Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční pečení - už pečete?

Od: pt® odpovědí: 36 změna:

Zatím mám linecké, slepím marmeládou, kolečka z prostředků lineckého, slepím krémem a rumové kuličky. udělala jsem si těsto na vanilkové rohlíčky. A co dál, jednoduchého a ne moc pracného? Díky - pt

Vánoční pečení - už pečete?
Vánoční pečení - už pečete? #2
Vánoční pečení - už pečete? #3

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Krásné, už se mi sbíhají sliny. Jednoduchý recept na KOKOSOVÉ HVĚZDIČKY : 20 dkg Hery, 25 dkg hl. mouky, 10 dkg cukru moučka, 1 vanil. cukr, 10 dkg kokosu. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme hvězdičky a upečeme. Slepujeme meruňkovou marmeládou, poléváme čokoládovou polevou a sypeme kokosem. :)

pt®
hodnocení

"dako", díky, možná vyzkouším. - pt

hodnocení

0x

My pečeme s maminkou každý rok to samé, přikládám ukázku z loňska a letos to bude totéž

doplněno 08.12.13 15:08:

Nejdřív zmizí čokoládové hvězdičky s citrónovou polevou, posypané stříbrnými kuličkami. Ať jich upečeme, kolik chceme, vždycky je jich málo.

doplněno 22.12.13 18:09:

A tohle je výsledek letošního třeštění.

doplněno 22.12.13 18:11:

V krabici loňské, na tácu letošní, divně se to seřadilo. V letošním jsou ještě pracky, ale ty jsem už na tác nedala, nemusíme je, pečou se kvůli mamince.

Vánoční pečení - už pečete? #4
Vánoční pečení - už pečete? #5
pt®
hodnocení

No, teda, Zuzko, Vy to máte nádherné a už uložené v krabici. Paráda. - pt

Ne, Pavli, to je loňská úroda, to je už dávno snězené. Letos jsme ještě nezačaly, tento víkend jsem proležela s virózou (podotýkám, že nepiju :))

pt®
hodnocení

Zuzko, ale letos to budete mít zrovna tak krásné, tomu věřím už těď. Krásně se to cukroví na mně směje, to bude dobrota. - pt

Zdravím a mám prosbu, nemohla byste dát předpis na pařížské pásky - ořechové s bílou polevou. Také je pekla maminka ... díky.

doplněno 08.12.13 16:20:

otázka pro "inzenyrku"

Jak budu večer mluvit s maminkou, řekne mi to. Ozvu se.

Tak tady je ten recept:

Tyčinky z lískových ořechů
16 dkg mletých oříšků

14 dkg mletého cukru

12 dkg polohr. mouky

10 dkg másla

2 žloutky

zpracujeme na vále, rozválíme, nakrájíme (opravdu to naměříme podle dlouhého pravítka a i podle něho rozkrájíme), potřeme bílkovou polevou, přendáme na plech na pečicí papír a v mírné troubě pečeme. Rozměr tyčinek 2x6 cm, na nakrájené těsto natřít polevu:

1 bílek, 20 dkg cukru UTŘEME !

Trouba: 125 stupňů, 10 min., otočit plech, ještě 10 minut, příp. 1-2 min. přidat.

cituska*

inzinirka---já tedy tyto tyčinky natírám polevou hned na těsto a potom rádýlkem krájím, jsou trochu větší ale je to o hodně rychlejší. Letošní už hotové...koukněte

doplněno 09.12.13 22:19:

A toto bylo připraveno na loňské vánoce

Vánoční pečení - už pečete? #6
Vánoční pečení - už pečete? #7

Máte je krásné.

My vyválené těsto rozměříme pravítkem a rozkrájíme nožem. Ještě když je všechno těsně u sebe, natřeme polevou, a potom odebíráme jednotlivé tyčinky, skládáme na plech na pečicí papír a do trouby.

