Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WC v supermarketech

Od: petula00* odpovědí: 18 změna:

Proč v supermarketech,ale i jinde stále jsou na WC dveře s klikou?Je nepříjemné po použití WC a umytí rukou musím otevřít dveře rukou ,když nějaký špindíra na tu kliku sáhne aniž by si ruce umyl?Ne vždy jdou dveře otevřít loktem.To by byl pro vedení marketu takový problém aby nechal dveře vyměnit za lítací?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Buďte rád, že tam vůbec jsou. Řeším problém když jsem na vozíku, dvěře zamčené a musím na info pro klíč a zase ho tam vrátit. Další problém je ten, že na málo používané wc pro vozíčkáře si uklízečka ukládá kde co a stejně se tam s vozíkem nedostanu, pravda, vždy je někdo ochoten ty kbelíky vyskládat ale nemám tolik času.

hop®
hodnocení

0x
Reseni podobnych zalezitosti je dane projektem, ktery podleha prisnym predpisum.
Mimochodem, lide s paranoidnim prehanenim hygieny mivaji oslabeny imunitni system a byvaji na prvni pohled poznat podke papiroveho kapesnicku, kterym berou za kliku a vzapeti jej odhazuji do nejblizsiho kose. ;)
A jeste se zeptam - nebojite se chytit madla treba v MHD, nestitite se vzit za rukojet nakupniho voziku?
A na zaver jeden vtip:
"Pepicku, tebe neucili si po vycurani umyt ruce?"
"Ne, ale naucili me si ruce nepocurat!"
buss

No a jak pak souloží? To je strašná nemoc, žádné protilátky, protože je nemá kde nabrat. A co tak nedýchat? Dokud neblbla média, tak to celkem nikoho nezajímalo, co se v obchodech nalévalo, řezalo, kde byla hygiena? Když straší co je v posteli, tak aby člověk visel ve vzduchu nebo sterilizátoru. Kšeft je kšeft.

hop®

Stačí se bavit o líbání, tam je extrémní vzájemný přeenos bakterií...

"Polibek je pouhý klam, spojení dvou lidských tlam..." :)

hodnocení

0x

Kdyby tam byly dveře lítací, jak uvažuješ, tak by Ti tam určitě někdo vlítnul, právě, když bys konal. To také není příjemné.

Hlavně, že tam ta WC aspoň jsou. V takovém Penny, Lidlu, či Bille nejsou vůbec žádné a když se člověku zachce /a většinou se zachce v nejnepříhodnější okamžik *smich*/, musí lítat někde po parkovišti a krčit se za auty.

Nepříjemné je, když na WC visí rozpis, jak často chodí uklízečka uklízet a přitom to není pravda. Právě nedávno - vlítla jsem tam, vše v pořádku, WC čisté, ale než jsem začala "konat", sáhla jsem zkusmo do zásobníku na papír. Byl prázdný. Vyběhla jsem a vlezla na WC pro invalidy, bylo také odemčené. Ani tam nebyl kousek papíru. A pánské WC jsem si lustrovat netroufla, to ne. Proto jsem v přískocích dorazila na parkoviště, v autě si pořád roličku papíru vozím. A posloužila jsem si z vlastních zdrojů. Ale příjemné to opravdu není. Pokud by člověk naléhavě potřeboval a neměl v kapse ani papírový kapesník, byl by v koncích. A slečna na informacích, když jsem si jí pak postěžovala, se tomu smála. Kéž by se to stalo jí a daleko urgentněji, pak by snad pochopila, že to není legrace. Jaga.

doplněno 14.01.14 13:15:

Nejvíc mikrobů, bacilů a ostatních nepříjemných organismů je prý na penězích. Nebojíš se tedy vzít do ruky pětistovku, když není sterilní?

Známá paní v práci nosila neustále ponožky s dírami na patách, zároveň ale proslula tím, že než se dotkla při nákupu držadla vozíku, oblékala si gumové rukavice. Inu, každý jsme nějaký. Nejsem špindíra, ale tvrdím, ža ani přehnaná čistota není dobrá.

Predsedo, oni maji zachody.

Hmm, tak zavedeme zachody.

Predsedo, oni maji papir.

Hmm, tak zavedeme papir.

Predsedo, oni nemaji kliky.

Hmm, tak udelame litacky.

Predsedo, oni...

-

Podej certu prst a utrhne Te celou ruku.

Ani zadarmo neni nikdy nic dostatecne dobre.

uska*

V batůžku nosím tužku. Pokud není toal. papír, tak dole na rozpis napíši ... 11,43 hod není toal. papír ! A přitom si přečtu, že uklid byl proveden třeba 11,40 hod. Papír nelze ukrást, zásobníky jsou na zámky, alespoň u nás. Vím od šéfa uklidu, že pracovník dostane postih, takže jsem vlastně práskač.

petula00*
hodnocení

babajaga-nemyslel jsem dveře od kabinky ale hlavní vstup od WC.K té přehnané čistotě.Nějak ji také přehnaně neřeším,ale jestliže vidím někoho jak jde ze záchodu s rukou ještě v zadku tak jisté obavy jsou na místě.Ona taková žloutenka dá člověku pěkně zabrat.

