Nejste přihlášen/a.
Přítel jiné rasy, jiné kultury, s hodinkama za čtvrt mega, co mu koupit k narozeninám. Nikdy jsem mu nic nekupovala, vážně nevím, nikdy jsme se o narozeninách nebavili, dozvěděla jsem se o nich včera, má je ve čtvrtek
- indicie, kdyby někoho něco napadlo: sladké nejí, kouří hodně, pije whisku, miluje Manchester United (ale má od něj vše co lze mít), miluje fotbal a lasagne, rád hraje basket. Oblečení má takových značek, že na to můj rozpočet nestačí.
otázka tak trochu je, nakolik stojí o nějaké zdůrazňování narozenin, dárky, gratulace...
jinak další tip je nějaká nemožná ohavnost - kýčovitost coby vtip (pokud by byl přítel Číňan, např. made in China (pakli se dá předpokládat jistý nadhled a smysl pro humor),
nebo třeba v rychlosti udělat podobnou blbinu vlasníma rukama? - asi pozdě..., nebo něco upéct a tak...
nebo vyštrachat doma nějakou starou zajímavost - ideálně něco spjatýho s naší zemí, historií, jestli teda má k naší zemi přítel nějaký vztah (nebo něco takovýho sehnat, ale na to už je taky hodně pozdě) - stará cedule, plakát, plynová maska z 1.republiky, ozdoby na vánoční stromeček, starej betlém atd. atd., starý časopisy (to už by chtělo velkej zájem o tuhle zem)
trochu diskutabilní je i nějakej ten zážitkovej dárek (do čtvrtka by bylo těžký to jen sehnat, realizace by musela být pozdějc, možná nemá přítel moc času (musí vydělávat na další ještě dražší hodinky, auto, vilu...), a třeba by se mu nechtělo skákat padákem apod.), teoreticky třeba v trochu komornější formě večeře na neobvyklym místě (občas pronajímaný zajímavý objekt + cateringová společnost + třeba i ten vlastní kuchařskej výrobek - ale to je dost drahý, taky by se to už nestihlo do čtvrtka, a možná nevhodně intimní?)
anebo klasicky něco z okruhu jeho zájmů - kniha, CD, jenže na to už je taky pozdě - zjistit, že to nemá, koupit...
Já si myslím, že jsme všichni ještě ve stadiu, že dárek má být k "něčemu". Nemusí, má to být jen ujištění, že na něho myslíme, jen pozornost. Při té příležitosti si vzpomínám na jeden z nejkrásnějších dárků svého života. Byl to maličký balíček s krásnou zdrobnělinou mého jména. A uvnitř byly dvě berušky do vlasů. A já jsem měla na hlavě kudrnatého beránka cca 3 cm, protože to bylo pohodlné na údržbu z tělocvičny 4x týdně. Ale věděla jsem, že to je dárek z veliké lásky a že na mě myslel, když berušky uviděl.
kdysi dávno, když se vydával jeden indický diplomat do arábie za tamním nejvlivnějším šejkem který měl vše, řešil tu samou otázku. Dlouho uvažoval až jej napadla myšlena, dovést do jeho země čísla, indické čísla. Přijel tedy a daroval mu schránku se svazky číslic. Arab se podivil a velice se zajímal co to znamená. Dotyčný ind mu vysvětlil co tyto číslice znamenají a arab tyto číslice z velkou vděčností přijal a ocenil originalitu a váhu tohoto daru. Dnes tyto číslice známe pod označením arabské číslice a využíváme je nevědíc, že nepocházejí od arabů ale indů.
v jednoduchosti je tedy krása.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.