Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si vegani dají na chleba?

Od: kami95 odpovědí: 40 změna:

Zdravím. Chci se zeptat, pokud je někdo z vás na veganské stravě, co si tak dáváte na chleba? Když nemáte veganské sýry nebo salámy, které jsou na mě moc drahé? Vůbec mě nenapadá, čím si tak ten chleba namazat nebo co si na něj dát?

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Sice to není můj případ ale pohledejte na nettu a najdete toho víc, zde jedna pomazánka z cizrny skramlikova.wordpress.com/..., švagrová dělá i z pohanky, jáhlů (rozvařit, rozmixovat, přidat třeba pórek¨, cibulku, česnek, petrželovou nať nebo jiné bylinky).

solenza*
hodnocení

0x

Sice nejsem vegan, ale když se dá krajíc chleba do topinkovače, tak si na něj ani nemusím nic mazat, abych si pochutnal.

doplněno 17.12.13 18:27:

To jonny: Vegan je narozdíl od vegetariána mnohem přísnější. Zatímco vegetarián nejí maso a masné výrobky, vegan ani vejce, mléko, medy jogurty a vše, co pochází od zvířat nebo hmyzu.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Vegani stejne nejedi poradny chleba. Pac neni vegansky.

doplněno 17.12.13 18:49:

omlouvam se, myslel sem ze se do chleba dava vejce, jakoze do testa.

kami95
hodnocení

Na chlebu nic veganského být nemusí..

jonny*
hodnocení

0x

vegan asi neni to same co vefetarian co? no a co treba jen sul? nebo marmeladu? med?

kami95
hodnocení

Vegetarián je jen bez masa, vegan bez všeho, co je živočišného původu, takže ten med taky ne, navíc na něj mám alergii..a sladké nemusím :)) takže to mám opravdu těžké :)) velmi..

foo*
hodnocení

0x

co to je za život bez masa?

kami95
hodnocení

Co to je za život, když vím, že musím někomu ublížit a někoho zabít, abych se najedla? Snad nejsme v pravěku a jsme inteligentní lidé..

k2

A suchyho chleba se nenajite?

Nemusíte, ale můžete... a to je potom teprve lahoda ;) Počítač mít taky nemusíte, ale chcete mít a máte. Tak já chci mít a mám maso. Kdybych je nechtěl, tak je nemám.

kami95
hodnocení

Milostivý, nerozčilujte mě moc, pokud chcete jít rýpat, jděte jinam..já jsem dost inteligentní na to, abych nemusela zabíjet, když mám hlad..

foo*

takže kdo jí maso neni inteligentní?

lidus*

Už zase ty hádky, neřešte to, každý si jíme to co chceme.Každý si chodíme oblečený v tom v čem chceme, no a jestli správný vegan nosí boty z kukuřičného šáší tak je to jeho volba.

foo*

nehádam se.. pouze jsem položil otázku

hahanaj*

tak si chleba posol a je to

Pokud jste dost inteligentní, jak říkáte, tak naše rady nepotřebujete.

Nicméně vliv masité stravy na rozvoj inteligence u našich pravěkých předků je prokázaný.

trubka*

A když si dáš mrkev a nebo salát,tak nezabíjíš? :D Musíš zničit celou rostlinu,aby sis udělal salát,přidal do jídla česnek,cibuli,brambory,pórek,atd.atd...

A máte představu, jak strašlivě křičí jablko, když ho trháte ze stromu? Nedělám si srandu.

lidus*

A co teprve ten chudák červ.

trubka*

Jablko je reprodukční orgán jabloně. Jabloň ho má cíleně uzpůsobené tak,aby ho nějaké zvíře ukouslo,utrhlo a odneslo dál od matečné rostliny.Jabloň v plné zralosti odděluje stopky jablek od plodonošů korkovým pletivem.Proto jdou tak snadno odtrhnout či sama opadávají. Jablko určitě neřve. :D

To se mi fakt ulevilo. :D

miklous*
hodnocení

0x
Nechci, aby to vypadalo jako rytí. Mě by vážně zajímalo, proč vegani nejedí nic živočišného původu i když po tom zvířátko nezemře? A také by mě zajímalo, jaký chléb jedí, když v tom "normálním" jsou vejce?
qqq
Vejce v chlebu? Taky by tam mohl být slaneček...
kami95
hodnocení

V chlebu vajíčka nejsou..jinak nám to vadí z důvodu, jak se se zvířaty zachází..od krávy musí vzít telátko a pak ho vyživovat uměle, nosné slepice jsou zavřené v klecích..domácí mléko a vajíčka jím, jde mi jen o to, jak s nimi zachází..

lidus*

Jíte domácí vejce a domácí mléko, lžete sama sobě. To pak můžete i maso z domácí zabíjačky, polévku z domácí slepice...Myslíte si, že postup výroby mléka je u domácího chovu jiný?

miklous*
Tak jsem koukala na internet na "chléb konzumní kmínový - Penam" a vejce obsahuje. Dále syrovátku a kyselinu mléčnou. Dále jsou živočišného původu nějaká barviva a bůhví kde všude je nějaká složka živočišného původu. Napadá mě lanolín např. v kosmetice, peří v polštářích, vlna v dekách a oblečení, hedvábí, loňské žíně... Na to je názor veganů jaký?
praivo*

Tak chovej krávy a slepice a můžeš se k nim chovat lépe...

trubka*

hele ty mudrlante,běž se podívat do kravína na nějaké ustájení a poptat se na telata a zástav.Meleš úplné kraviny.

