Nejste přihlášen/a.
při dnešním letmém nákupu v jednom z obchodních center, jsem opět žasl, jak lidé masově nakupují. dvě hodiny po otevření, už nebylo skoro kde zaparkovat. přitom skoro denně slýchám, jak je všechno v pr..., že nejsou peníze, práce atd.
moje otázka zní "kolik letos utratíte za vánoční dárky"?
odpovědi formou ankety, kdo se chce pochlubit, nebo naopak, tak se může rozepsat
Dobrý den,vánoční dárky nekupujeme už řadu let,ani Vánoce nijak neřešíme,na protest proti komercializaci tohoto kdysi pohodového svátku.Svým blízkým dávám dárky kdykoli během roku,prostě jen tak.Nepeču,nešílím s úklidem,jen malá výzdoba...Na "povinné"vánoční návštěvy chodím v lednu.Takže u nás je o vánocích opravdu pohoda,dobré víno a jídlo a nějaká ta pohádka.V supermarketu se každý rok bavím jak lidé šílí.
...to jiné písmo je omylem...
do 5 tisíc
Nemá cenu se chlubit, za kolik nakoupím. Koupím tolik, co si mohu dovolit. A ne se zadlužit, nakoupit plno drahých darů a po Vánocích se pohádat. A splácet.
Jsou daleko důležitější věci v životě a nedají se koupit -láska, ohleduplnost, tolerance, pochopení, radost, něha, soucit...
Na Vánoce skutečně máme naklizeno, upečeno, uvařeno, ale s dárky to nepřeháníme. Vánoce jsou o něčem jiném, než haldě dárků.
Můj nejhezčí vánoční dárek byly v mých 10 letech brusle s hnědými bagánčaty /asi už po někom/, ale to byla radost. Na ledě jsem se měnila v Hanku Maškovou či Evu Romanovou. A k mým "volným jízdám" jsem si pobrukovala písničky Simonové a Chladila. Jen modřiny a boule po celém těle dávaly tušit, že jsem v tom krasobruslení ještě nedosáhla dokonalosti. Jednou jsem sebou řízla tak, že mě táta musel nést domů na zádech. *:D* Jaga.
ja neutratim rozhodne nic ok, tedy, maximalne do vyse 50 eur. Vanoce prece nejsou o tom "neco" koupit a musi to byt desne drahe aby se rozmazlene deti nezlobili na sve rodice
) a osobne myslim, ze lide nakupuji predevsim z pujcek, protoze obchody jsou stale plne a nebo je tu dalsi moznost, ze nakupuji jen lidi co se maji celkem dobre, tech je ted dle statistik v Praze (CR) stale vice... a ty ostatni co nemaji penize nevidime, protoze sedi doma...a nebo...Je take mozne, ze obchodni dum nema parkovacich mist na kapacitu objektu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.