Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jména pro dvojčata

Od: marikastreif odpovědí: 27 změna:
Dobrý den!
S manželem čekáme dvojčata. Holka a kluk jenže schází jména. Takové tradiční jako je Jeníček a Mařenka se mi nelíbí. Chtěla bych pro ně takové, které snáz vysloví. Taky nějaké, které si budou podobné, ale ne tolik, aby se pletli.
Děkuji.
M.Streifová

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když budou dvojčátka ve stejný den slavit narozeniny, tak by bylo hezký, aby mohly oslavovat i svátky ve stejný den. Například :

27.10. Šarlota - Zoe, nebo den před tím je Erik, to se mi líbí.

1.9. Linda - Samuel

7.4. Heřman - Hermína

Přeji hodně štěstí :)

claire*
hodnocení

0x

Luke a Leia :)

corp
hodnocení

0x

jménem mu dáváte i něco navíc. Zkuste se podívat co jaké jméno znamená a co obnáší:

David x Denisa

Sofie x Maxmilián

Markéta x Martin

Alexandra x Alexandr

Nataša x Jiří

hodnocení

0x

Theodor a Dorothea. Není to můj nápad, mám pocit, že děti těchto jmen má operní pěvkyně Dagmar Pecková, ale líbí se mi to.

hodnocení

0x

Zdravíčko:)Jen tak na okraj,Jan a Marie není tradiční,nýbrž z pohádky o Jeníčkovi a Mařence:-D Tomáš+Tereza,Matěj+Markéta,Daniel+Darina,Leoš+Leona.

pt®
hodnocení

0x

Pavel a Petra, mně se líbí, záleží k jakému přijmení, aby se to dobře vyslovilo. - pt

hodnocení

0x

Pavel - Pavla

Jiri - Jirina

Matej - Matylda (Matilda?)

kopretina25*
hodnocení

0x

Dobrý den,

jak by se vám líbila jména David a Kamila Streifovi. Podobná asi moc nejsou, ale hezky se vyslovují a určitě se nepopletou.

Jinak hodně zdraví a štěstí dvojčátkům i rodičům posílá Kopretina

naoko
hodnocení

0x

Pat a Mat.

Krátké, vyslovitelné, bez "er" , pro všechny navždy zapamatovatelné.

mrnousek*

jo.. a když to budou náhodou trojčata, tak pepa, Pip a Pap ne? :DDD

naoko

přesně, příjmením Slepičkovi

mrnousek*
hodnocení

0x

Ach lidi :D Musíte taky myslet na to že dítě bude žít! :DD Nedokážu si představit, že bych se jmenovala dorota a muj brácha teodor :D A mýmu dítěti bych takovej zločin taky neprovedla.. pokud vyberete nějáká jména, která buďto zní jako z pohádky nebo jako název poddruhu ptakopyska, dítko bude mít v pubertě peklo od vrstevníků.. :/

Já bych navrhrla třeba Adéla - Martin, Karolína-Petr... podle mě není moc hezký, když se jmenují vpodstatě stejně (třeba petr a petra..), ale to už je věc názoru. :)) Nebo David-PAvlína. :) Jak se vyslovuje vaše přijmení? mělo by se to taky hodit k němu :)

Každopádně gratuluji k mrňouskům, ať jsou zdravá :)

náhodou Dorota je krásné jméno. Proti Teodorovi bych taky nic neměl (ale určitě né Dorothea a Theodor, proč takhle kazit pěkná jména?)

martinaa*
hodnocení

0x

Kamarádka má jména z nějaké knížky, Ema a Max.

Z knizky? Tak co treba

Ctirad a Sarka

Oldrich a Bozena

Petr a Lucie

Romeo (Roman?) a Julie

Ruslan (Rudolf?) a Ludmila

Markus Antonius (Marek Antonin) a Kleopatra

Paris (Patrik?) a Helena

Siegfried a Brunhilda

Lancelot a Gunevera

Tristan a Isolda

Rhett a Scarlett

Robin a Marian

Adam a Eva

Evzen a Tatiana

hodnocení

0x

Máte tady tolik doporučení, že se vám bude těžko vybírat :).

Máte příjmení na S. Já osobně bych vyloučila jména na S, monogram SS by mi stále ještě připomínal něco nepěkného.

Sama musíte vědět, jestli je v rodině zvykem slavit jmeniny. A jestli chcete dětem připravovat více oslav, nebo to všechno odbýt najednou. Možná se miminka narodí v lednu, pak je důvod se na lednová jména zaměřit, nebo je naopak úplně pominout.

Adam a Eva - moc príma jména :), oslava žádná.

