Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik za mýtné přes SRN do Paříže?

Od: vladkata odpovědí: 4 změna:

Zdravím, byl letos někdo na prázdninách ve Francii? Chceme jet osobním automobilem na výlet do Paříže po dálnici z Prahy přes Rozvadov - Německo - Metz a dále do Francie - Reims- Paris. Má někdo představu na kolik vyjde jedna cesta tam na mýtných branách?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

V Německu se neplatí (to asi víte). Francie: tolls.eu/...

leny*
Cca 100euro tam ale jedte po neplacenych cestach kilometrove to vyjde na stejno.

hanher*
hodnocení

0x

Přes německo se platí mýtné až od 12 tun.

Opravdu to vyjde po Francii mimo dálnici kilometrově nastejno, jen nebuďte případně překvapeni ze značného množství kruhových objezdů a nespočetného množství radarů.

Po těch vedlejších se jezdí i 110km/h a odsejpá to hezky.

doplněno 29.10.13 12:50:

PS: Pokud pojedete přes Saarbrucken, mýto až do Paříže stojí +/- 75 euro, tj. 150 euro tam i zpět.

Při přepočtu to dělá cca. 3800 Kč, což už je dost. . .

doplněno 29.10.13 12:53:

Tak jsem se nemýlil, osobákem tam jezdím jen dvakrát do roka a ceny se pořád mění:

viamichelin.co.uk/...

doplněno 29.10.13 12:58:

Oprava: Těch 75e jsem platil do Marseille přes Paříž, Vaše cesta přijde tam i zpět na cca. 60e, v té kalkulačce je započítáno i palivo.

Zdálo se mi to nějak hodně :-D

vladkata
hodnocení

Děkuji mnohokrát za podrobné rozepsání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]