Teda děvčata, vy jste mě tak naladily na ty tyčinky, že je jdu hned dělat. Doufám, že se povedou . :-P

pt®
hodnocení

Ježkovy oči, to je nádhera,*paec* úplně jsem dostala chuť na ty kakaové s čokoládou a s mandlemi, ale nemá, tak si jdu nandat to moje. - pt

doplněno 22.12.13 18:17:

*palec* *palec* *palec*

tana83
hodnocení

0x

My děláme ještě pracny, strojkové, sádlové, išelské a perníčky. Z nepečených ještě vosy, zrna s kávou a brambory z marcipánu. Jinak tady jsem našla zajímavou inspiraci - url. Zatím mám jen tři druhy, moc na to nespěchám.

pt®
hodnocení

Díky za odkaz, jsou tam dobré "pracny", asi zkusím. - pt

zirafka
hodnocení

0x

Počasí pod psa, tak peču. Mám 4 druhy a končím!

hm*
hodnocení

0x

To sem, sakra, musíte dávat i ty obrázky?! Nestačí ván jen si o tom psát? Teď jsem na to všechno dostal strašnou chuť a řekněte mi, co s ní mám dělat!

Pro každého, kdo sem příště dá podobný obrázek, bych zavedl pokutu: cukroví a podobné - od každého druhu mi poslat 3 ks, dorty a buchty - od každého 1 ks (1 kousek).

To by tak hrálo, takovéhle příspěvky!

Pozn. pro @pt: Nepokazil jsem Vám, doufám, předvánoční naladění, že ne? *placni* ;) :)

pt®
hodnocení

"hm", vůbec se nic neděje, to je jasné, že se člověku ozvou chuťové buňky. Jen doufám, že i ostatní sem dají obrázky pro inspiraci. - pt

alcago*
hodnocení

0x

Dávám vám k dispozici několi námětů i s obrázky a přeji mnoho úspěchu.

cukrovi.kvalitne.cz/...

doplněno 13.12.13 12:23:

Na dotaz, aby se citronová poleva leskla: Asi 10 dkg cukru moučky zakápnu půl lžikou obyč. oleje a zakapávám postupně citronovou čistou šťávou a třu a třu a třu, až mne to už hodně nebaví, do takové konzistence, aby nebyla ani řídká, ani příliš hustá.

(do čerstvě nanesené citronové polevy se nechá zasáhnout také vidličkou namočenou do čokoládově polevy a udělat pěkný mramor.)

pt®
hodnocení

"alcago", to jsou Vaše výtvory? To jste určitě profesionál, a zkušená cukrářka. Jedno je, jako druhé. - pt

claire*
hodnocení

0x

Já dělala zatím jen perníčky - jsou upečené, ale ještě neozdobené. Teď mám v pondělí, úterý i ve středu po jedné zkoušce, takže čas na další cukroví budu mít od čtvrtka :) Udělám citronová kolečka (a měsíčky a čtverečky), jogurtové rybičky a těsto na linecké :) Už se na to těším, pustím si k tomu "Hej, mistře" a naliju si nějaký dobrý likérek :-P

Tak tak... my vždycky navštívíme staré dobré portské, a pak si u toho i zpíváme, někdy pláčeme, vzpomínáme na tatínka, který tu ještě před 8 lety byl s námi, někdy se smějeme... no pečení je pro mě a pro maminku velká společenská událost.

pt®
hodnocení

Holky, tak si crnkněte i na mně trochu toho šňapsu. :D - pt

sebod*

Holky zlatý. Jak já vám to cukroví závidím. Shodou takových hloupých okolností mám na starost všechny tři vnoučata (9, 2 a 1rok). K tomu pracovní vytížení nad hlavu. A jelikož jsem na to sama, tak síly na pečení nejsou.

