Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které pohádky máte nejraději a proč?

Od: nikc® odpovědí: 12 změna:

Ovlivnila vás nějaká? Mám ráda hodně pohádek. Když si mažu chleba s tvarohem, tak si vzpomenu na pohádku O princezně Solimánské s Ilonou Svobodovou a Josefem Dvořákem. Princezna, která mohla mít všechno, si oblíbila obyčejný tvaroh s chlebem od dřevorubce. A jak to dopadlo, je jasné. Když mám pocit, že jsem na klíček, tak si vzpomenu na Princeznu na klíček se Světlanou Nálepkovou.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami95
hodnocení

0x

Pohádky nějak neprožívám a ty staré mě nebaví už vůbec, protože to zná naspaměť už každý..

hodnocení

0x

neplete se vám to s Lotrandem a Zubejdou? (chleba s tvarohem). ta je má oblíbená - super písničky :)

hodnocení

Neplete. To je novější pohádka Lotrando a Zubejda. Ty novější se mi moc nelíbí. Mám raději pohádky mého mládí. Ta se Svobodovou se mi líbila, protože byla hrozně hezká a sympatická herečka.

vis*
hodnocení

0x

Jako dítě jsem měl knihu Pohádky ze země draka (starší vydání). Nevím, zda si autor příběhy vymyslel, nebo skutečně pocházejí z Číny. Nejvíce mě zaujala a ovlivnila - s nadsázkou by se dalo říct, že dodnes - pohádka "O zvířecí a lidské vděčnosti". Zvedala se potopa, syn s matkou již byli na pokraji zoufalství, když se objevila cizí babička, podala synovi miniaturní loďku, která se uměla na povel zvětšit a důrazně klukovi doporučila: "Zachraň, koho chceš, jen nezachraňuj žádného člověka". Jenže kluk byl chytřejší a po záchraně mnoha zvířat nakonec vyslyšel volání o pomoc neznámého muže a přes důrazné varování matky ho zachránil...podlá zrada, vězení, hrozba katovy sekyry, na poslední chvíli záchrana ze strany vděčných zvířátek z lodi. Pokud si odmyslíme literární kulisy, tak nějak podobně to chodí i v reálu...že? ;)

jofa*

Já mám rád pohádky takové ty čitelné, jasně srozumitelné a to především ty starší. Taková "Obušku s pytle ven" je pro mne přikladem pokud hodnotím české pohádky. Co tam zahrál herec Josef Beyvl, to mám od dětství v paměti desítky let. Něco tak nádherného jsem již nikdy neviděl.

hodnocení

0x

Ty staré jsou opravdu nádherné,ale zároven silně okoukané...Z nových je má oblíbená a kouzelná "Anděl Páně."

Ta je hezká. A ze starých Dařbuján a Pandrhola i když ji dávají často, je taková prostá.

jezevecmoudry
hodnocení

0x

1. Všechny díly Happy Tree Friends

2. South Park

3. Všechny díly Beavis and Butthead

nic lepšího prostě neexistuje...

Skoro všechno české je lepší.

uska*
hodnocení

0x

"Pohádky jsou jako řetěz, obepínají svět a spojují lidi odevšad" řekl kdysi PAN Jan Werich.

Nejen jeho pohádky mám ráda, byl to prostě úžasný člověk.

hodnocení

0x

Stará černobílá Popelka.

martin1965*
hodnocení

0x

Ročník 1965 - takže klasika

1 místo - Pyšná princezna

2 místo - Tři oříšky pro popelku

3 místo - Mrazík

4 místo - Zlatovláska

5 místo - Princezna se zlatou hvězdou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]