Nejste přihlášen/a.
Jaké máte nejraději cukroví? Prosím o nějaké zajímavé nápady klidně i s fotem .
DÍKY
Liduško,to se tedy máteJá už bohužel maminku nemám
Co peču?V prvé řadě jsou u nás vanilkové rohlíčky,pak dělám linecké-slepované-domácí rybízovou marmeládou,kokosky,kokosové-strojkové,sněhové pusinky,plněné ořechové trubičky,plněné ořechy,perníčky-zdobené,marcipánové hříbečky,brownies,rumové kuličky,vosí hnízda,laskonky a štoly.Jo,také vánočky
Dříve jsem pekla hodně. Pro rodiče i manželovu maminku, pro sousedku, se švagrovou jsme si vyměňovaly, s kamarádkama, a hlavně pro děti...Dnes jsou děti velké a z domu, všichni drží linii, rodiče již zemřeli, tak peču jen pár kousků, aby byla vánoční vůně a atmosféra..Mám ráda klasiku - linecké, išelské dortíky, sádlové, dvoubarevné do formiček, dordoletky...potom nepečené - vosí hnízda, různé kuličky, mušličky, roládky, rafaelo...přikládám foto, ale to jsem pekla na svatbu, ne na vánoce...
Já nepeču. Dříve jsem pekla pro dcery i pro sebe. Holky od cukroví ustoupily, že chtějí jen na talířek na ozdobu stolu a to že si koupí. Že to nikdo nejí a když tak jen ten, kdo rozespalý v noci vyleze z postele, tak ten sní to, co není přilepené a ráno se diví, proč je mu blbě. :D Dopadlo to tak, že jsem na Velikonoce vytahovala z mražáku krabici cukroví. Tak teď peníze za cukroví dám do ovoce. Nejraději takového, které normálně nekoupím a ani ho neznám. Talířek cukroví na stůl dostanu od druhé babičky. :D
Loni pečení nic, jinak světlé vanilkové rohlíčky a pak tmavé rohlíčky téhož tvaru ale z těsta na cukroví kořeněné, zvané pracny. Co chybí na pečivu, vyrovnává kapr - vždy několik kilogramů: K večeři grilovaný nebo smnažený, pak na studeno k snídani. Nová várka čersvě smažená na Nový rok ...opět pár snídaní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.