Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které zahradní jezírko se vám líbí více?

Od: maruskaplackova* odpovědí: 33 změna:

Chystáme si nechat udělat zahradní jezírko na naší zahradě, které z jezírek se vám na první pohled líbí více? Zahradu teprve budeme zařizovat, takže typově je nám to jedno, ale obě se nám strašně líbí.

Které zahradní jezírko se vám líbí více?
Které zahradní jezírko se vám líbí více? #2

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

1x

Dvojka mi připadá jako žumpa na lidi :) jak ve filmu Tankový prapor :)

buss
hodnocení

0x

Já bych hledal, sbíral a dal si co se líbí í mně.

suchy*
hodnocení

0x

mně osobně se líbí víc to první,ale já jsem šutromil.Pokud bude zahrada odpovídajícím způsobem laděná může tam sedět to druhé:)

akr*
hodnocení

0x

První je pěknější!

hodnocení

0x

Jezírko vidím na první fotce. Na druhé fotografii je nějaká temná a ošklivá nádrž na vodu. Ale asi ti lidé neměli jinou možnost. Nebo je fotka udělaná špatně, protože nechápu, jak se vám to druhé může také tak moc líbit, když to nemá logické srovnání.

stoficek*
hodnocení

0x

Jednička pěkné jezírko jak se patří

Dvojka postmoderní vodní nádrž :))

luke237
hodnocení

0x
Na prvnim obrazku je zahradni jezirko. Na druhem obrazku je bazenek na terase, ve kterem nikdo necistil vodu a proto zarostlo plevelem.

luke237
hodnocení

0x
To jsou obrazky z Cech? Ten druhy vypada, ze by mohl. Ten prvni je nejaky moc velky pozemek.
maruskaplackova*
hodnocení

Ano, to jsou obrázky z Čech, ten druhý, jestli si dobře pamatuju je z vily z Hlubočep (Praha). Jsou to pozemky jako blázen. Právě se mi líbí jezírka od konkrétní firmy a ta má ve fotogaleriích na svých webovkách obrázky a tam mají lidi opravdu neuvěřitelně velké pozemky.

hodnocení

0x

Obě jezírka mají svůj půvab, ale velmi záleží na jejich umístění a na jejich okolí. Vidím, že druhé jezírko se zatím kolegům rádcům moc nelíbí. Ale je to zřejmě v nějakém japonském stylu a podkud je dům u jezírka nižší stavba, má tam to jezírko své místo.

Pokud byste toto (podle mě "japonské") jezírko budovali někde dál od domu, asi by tak nevyniklo a bez dalších úprav v jednotném stylu opravdu působilo jako nádrž.

Mále-li prostornou zahradu, volte jezírko přírodního typu. Bude-li jezírko blízko domu, konzultujte s architektem, třeba doporučí ještě jiný typ.

zajixxx*

Za mě č.1, ale dotvořil bych jej podle sebe..., č.2 jak píšou kolegové, je to jak žumpa s prominutím, ale co člověk to názor...

hodnocení

0x

To horní jezírko je typově celkem dobré, ale moc malé. Když jezírko, tak pořádné - velká plocha a hloubka, hodně vodních rostlin a nejlépe uprostřed ostrůvek. Lepší než plachta je železobetonová konstrukce. V takovém jezírku se potom můžou klidně vyvinout i larvy vážek a celoročně tam mohou žít ryby. A o tom to je, jezírko by mělo do zahrady přinést život, takže i okolí jezírka by mělo být tvožené nějakými keři, vyšší trávou, květinami. Nemělo by to prostě vypadat na první pohled uměle a příliš upraveně.