To se ale Kami pletete.To mléko se nebere teleti ale krávě a kráva se prý vyvinula tak aby mléko dávala i když nemá telátko.Pro ni ji nepodojit ji je bolestivé!Pokud chvete něco takového tvrdit,tak si to prověřte jak to skutečně je.Zrovna takl vejce od slepice nenesou každé nové kuřátko,to jen za určité situace (nyní beru spíše domácí chov slepic než velkochovy!)

k2

Uf, ze soudruzi v SSSR rozdojili bejka jsem uz slysel, ale vy jste prvni, kdo rozdoji i jalovici. Gratuluji!

hodnocení

0x

Tak nějak bych pochopil maso. To se to zvíře musí porazit aby bylo,ale co je špatné na mlíku a třeba medu? Kdyby se od krav nedojilo mléko,kráva by onemocněla a chcípla,a jestliže má tele,což je pro zachování druhu přirozené,produkuje i mléko,což je taky přirozené. Získávaní mléka od krav nemá s týránim zvířat nic společného. Po podojení nejenže kráva stále žije,ale dokonce je i spokojená.

jonny*
hodnocení

0x

kdyz se nebudeme brat v potaz zvirata co jsou urcena na porazku tak se ty ostatni maji fajn vsude je predepsane co se muze a nemuze je to udelane tak aby se meli dobre a nebylo sninma spatne zachazeno a mozna se maji i lip jak v prirode maji prece jen jistry prisun potravy ukrit , peci :) napriklad kravy maji i kartace ktere je drbou :)) ovcim strihaji vlnu jinak nevim co by delali :)

solenza*

Ale s některými zvířate je skutečně hrubě zacházeno. Kuřata jsou chována po tmě krmena růstovými hormony a antibiotiky, krávy se krmí kukuřicí a mají z toho pak zvýšený výskyt bakterie Ecoli stojí ve vlastních výkalech a vzhedem k tomu, že se nemohou moc pohybovat dostávají cca po 3 letech zánět v nohách, slepice nosnice jsou chovány v klecích atd. Takže pokud chce někdo něco dělat pro dobro chovaných zvířat, stačí, když nebude kupovat potraviny od velkopěstitelů a velkochovatelů. Hlavně v USA mají tyto problémy.

doplněno 17.12.13 20:37:

Zajimavý film z USA.

trubka*

Krávy stojí ve vlastních výkalech?! A to si viděl kde? Dnes je u nás běžné tzv. volné ustájení,takže to že se nemohou pohybovat je jen tvá fáma ve tvé makovici. Také je běžná pastva v sezoně. Ustájení Je pravidelně ve velkochovech kontrolováno veterináři zda odpovídá předpisům. To si nikdo nemůže dělat jak ho to napadne.Nesmíš koukat moc na NOVU a na YOUTUBE,ale běž se radši podívat na do reálu. Mě vždy udivuje to,jak někdo podlehne mediální masáži.

pb®
hodnocení

0x

Asi jste to vzal za špatný konec. Ono být chtít veganem nebo vegetariánem a trvat na konvenční stravě, to nejde moc dohromady. Nechápu, proč vegetariání hledají různé náhražky masa, když maso odmítají. Proč dělají sojové maso, sojové párky atd, když maso a uzeniny nechtějí jíst. Když něco nechci jíst, tak přece nehledám cestu, jak to udělat, abych to jíst mohla. Takže byste se měla vykašlat na nějaký chleba, nevymášlet, co si na něj dám místo másla, sýr a šunky a zamřit se jiným směrem. Co třeba nějaké placky, obilné nebo luštěninové, to utčitě vegetariáni i vegani mají. Jo jednou jsem četla moc zajímavý názor. V našich podmínkách je prý tak chudá nabídka ovoce, zeleniny, luštěnin, obilovin atd., že být vegetariánem chce buď hodně sebezapření nebo absenci chuťových buněk.

Mám dojem, že, ne jen absenci chuťových buněk.

vecernicek*
hodnocení

0x

www.vegan.cz

tam je toho spousty...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Víš co? Nedávej tam nic a oblož si ho rukama. Dobrou chuť.

hodnocení

0x

veganodaktyl.veganka.cz/... co že jste se rozhodla pro veganskou stravu, co Vás k tomu vede?

fam
hodnocení

0x

Hořčici, ta vyrostla na poli. A je to docela dobré.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]