Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
potřebovala jsem kvůli práci najít nějakou bábovku, a jak už to bývá, zabrouzdala jsem zase trochu bokem, mezi formy, a tam našla tohle: nordic-ware.cz/... Hned ta první fotografie u popisu formy - totálně slintám do počítače. Jenže web je na formy, ne na recepty, a já se marně snažím rozluštit, co by to mohlo být, hlavně tedy ta poleva. Tuším nějaké perníkové těsto... Ale co je na něm? Nevěděl byste někdo?
Děkuji ![]()
Aha, koukám, že se odkaz nerozklikne u konkrétního výrobku - jde mi o obrázek u Bábovková pečicí forma - Růže.
Já bych řekla,že je to karamelová poleva a hned píšu recept :
Karamelová poleva: Do vody si přidáme citrónovou šťávu a cukr. Vaříme bez míchání a když hmota začne pomalu měnit barvu, začneme míchat. Když nám hmota dostane barvu jantaru, odstraníme z ohně a opatrně přidáme smetanu (začne náhle bublat). Promícháme a vrátíme zpět na oheň. Pokračujeme ve vaření (obsah se sníží téměř o 1/3) cca 5 minut.
1,5 šálku kr.cukr
1/4 šálku¨voda
1 lžíce citronová šťáva
1 šálek smetana ke šlehání
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.