Nejste přihlášen/a.
Chystáme si nechat udělat zahradní jezírko na naší zahradě, které z jezírek se vám na první pohled líbí více? Zahradu teprve budeme zařizovat, takže typově je nám to jedno, ale obě se nám strašně líbí.
Obě jezírka mají svůj půvab, ale velmi záleží na jejich umístění a na jejich okolí. Vidím, že druhé jezírko se zatím kolegům rádcům moc nelíbí. Ale je to zřejmě v nějakém japonském stylu a podkud je dům u jezírka nižší stavba, má tam to jezírko své místo.
Pokud byste toto (podle mě "japonské") jezírko budovali někde dál od domu, asi by tak nevyniklo a bez dalších úprav v jednotném stylu opravdu působilo jako nádrž.
Mále-li prostornou zahradu, volte jezírko přírodního typu. Bude-li jezírko blízko domu, konzultujte s architektem, třeba doporučí ještě jiný typ.
To horní jezírko je typově celkem dobré, ale moc malé. Když jezírko, tak pořádné - velká plocha a hloubka, hodně vodních rostlin a nejlépe uprostřed ostrůvek. Lepší než plachta je železobetonová konstrukce. V takovém jezírku se potom můžou klidně vyvinout i larvy vážek a celoročně tam mohou žít ryby. A o tom to je, jezírko by mělo do zahrady přinést život, takže i okolí jezírka by mělo být tvožené nějakými keři, vyšší trávou, květinami. Nemělo by to prostě vypadat na první pohled uměle a příliš upraveně.
To druhé se nejmenuje jezírko, ale požární nádrž.
Maruško jako první si ujasněte, co od jezírka očekáváte. Zda se v něm chcete i koupat, či zda má sloužit jako okrasný prvek zahrady, kde budou rybky. Na těch fotkách na 1. je okrasné jezírko, bude náročné na údržbu (je malé) - pokud to teda není jen část většího projektu. Dále je vhodnější použít pouze jeden druh kamene. U 2.fota se jedná o koupací jezírko a podle fotky je na čerstvě založené zahradě. Takže rostliny nejsou rozrostlé. Při budování jezírka počítejte s tím, že provoz je docela nákladný koníček - pokud z toho nechcete mít smradlavou louži . Na té terase navíc nebezpečné co se týká pádu dětí a domácích mazlíčků do vody.
U mne je to jednoznačné-jezírko číslo dvě.Jistě ale bude záležet v jakém prostředí bude položené.V moderní zahradě,okolo samé krychlové domy-rozumíte?- tam nemůže být jezírko přírodního typu. Karel.
Ano rozumím, máme nízký krychlový dům a většina okolních novostaveb je také tohoto stylu. Jsem ráda, že alespoň někdo vidí i něco pěkného v tom druhém jezírku
Aha, v těch fotoreferencích, to jsem si nevšimla ani, tak nějak jsem si to představovala mně se líbí
Ahoj, jezírka jsou pěkná obě dvě, záleží opravdu na vás, mně možná přijde zajímavější to druhé A mohla bych se zeptat, kde na těch stránkách jste našla ty jezírka?
Ahoj, tak jsem se zaregistrovala, abych to nemusela vypisovat - ovšem Misule bylo obsazeno. K jezírku - nejde sem dávat odkazy, tak si tu firmu najdi Baobab -- najeď si na rodinné zahrady a pak fotoreference. Je to ta vila v Hlubočepích. Jako obrázky fajn, ale na firmu sem neslyšela zrovna dobré ref. .
Já zase musím říct, že jsem na firmu slyšela jen dobré zkušenosti. Známí už dávno chválili a letos v létě si od nich i sousedi nechali dělat terenní úpravy a nějaké závlahy na zahradu a také byli spokojeni, proto jsem se právě rozhodla nebo spíše jsme se rozhodli pro tuto firmu. Tak příští rok dodám vlastní reference :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.