneska už není možné tohle praktikovat u všeho, ale i tak, čím míň umělotin, tím lépe. ;)

Od: buss®
Datum: 28.01.14 10:12

No joo, a jak se zjistí, že ty ingredience použité nejsou sračky, co je třeba v mouce, vodě?

 

Datum: 28.01.14 11:53
avatar

To je pravda, ale jak se říká, čím míň, tím líp. Jasně, voda, s tím člověk tolik neudělá, i když třeba převaření by mohlo pomoct od určitých obav, mouka, ta vydrží sama, takže věřím tomu, že kromě rozemletí nemají důvod to nějak zakonzervovávat. I tak dávám navíc přednost celozrnné mouce. Člověk se nepřipraví o dost z toho kvalitního. No jo, jak jsem psal, dneska už se tomu člověk vyhnout nemůže, ale minimalizace problému je dost dobře možná a řekl bych i nezanedbatelná. A pořád je tu i to, že se tím ušetří peníze a ještě to má lepší chuť. Takže to celkově vidím jako velkou výhru.

Datum: 28.01.14 09:34
avatar

Davide tady snad o nějakou korunu vůbec nejde, ten teplý chléb je výborný a když příjde nečekaně návštěva na kafe, mám bábovku z mikrovlnky raz dva, líp jak v hrnku je péct v plastové krabičce.


doplněno 28.02.14 20:42:

Jo,jo Lučina je bezkonkurenční.

Od: levlef*
Datum: 27.02.14 15:21

nehadam se jaky hruska je nebo neni.

kazdopadne za me doporucuju zkusit od nej "jako lucinu", vyjde to na par korun a pokud ji mate radi, tak opravdu chutovy zazitek!

Datum: 27.02.14 15:51

Ten chleba peču už dost dlouho,našel jsem ho na netu podstatně spíš,než MISTR kuchař Hruška.Spotřebu energie jsem neměřil(peču ho pro jednoduchost a dobrou chuť),ale při ceně v obchodě 30 Kč za bochník vyjde určitě laciněji.A je jedno,jak velký bochník nebo kolik pečete,hlavně se vám musí vejít do trouby.Hlavně mě vadí,že Hruška se ani slovem nezmínil o zdroji SVÝCH receptů a vydává je za své.Ten hřebínek,co mu narostl oproti prvním vystoupením,je viditelný hodně zdaleka.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.