Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít chybu na wikipedii?

Od: tomascoufal odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

ve škole jsme dostali úkol, že musíme najít a opravit nějakou chybu na wikipedii. Chci se zeptat, jestli mi neporadíte jakým systémem ji mám hledat a na co se případně nejvíce zaměřit. Můj názor je takový, že hledat chybu na wikipedii je docela složité, ikdyž tam určitě chyby jsou.

Zadání zní takto:

"Úkolem 1. cvičení je pouze opravit nebo doplnit libovolné heslo na wikipedii. Pro úpravu si nejdříve vytvořte na wikipedii uživatelský účet, jako uživatelské jméno uveďte skutečné jméno a příjmení. Provedenou změnu zaznamenejte a záznam nahrajte na moodle do neděle 18. října 2015. Podmínkou uznání cvičení je, že provedená změna skutečně zlepší úroveň wikipedie, tj. že nenahradíte chybu jinou chybou ... "

Děkuji za rady a informace :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A co se místo hledání chyby soustředit na tu druhou možnos - doplnění určitého hesla?

IMHO je to mnohem jednodušší a snadno naleznete heslo u kterého je poznámka, že text je příliš stručný.

vilik*
hodnocení

0x

Opravoval jsem pouze jednou, dvakrát heslo v oboru, který znám. Takže doporučuju hledat v heslech podle vašich koníčků či předmětů ve škole. Ale pokud nic nenajdete, není problém doplnit odkaz, který nemá svůj popis. Stačí najít v libovolném heslu červený odkaz a napsat pár vět odjinud, případně vložit třeba z anglické verze obrázek.

hodnocení

0x

No já ji nehledal ale přesto nalezl.Chyba v popisu citroenu BX a možná by se našla i u jiných citroenů s hydropneumatiku.Dost chyb by se tam asi našlo právě u aut-nepřesnosti u některých modelů s motorizací,popisem atd.Občas jsem na toto narazil!

tomascoufal
hodnocení

Děkuji, nakonec jsem se opravdu zaměřil na doplnění a do wikipedie jsem dodal inforamce o mém rodném městě. Využil jsem 2 starší knihy vydané "starousedlíky" se zajímavými informacemi a nakonec jsem u toho strávil docela dost času. Bavilo mě to :)

Ještě jednou děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]