Tak ať se žádné z vás nic nepřipálí a krémy ať se nezdrcnou.

doplněno 08.12.13 22:12:

Inžinýrko. Právě proto, abych vše zvládla, tak bych si potřebovala nervy pořádně obalit *smich*. No, vnučce jsem slíbila, že něco "upatláme". Takže v týdnu se do něčeho pustíme.jen taková rychlovka, aby si to malá zkusila. Ale chlubit se tady tím nebudu ;) No a když jí to přestane bavit už při dělání těsta, tak z toho upeču nějakou placku a je to :D.

Sebodko, neboj, Ty jsi statečná a všechno zvládneš. A po cukroví se leda tloustne, takže si ušetříš pak tu dřinu a odříkání se shazováním. Pak budeme závidět my. *mala* *andel*

pt®
hodnocení

Sebod, to Tě obdivuju, tři děti a ještě práce. My hlídáme dvě. Vnučka začala chodit do první třídy a vnouček má čtyři roky, tak vím, jak je to náročné a zodpovědné. Teď jsem ještě dodělala pracny a už nebudu dělat nic, mám pět druhů a šmytec, jsem utahaná, jako kotě. Jo, do těch 60 to šlo, ale teď už začíná být znát každý rok navíc. Tak se drž, když tak se cukroví koupí a hotovo. *mala* - pt

pt®
hodnocení

Tak už nepeču, je hotovo. - pt

Vánoční pečení - už pečete? #8

Pavlo, jsi jednička, já čekám na sobotu, neb jsem od rána do večera v práci. *palec*

pt®
hodnocení

Zuzko, děkuju. :) - pt

ladinpraha*
hodnocení

0x

Teda holky, dráždit a vzbuzovat chutě, to by vám šlo. Co takhle uspořádat dobročinnou akci a něco poslat k otestování. Jestli to náhodou není jenom k dekoraci. *hi*

hodnocení

0x

Dřív jsme dělali hodně druhů, ale teď už děláme trochu rohlíčků, trochu lineckého, nějaké úly a pár větrníků a spoustu plechů kornoutků s bílkovou náplní, protože ty milujeme nejvíc :D. Zbyde nám hodně žloutků, takže děláme koňak. Ale ještě jsme nezačali.

hodnocení

0x

Já děkuji alcago ! *palec*Všechnny recepty jsem si vytiskla a i když jsem letoc chtěla dělat pouze dva druhy, neodolala jsem a už dva dny se tady s patlám a padlám. Její recepty jsou úúúžasné. Doporučuji ! Už musím přestat s pročítáním, protože bych asi pekla až do velikonoc. *smich*

claire*
hodnocení

0x

Ahoj holky, tak je to dobrý, zkoušky mám v kapse a vrhám se na pečení! Zatím mám dvě těsta a začínám vykrajovat :) Hraje mi k tomu Česká mše vánoční a právě jsem si připila na zdar díla, na Vánoce a na Vás :) Ale čekala jsem s tím přípitkem až po poledni, neboť "Pravý gentleman, Saturnine, nepije alkohol před polednem." Jistě se to vztahuje i na dámy :D

doplněno 12.12.13 21:54:

Dako: Děkuju a přeju, ať se Vám všechno cukroví krásně povede ;)

doplněno 12.12.13 22:54:

Pt: I Vám děkuji :) Koukám, že Vy máte hotovo, paráda, vypadá to skvěle a jistě to ještě lépe chutná :) Já zítra rozjíždím menší manufakturu, peču dva druhy a ráda bych další dva nazdobila. Budu mít cukr i za ušima, ale už teď se těším *smich*

claire- Gratuluju ke zkouškám. K pečení cukroví patří vánoční hudba a nějaký ten dobrý mok k tomu. Myslela jsem si, že toho letos tolik péct nebudu, ale po těchto příspěvkách tady , mě to nedalo a s dcerou pečeme a pečeme. :)

pt®
hodnocení

"claire", velká gratulace *placi* k ůspěšné zkoušce. Ať se pečení vydaří. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]