Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předčasné porody

Od: miky1994* odpovědí: 5 změna:

Zdravím především maminky, píšu ročníkovou práci o předčasných porodech, proto bych chtěla vyzvat ty, které to buď zažili (nebo znají někoho, kdo to zažil), jestli by jste mi nemohly napsat vaše zkušenosti, příčinu předčasného porodu, průběh a jestli mělo miminko po porodu nějaké potíže. Ještě by mě zajímalo, jak se k Vám chovali lékaři a sestry, zda Vám sdělovali co Vás čeká a průběh.
Byla bych velice ráda, kdybyste mi některá z Vás pomohly. Děkuji Michaela
P.S.: Připište prosím, jestli Váš příspěvek mohu zahrnout do jako kazuistiku.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Miki, zajděte si do nějakého velkého špitálu a koukněte na nedonošenečky v inkubátorech. Doprovoďte fyzioterapeutku po její okružní cestě po dětském oddělení. Pak zajděte do nějakého dětského stacionáře a poptejte se, co byl předčasný porod, špatně vedený porod. Promluvte s maminkami. A přes sklo pohlaďte ta koťátka, kterými nedonošeneči jsou. *sok* Tam se dozvíte všechno a určitě vám poskytnou i statistiky. Chce to dát řeč s primáři a poprosit je o povolení návštěv.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Vytvoř si dotazník, buď papírový nebo elektronický. Ten umísti na místo, kde je velký pohyb osob, které mají s danou tématikou zkušenosti.

Čekárna u dětského lékaře, příp. u gynekologa, v nemocnici - ovšem domluva s daným lékařem nutná! Pokud to dáš třeba k sešitu, kam se zapisují příchozí a pak nějakou krabici, kam dotazník vhodit, určitě se respondenti najdou, ale nedělej to bez vědomí lékaře, on si rozhoduje o tom, co bude v jeho čekárně a nemusel by mít radost.

Elektronický dej třeba na forum nebo stánky věnovené dětem nebo mateřství.

Dnes je velká možnost - otevřené, uzavřené otázky.

Hlavně si vhodně rozmysli, na co se chceš zeptat, jak se zeptat - to bude vycházet z toho, co chceš zkoumat. Dobře vytvořený dotazník je základ úspěchu. Jinak nic nezjistíš.

lidus*
hodnocení

0x

Míšo, předčasně (o měsíc) sem rodila v r.1982, vím proč a pamatuji si i další věci. Pokud máte zájem i o takle starou zkušenost, napište svůj E:mail do vnitřní pošty, ráda vám odpovím. L

ivulenka*
hodnocení

0x

ritabelgique*
hodnocení

0x

Můj syn se narodil o 3,5 měsíce dříve. Teda v 25.týdnu těhotenství. Měl 34cm a 940gr. Bylo s ním jako miminkem hodně práce, letos v říjnu oslavil 5 narozeniny a práce je s ním pořád. Pořád chodíme po doktorech - oční, neurologie, ortopedie, ortoptika, psychologie a každý týden rehabilitace. Nosí brýle , je tupozraký, prodělal 4 operace očí - jinak by byl prý slepý. Má skrácenou achylovku, špatně chodí, často zakopává. Teď se hádají 2 psychologové, zda je a nebo není autista, zda je a nebo není hyperaktivní a ortoped se hádá s rehabilitací, zda má dětskou mozkovou obrnu. Hrůza, zdravotnictví na dvě věci ! Sestry v nemocnici se chovaly hrozně, musela jsem třeba chodit na jídlo do jídelny, přitom jsem měla pořád ležet, doktorovi když jsem řekla, že mám pravidelné stahy, tak s tím nic neudělal - bylo to v noci a ráno v 7hod ze mě lila rudá krev a za další hodinu byl Štěpánek na světě. Apkar score 2 - 0 - 0. Rodila jsem ve Zlíně. Byl v inkubátoru v Brně, 120km ode mě, nemohla jsem tam být s ním, jezdila jsem do Brna 2x týdně na 2hodiny. Byl to hrozný čas, už nikdy více. Moc se bojím budoucnosti. Na druhou stranu je strašně chytrý, vnímavý, má velkého pamatováka, ale není zas v ničem geniální, jak se tvrdí o autistech. Podle mě není autista, jenže já jsem JEN máma a mě to zase nikdo nevěří, jako vždy.

doplněno 02.11.13 21:47:

A důvod předčasného porodu? Podle ně stres a nervy, manžel dával přednost své rozvádějící se sestře a já jsem byla ta druhá. Ona měla ve všem pravdu, vše se jí trpělo, tenkrát bydlela u nás a s domácnosti nepomáhala, jen kuřila a pila kafe. Špinavé spodní prádlo dávala pod polštář, nic po sobě neuklidila...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]