Nejste přihlášen/a.
Ovlivnila vás nějaká? Mám ráda hodně pohádek. Když si mažu chleba s tvarohem, tak si vzpomenu na pohádku O princezně Solimánské s Ilonou Svobodovou a Josefem Dvořákem. Princezna, která mohla mít všechno, si oblíbila obyčejný tvaroh s chlebem od dřevorubce. A jak to dopadlo, je jasné. Když mám pocit, že jsem na klíček, tak si vzpomenu na Princeznu na klíček se Světlanou Nálepkovou.
neplete se vám to s Lotrandem a Zubejdou? (chleba s tvarohem). ta je má oblíbená - super písničky
Neplete. To je novější pohádka Lotrando a Zubejda. Ty novější se mi moc nelíbí. Mám raději pohádky mého mládí. Ta se Svobodovou se mi líbila, protože byla hrozně hezká a sympatická herečka.
Jako dítě jsem měl knihu Pohádky ze země draka (starší vydání). Nevím, zda si autor příběhy vymyslel, nebo skutečně pocházejí z Číny. Nejvíce mě zaujala a ovlivnila - s nadsázkou by se dalo říct, že dodnes - pohádka "O zvířecí a lidské vděčnosti". Zvedala se potopa, syn s matkou již byli na pokraji zoufalství, když se objevila cizí babička, podala synovi miniaturní loďku, která se uměla na povel zvětšit a důrazně klukovi doporučila: "Zachraň, koho chceš, jen nezachraňuj žádného člověka". Jenže kluk byl chytřejší a po záchraně mnoha zvířat nakonec vyslyšel volání o pomoc neznámého muže a přes důrazné varování matky ho zachránil...podlá zrada, vězení, hrozba katovy sekyry, na poslední chvíli záchrana ze strany vděčných zvířátek z lodi. Pokud si odmyslíme literární kulisy, tak nějak podobně to chodí i v reálu...že?
Ty staré jsou opravdu nádherné,ale zároven silně okoukané...Z nových je má oblíbená a kouzelná "Anděl Páně."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.