Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupujete kočkám dárky pod stromeček?

Od: micinka123* odpovědí: 18 změna:

Milí kočkomilové a chovatelé kočiček :) Za chvilinku nám Vánoce klepou na dveře, a nastane nakupování dárků. Chtěla jsem se zeptat jestli i kočičkám nebo pejskům (nebo i jiným mazlíčkům) kupujete dárky nebo aspoň nějaké maličkosti? *pusa* A jestli ano, tak co jim letos koupíte? *ua* Já své kočce budu kupovat nový bezpečnostní obojek od Red Dingo s nádherným desingem a pak ještě nějaké pamlsky :) a co Vy? Pro mě je kočka a pes člen rodiny, takže vždycky jim koupím dárek (i k narozeninám i jmeninám). Pejska sice nemám, ale budeme mít na jaře Labradorka. *ua*

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kupujeme našemu členu (vlastně člence) určitě dárek a většinou nejeden. Máme sice psindu, ale na její svátek, narozeniny i k Vánocům jistě prezent nechybí. Vždycky je to nějaká mlska v pytlíku, který psindu necháme rozbalit a zbaštit. Pak také nějaká hračka, u nás jsou to gumové talíře či pískací paňák, který nám pak leze na nervy... nikdfy o nic nepřijde právě proto, že je to člen rodiny.

lidus*
hodnocení

1x

Zvíře je člen rodiny, náš pes s námi i seděl u večeře(tchýně a tchán byli na mrtvici) a dostal talířek s vykostěnou rybou, dáreček-pamlsek našel pod stromkem vždycky. U nás dostanou vánoční dárek i slepice a venkovní kočky na chalupě, slepice granule a vitamíny, kočky granule dražší než obvykle. Loni jsme poprve navěšeli na stromek v zahradě lojové koule, jablka, slunečnice a klasy prosa, nevím kdo to snědl ale bylo to za měsíc pryč, ježci co bydlí v kůlně dostali kostku tvarohu a kousky masa, jen se potom zaprášilo. U nás se lidem moc dárky nedávají (každému drobnost) ale zvířata dostanou vždy.

culdabulda1*

Ahoj "lidus"

- Liduško - dobrý ! - možná jsem Vás v minulých diskuzích ne zrovna správně pochopila. Nejsme obě poněkud "horké" hlavy? Zdravím. Marcela.

lidus*

Marcelko, praštěná jsem a zvířata miluju ale má to své hranice. Kuna lesní je už podle názvu lesní a nemá co dělat v mé chalupě, potkan a myši také ne. A jsem poučena ze skušenosti, že léčit 12 let starého psího kamaráda s nádorem nemá smysl a je lepší mu tu smrt ulehčit. Nemám ráda schovávat se za lásku ke zvířatům a pak vyhodit sousedovic kočku co se přišla najíst.

culdabulda1*

pro "lidus"

- Liduško - děkuju za odpověď - ale myslím, že se za lásku ke zvířatům neschovávám. Možná jenom ne zrovna reálně chápu ty "hranice" vztahu ke zvířatům.

Ale už jsem se tak narodila - naopak - v naší rodině byli vždy všichni normální a praktičtí jako Vy a nikdo mne žádnému vztahu ke zvířatům neučil - pokud si pamatuji, tak mi všichni jenom nadávali, když jsem je litovala a bez milosti zabíjeli moje mazlíčky (myslím králíky, husy, kohouty, slepice, kachny, kozy, atd.). Takže Váš postoj naprosto chápu- ! (jste jako moje maminka) - ale za své pocity také nemohu.

Mimochodem - už jako dítě mne bavilo se o zvířata starat, čistit jim chlívky a pak se s nimi mazlit - trávila jsem s nimi hodně chvil - i ty myši jsem si chovala na půdičce. A ze zkušenosti teď už také vím, že nemá cenu, snažit se zachraňovat domácí "kamarády" s nějakou těžkou nemocí. Veterinář z Vás jenom "vyždíme" peníze a zvíře pak stejně pojde. Takhle mi umřely už 4 kočky, ať jsem se snažila sebevíc - spíše jsem jim jen ublížila. Tak se mějte hezky - závidím Vám Váš přístup k životu. Marcela.

figurek*
hodnocení

0x

haha. *smich*

K nám chodí i kočičí Mikuláš. Obvykle ale nosí jen konzervy a nějaké ty kočičí hračky. *cert*
micinka123*
hodnocení

Jééééé... *smich* *smich* *smich* a kdo hraje toho kočičího mikuláše? :-P

ria*
hodnocení

0x

U nás kupujeme všem čtyřem - dvoum pejskům a dvoum kočičkám.. ale spíš z praktického hlediska - je nás u stromečku hodně a takhle alespoň "neobtěžují" při rozbalování :) ... ale mají z toho taky radost, hlavně psi. :) ..

doplněno 07.11.13 15:49:

Joo a kupujeme zásadně nějaké mňamky - které jentak nedostanou :)

doplněno 07.11.13 16:31:

hm :) )

culdabulda1*
hodnocení

0x

Ahoj "micinko123"

- to je moc hezký - pokud jste hraví a máte rádi zvířata, tak samozřejmě dárky kupujte - ! Udělají radost nejen Vašim miláčkům, ale hlavně Vám i celé rodině. A budete mít všichni hezké vánoce.

