Bramborový salát z obchodu - šílené složení!

Od: Datum: 10.12.13 18:21 odpovědí: 16 změna: 12.12.13 11:14
avatar
Jak Vám ten salát bude chutnat?
Je to sice sortiment koupený na Slovensku, ale ten obchodní řetěz má široké zastoupení po celé ČR. Takže předpokládám, že recepty budou jednotné mezinárodní..
Už se nedivím, že vlašák je teď tak drahý. Při tolika ingrediencích.
Takže kuchařky, už máte všechny potřebné suroviny na štědrovečerní bramborový salát?
doplněno 10.12.13 18:29: Nešlo vložit, snad teď jako screenshot...


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 10.12.13 18:40
avatar

Jen sebevrah kupuje a jí takovéto saláty.a podobné sortimenty.V tom lepším případě ulyšíte volání přírody.

Datum: 10.12.13 18:54
avatar

Hejkálku, jako študáci jsme měli vlašák jako pravidelnou stravu. Stál 1,60 Kčs za 10 deka a byl sakra dobrý. To, co se dneska za něj vydává, s tím původním nemá pranic společného. Na vánoce dělám salát já a těch pár věcí do něj si koupím kdykoli. A dělám ho ještě na silvestra na chlebíčky, protože chlebíček bez salátu není pro mě chlebíček.

Od: dako®
Datum: 10.12.13 18:59
avatar

Není nad to, si udělat salát doma. V těch kupovaných samý konzerváty a stabilizátory- nic zdravého. Už se těším na štědrovečerní bramborový salát a řízeček z kapra. Mňamky.

Od: olaf71*
Datum: 10.12.13 19:30

pár let jsem míchal saláty v soukromé výrobně lahůdek v Berouně. můj seznam ingrediencí pro vlašský salát zde: brambory vař.,výrobní salám,ster.mrkev,ster.celer,ster.hrášek,ster.okurka,majonéza, sůl,pepř,cukr,ocet,worcester,hořčice obyč.

doplněno 10.12.13 19:34:

ještě dodám, že jsem nikdy nepoužil ani miligram konzervačních látek. brambory vařené doma. bohužel obsah konzervované zeleniny a výrobního salámu jsem neovlivnil

Datum: 10.12.13 19:32
avatar

Je vám doufám jasné, že vlašák bez konzervantů a stabilizátorů by měl tak krátkou trvanlivost, že by byl prakticky neprodejný?

Je lepší, když je na etiketě napsané všechno, než aby tam nebylo nic. A koupě je svobodná volba každého z nás.

K tomu vlašáku za 1.60: s ohledem na tehdejší obvyklý výdělek byl cca 2.5x dražší než ten současný - tak bodejť by nebyl dobrý :)

Od: olaf71*
Datum: 10.12.13 19:40

ale tenkrát jsem si ho kupoval ke svačině s pečivem dvakrát týdně. dnes si ho nekupuji vůbec

Od: naoko
Datum: 10.12.13 19:46

Vepřové a drůbeží kůžičky jsem tam našla, ale nevidím ty brambory. Možná jsem je v tom množství jiných dobrot přehlídla

Od: olaf71*
Datum: 10.12.13 19:51

jsou tam,ale jmenují se zemiaky varené

Od: olaf71*
Datum: 10.12.13 19:50

teď jsem si všiml, že v nadpisu je psáno bramb.salát, ve skutečnost se jedná o vlašský. je to sakra rozdíl :-D

Od: zabu
Datum: 10.12.13 19:54

Ten seznam je tak dlouhý, protože je v něm rozepsáno složení všech součástí salátu zvlášť.
Nechci Vám kazit radost z domácího salátu ale: salám by jste si museli dělat svůj, jinak je v něm téměř to samé co v tom ze seznamu z koupeného salátu, okurky to samé, stejně tak majonéza, hořčice, ocet který do toho dáte. V tom všem jsou konzervanty a barviva. Takže vše je jen iluze o domácím bramborovém salátu bez "éček".
Jestli jste si ten seznam prohlédli, tak ten slovenský je ze salámu z drůbežího masa. Na rozdíl od většiny českých, kam se dává výrobní salám, který maso nikdy neviděl. Teda pokud za maso nepovažujete rozemletou kůži a uši.

Datum: 10.12.13 21:59
avatar
Zapomeňte na to, ze to je z kuřecího masa. To je jen kuřecí separat, a ten se dává i do výrobního salámu, pak pojivo, základ a koření. Žádné maso, podobně jako gothaj či junior, kabanos, párky apod. Základ stejný, koření rozdílné...
doplněno 11.12.13 11:46:

Ještě bych to opravil - hydinové separované maso je ve skutečnosti kůže a pomleté kosti. Přidává ho většina výrobců uzenin, jen to neuvádí na obalu.

Od: zabu
Datum: 11.12.13 07:59

Jo máš pravdu. Je to tam: hydin. sep. maso.

 

Datum: 11.12.13 00:32
avatar
Původní název, který byl o LAHŮDCE, podle prvního slova na etiketě, změnil admin...
Proto ta nepřesnost bramborový a vlašský...
Mám výhodu, že brambory, okurky, cibule, mrkev, celer, hrášek a jablko, které dávám do bramborového salátu, jsou z mé vlastní výroby.
Bohužel ostatní ingredience, teda sůl, pepř, a bílý jogurt, musím koupit.
I to maso na řízek. Strouhanku si dělám vlastní, z tmavého chleba. A co je ve vajíčku, to neovlivním. Ale vsadil bych se, že v něm i v masu budou antibiotika. Vlastní slepice a prase nemám.
Od: fam
Datum: 11.12.13 08:51

To jste nezažili salát bramborový ze závodky tady: byl úplně bílý, takže asi místo majonézy jogurt. Pak tam byly záhadné bílé kostičky a plátečky, po bližším ohledání jablka. Jinak celkem nic, sem tam kouštíček cibule a mrkve. Sůl žádná, ani na stolech, tu si musíte v balíčku přioupit (je jí zase moc). Umrtvující chuť. Takže si myslím, že ten na obrázku nemusel být zas tak špatný. Saláty a chlebíčky pojídám obden, na vánoce bude vlašák s lutěninami a krabími tyčinkami možná - a se šunkou a bez hořčice.

Datum: 11.12.13 09:11
avatar

Náhrada majonézy jogurtem je běžná věc pro ty, co se chtějí stravovat zdravě, a znám recept na salát kde jsou i ty jablka (otázka je, jestli se tomu ještě smí říkat vlašák). Ono popravdě řečeno ta majonéza člověku zatíží žlučník a organismus celkově víc, než nějaký ten mikrogram éček...

Datum: 12.12.13 11:14
avatar

K
Zdroj: https://www.poradte.cz/volna-…z-obchodu-silene-slozeni.html

Tehdy v tom vlašáku bulo tolik E-ček, umělin, místo majonézy zpěněný tuk a výrobního salámu ve ktrém dnes neni ani gram masa?

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.