To druhé se nejmenuje jezírko, ale požární nádrž.

luke237
Myslim, ze prave funkci jezirka je poskytnout utociste vodnim zivocichum v souladu s prirodou, ne tam vybagrovat a vybetonovat dalsi bazen, ve kterem budou plavat kachny a ryby.

solenza*
hodnocení

0x
Rozhodne se mi vice libi prvni varianta.

radil*
hodnocení

0x

A ty to jezírko budeš stavět pro zdejší rádce, že chceš, aby se jim líbilo? Nemělo by se líbit hlavně tobě?

radil: přesně tak.Podobná otázka jako Sluší mi brýle? Nosit kozačky s kožešinkou? a mnoho dalších.

narf
hodnocení

0x

To druhé je to "koupací", ne? V tom případě není špatné.

maruskaplackova*
hodnocení

Ano, to druhé jezírko je i ekologické koupací právě.

lidus*
hodnocení

0x

To první je krása a to druhé je rádoby moderní hnus.

martinaa*
hodnocení

0x

Číslo 1. Oblý tvar je jemnější a s kameny je to více přírodní, a to se mi líbí:)

misule5656
hodnocení

0x

Maruško jako první si ujasněte, co od jezírka očekáváte. Zda se v něm chcete i koupat, či zda má sloužit jako okrasný prvek zahrady, kde budou rybky. Na těch fotkách na 1. je okrasné jezírko, bude náročné na údržbu (je malé) - pokud to teda není jen část většího projektu. Dále je vhodnější použít pouze jeden druh kamene. U 2.fota se jedná o koupací jezírko a podle fotky je na čerstvě založené zahradě. Takže rostliny nejsou rozrostlé. Při budování jezírka počítejte s tím, že provoz je docela nákladný koníček - pokud z toho nechcete mít smradlavou louži :). Na té terase navíc nebezpečné co se týká pádu dětí a domácích mazlíčků do vody.

vosajemuj
hodnocení

0x

U mne je to jednoznačné-jezírko číslo dvě.Jistě ale bude záležet v jakém prostředí bude položené.V moderní zahradě,okolo samé krychlové domy-rozumíte?- tam nemůže být jezírko přírodního typu. Karel.

maruskaplackova*
hodnocení

Ano rozumím, máme nízký krychlový dům a většina okolních novostaveb je také tohoto stylu. Jsem ráda, že alespoň někdo vidí i něco pěkného v tom druhém jezírku :)

misule5656

Maruško, na stránkách f. Baobab je to jezírko i jako zarostlé - pak je pěkné.

maruskaplackova*
hodnocení

Aha, v těch fotoreferencích, to jsem si nevšimla ani, tak nějak jsem si to představovala :) mně se líbí

misule5656

Proč Karle? Já postavila před rokem také moderní barák, přesto jezírko máme jako přírodní. Ono také záleží, zda má někdo pozemek velikosti kapesníku či slušnou zahradu, kde může udělat modelaci terénu.

katuska*
hodnocení

0x

Ahoj, jezírka jsou pěkná obě dvě, záleží opravdu na vás, mně možná přijde zajímavější to druhé :) A mohla bych se zeptat, kde na těch stránkách jste našla ty jezírka?

Ahoj, tak jsem se zaregistrovala, abych to nemusela vypisovat - ovšem Misule bylo obsazeno. K jezírku - nejde sem dávat odkazy, tak si tu firmu najdi Baobab -- najeď si na rodinné zahrady a pak fotoreference. Je to ta vila v Hlubočepích. Jako obrázky fajn, ale na firmu sem neslyšela zrovna dobré ref. :(.

maruskaplackova*
hodnocení

Já zase musím říct, že jsem na firmu slyšela jen dobré zkušenosti. Známí už dávno chválili a letos v létě si od nich i sousedi nechali dělat terenní úpravy a nějaké závlahy na zahradu a také byli spokojeni, proto jsem se právě rozhodla nebo spíše jsme se rozhodli pro tuto firmu. Tak příští rok dodám vlastní reference :D

maruskaplackova*
hodnocení

Samozřejmě, na stránkách v záložce rodinné zahrady - fotoreference, obrázky jsou také ale ve fotogalerii i u článků jsou často, když to proklikáte, tak uvidíte.

pt®
hodnocení

0x

Mně se líbí to první, horní, je s přírodními prvky. - pt

kilomitefochous
hodnocení

0x

ideální táborák pro komáry a všelijakou podobnou svi*skou havěť... Ten druhý je fakt klasa. Mít to před domem tak už to likviduji.

hodnocení

0x

Víc se mi líbí to první, to druhé není tak přírodní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]