Péťo, ale v mnoha supermarketech jsou ty hlavní dveře pořád otevřené, či aspoň pootevřené. Třeba v Globusu je uklízečka zarazí takovým klínkem, aby se nezavřely. Z chodby je běžně vidět na pánské i na dámské. Ale jenom, jak si lidé u umyvadel myjí ruce, dál už naštěstí ne. Jaga

buss
hodnocení

0x

Správný dotaz je položen na nesprávném místě, ptejte se tam, nebo projektanta.

pb®
hodnocení

0x

A pečivo si kupujete? Já viděla tolik roztodivných lidí, co ohmatávají v obchodě rohlíky a chléb, že by se jednomu zvedl žaludek. Pokud si sama nebudete svoje špinavé ruce strkat do pusy, vsadím se, že nic nechytnete. Můj partner, který za náš společný 9ti letý život onemocněl asi 3x jednodenní rýmičkou tvrdí, že on pracuje v takové špíně, že nic chytit nemůže, protože má vytrénovaný imunitní systém.

hodnocení

0x

Loktem zmáčknu kliku a nohou rozkopnu dveře :)

doplněno 14.01.14 14:36:

A vyletím,jak z nevěstince :)

hodnocení

0x

Už je na to patent:

hobby.idnes.cz/...

hop®

Nápad to není špatný, akorát tam není řešena klika ani střelka...
Nicméně ten montážník s kladívkem proklatě nízko u boku mě fakt rozesmál, tomu scházela snad jen ochranná přilba *smich*

martinaa*
hodnocení

0x

Petulo, noste s sebou antibakteriální gel na ruce nebo takové ty vlhčené antibakteriální kapesníčky. Vyřešeno během pár vteřin.

Pokud Vám ale vadí klika na WC, pak nechtějte vědět, co máte doma na kuchyňské lince.

doplněno 14.01.14 16:29:

Abych dodala, každý týden (téměř) už čtyři roky jezdím 120 km za přítelem, pravidelně při přestupu navštěvuji wc na Zvonařce či ve Vaňkovce. Zatím jsem zdravá a docela často vidím paní, jak wc zrovna uklízí.

host*
hodnocení

0x

Bývaly doby, kdy ve městech bývaly pro pány pisoáry (takové zvláštní domečky) na ulicích zdarma, dalo se vejít, vymočit i vyjít bez doteku ruky na dveře (nebyly tam) důmyslně tvarovaným vstupem, nebo byly veřejné záchodky v malých domečcích různě po městě (dnes jsou v nich různé bufety, prodejny apod.). Krásný ocelový domeček - pisoár v Libni u Bulovky o kterém psal i Bohumil Hrabal, obdivoval i věhlasný architekt Le Corbusier.

Pamětníci vzpomenou i na podzemní i pozemní záchodky uprostřed Václavského náměstí co je dnes podchodm na Karlově náměstí, na náměstíčku naproti hospody U dvou koček, na náměstí Míru, na malém náměstí naproti Rottovi, ve zdi nábřeží u Národního divadla, u Domu umělců, na Klárově u benzínové stanice, na konečných stanicích pražské elektrické dráhy, atd., atd.

Bývaly doby, kdy v Metru byly v každé stanici čisťoučké lesklé záchody, otevřené po celou dobu provozu metra zdarma, ale lidé si toho nevážili a dopadlo to jak dopadlo (na každé stanici jiný různý placený hnus).

Ještě že existují obchodní domy se záchody pro klienty, obvykle zíráme na to, jak to může vypadat ve 21. století, i když různí vandalové ničí co se dá a obchoďák to sotva stačí udržovat. To, že je mokrá klika od mokré ruky je věc kultury a ne dveří. Kdyby byly dveře lítací, do by se rozrážely kopnutím jako dveře do saloonu na divokém západě? A co dveře do kabinek, taky chcete lítací? Turisté v ranných dobách houfného cestování k moři žasli nad záchodky u benzínových stanic i v hotelech a kempech cizině. Může to být i u nás. Když se to neničí.

hodnocení

0x

To je otázka. Já se zase strašně štítím splachovátka. Ať je na tlačítko a ještě hůř, na ulepeném špagátku. To se můžu zbláznit. To pak používám toaleťák nebo kapesníček. A snažím se na to nemyslet. To by se mi líbilo šlapátko. Splachování na pedál. *cert* Jak si člověk na dobré rychle zvykne. Vzpomínáte si na wecka ve vlacích? Ve stanici nelze?

doplněno 14.01.14 16:36:

Nee, musím splachovat, ikdybych se obrátila naruby. Když musíš, tak musíš! *bzum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]