- já chodím krmit popelnicové kočky i na štědrý den a přes celé svátky, bohužel na Silvestra se občas nějaká kočka vyděsí a zatoulá - ale zatím se zase všechny objevily. Tak přeju hezké Vánoce. Marcela.

micinka123*
hodnocení

Děkuji *smich* Já jsem spíše takový kočkomilovník, psa ještě nemám, ale když ho na jaře budu mít, tak budu i psí milovník... *smich* Vy určitě taky máte ráda zvířata. Já jen nechápu jak můžou existovat takoví lidi, kteří týrají zvířata a množí nebo vyhazuji kočky na ulici... *plac*

claire*
hodnocení

0x

Já kupovala nějakou drobnost i křečkům, když jsme je ještě měli :D Alespoň nějaké balení tyčinek ke hlodání nebo tak :) A pejsek vždycky dostane pískací hračku. Patří u nás k vánočním zvykům, že se vsadíme, jak dlouho to bude trvat, než hafík hračku rozkouše na cucky :D

hm*
hodnocení

0x

Našim zvířátkům jsme žádné zvláštní dárky k Vánocům, narozeninám apod. nekupovali. Stejně by význam toho chování nechápala. Ale je pravda, že na Štedrý den obvykle byla nějaká dobrá maličkost navíc. Hafina jednou dostala rybu a pak se pozvracela, takže od té doby opravdu jen ochutnat nebo "navonět" něco normálního. Jo a "narozeniny" - to jsme sami ani nasledovali a tudíž nevěděli, na a "svátek", to už je úplná blbost.

doplněno 07.11.13 16:26:

Jo jinak pro kocoura byl největším dárkem vánoční strom. Po té, co s ním spadnul, už byl strom vždy přivázán ke skobě, kocoura jsme odháněli od stromku pryč a dolů jsme věšeli jen nerozbitné ozdoby, protože si s nimi stejně tajně hrál.

micinka123*
hodnocení

Pro mě je kočka jako parťák a člen rodiny, a vždy ji koupím něco na narozky, jmeniny a samozřejmě na Štědrý den ;)

culdabulda1*

Ahoj "hm"

- DOBRÝ - mimochodem - kočkám se nazdobené stromečky velmi líbí - jeden můj kocour do sebe začal jednou nadšeně soukat stříbrný vánoční řetěz - ! - no vytáhli jsme ho z něj - ale už jsme si museli dávat pozor. Holt - Vánoce. Marcela.

alusska*

To mi připomíná našeho kocoura - na poslední chvilku jsem z něj soukala niť, na které byla navlečená jehla - začal koncem, kde je jen niť a jehlu měl už u tlamy. Ještě chvilku a byl by s ním konec. Od té doby si na navlečenou niť dávám pozor :).

ivobenes*
hodnocení

0x

Jo,
dostane poukázku na žrádlo na celý další rok :)

hodnocení

0x

No já sousedovic číčám kupuju diabolky.Sorry kočkomilové ale on jich má asi 20 a chodí k nám sr.. na dvůr*andel*

culdabulda1*

Ahoj "magor"

- sorry - ale třeba jste fakt MAGOR - ale trochu mi připomínáte mého švagra - hulváta - který také bouchá tzv. "dělbuchy" na sousedovy psy - a náramně se tím baví- ! Pořád nám o tom vypráví.

- ale je fakt, že se za něj příbuzní stydí - a nikdo se s ním nechce stýkat, i když je jinak celkem normální , není ani ošklivej - a celkem úspěšně podniká ( jako prodejce na "burzách") - takže má dost peněz.

Je mi ho líto, protože se snaží lásku a přízeň si "kupovat" - ale zatím se dopracoval jenom k tomu, že ho každý využívá. Přestože je mi ho líto - tak se ho bojím - a pokud nemá cit ke zvířatům, tak co s tím? Nevím- už dvě manželky od něj utekly- faktem zůstává, že ho moc lituju - no, ale žít bych s ním nemohla. No - tak jsem se "vykecala" Marcela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]