Hlavně ať jste všichni zdraví!

jarur*
hodnocení

0x

Mně by se líbilo Daniel a Adélka, nebo Jessica a Lukáš :))

denita*
hodnocení

0x

Mě by se líbilo třeba Lukáš a Natálie, Daniel a Aneta nebo Michal a Amálie.

haninka*
hodnocení

0x

Hlavně myslete na to, že holka se jednou vdá a může si vzít pana Vopičku. Tak se jmenuje můj známý. A Jessica Vopičková zní trochu blbě. Takže bych dala nějaké normální jméno které se hodí k jakémukoli přijmení. Max, jak bylo zmíněno je hezké, ale jmenuje se tak každý druhý pes.

martinaa*

Neznám ani jednoho psa Maxe*smich*. Dva synové od známých se jmenují Benjamin, a také bychom mohli říct, e pes přítele, pes souseda a pes kamarádky je přece Ben... spíše lidi vymýšlejí pro psy šílená jména a pak to takhle dopadá.

Známý se jmenuje Norbert, také celkem neobvyklé, příjmení k tomu nemá nic moc, ale je to prostě Béďa:).

tesma12
hodnocení

0x
Ahoj, mě se líbí Adam a Eva, určitě nedávejte Pavel a Pavla a takové podobné dvojice, budeš jim pak oběma říkat Pavli a nebudou vědět na koho to je.

hodnocení

0x

Ano, psů Maxů je dost. Ale byl také Max Švabinský, nebo Maxim Gorkij. Moje známá pojmenovala před lety svého synka Michal a pak si stěžovala, že ona má Míšu a u každého třetího baráku okřikují lidé svého psa: Míšo, lehni! S tím nic nenaděláte.

Já bych dala pro holčičku běžné hezké jméno: Jana, Dana, Anežka, líbí se mi moc i Anička, nebo Magda, Adélka, Petra. Nikdy nevíte, jaké příjmení vyvdá. A když je pak dcerka Fleur Paďourová, Nicol Tvarohová, nebo Hortensie Šourková je to neštěstí. Nevymýšlím si, tohle jsou skutečná spojení, která jsem slyšela.

Pro kluka se mi snad nejvíc líbí Jan. V současné době se hodně začíná dávat Vašek. Je to takové klučičí, lumpácké. Vzpomínáte na Tomáše Holého: Jak vytrhnout velrybě stoličku? To byl Vašek jako vyšitý, jiné jméno by se pro něj snad ani nehodilo. Nevadil by ani Jirka, Petr či Pavel. A ve školce jsem kdysi měla strašně prima Karlíka.

Nejsem zastánkyní různých těch Charlott, Ornell, Hortensií, Angelik, Šeherezád, Christiánů, Knutů či Kevinů. České příjmení je holt české příjmení a exotické jméno bude vypadat v tom spojení přinejmenším komicky.

Ale je to jen ve Vašich rukou a je na Vás, jaká jména vyberete. Jen Vám přeji, aby dvojčátka byla zdravá a dobře prospívala, ať už se budou jmenovat jakkoliv. Jaga.

doplněno 29.10.13 09:20:

Na poště jsem při dlouhém čekání, až na mě přijde řada, četla přání dětí k Vánocům. Co by chtěly dostat. Zaujala mě dvě jména:Mustafa Horváth a Pamella Lakatošová. Co k tomu dodat víc? *sok*

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den. Co třeba Jan a Jana. Jména jsou podobná, snadno se vyslovují, jak si přejete a plést se nebudou, klukovi budete říkat Honzíku.

ggggggggggggggg
hodnocení

0x

co třeba Adolf a Eva

Eva a Vašek

Adam a Eva

marikastreif
hodnocení

Děkuji. S manželem jsme vybrali jen tak, Damien x Justýna.
Pak se mi líbilo jméno Aleš ale to taky dát nemůžu. Protože můj bratr se jmenuje Aleš a můj otec taky. A rozhodně u nás v rodině neplatí pravidlo, že zavoláte na všechny, přijdou... Chyba! Nepřijde ani jeden. :)
No a můj bratr má dcerku a ta se jmenuje Justýnka. :) Zákon schválnosti opravdu existuje.

Ještě vybrat tak, aby děcko mělo nějaké oslavy během celého roku. Líbilo se mi třeba pro syna jméno Ondra, ale jelikož se narodil 23. 11. a Ondřej má svátek jen o týden později, tak to padlo. Hledali jsme něco, co je od narozenin daleko.

Nejhůř dopadla má bývalá kolegyně v práci. Všechno si vybrala během prosince. Mikulášskou nadílku, Štědrý den a navíc byla Eva a narodila se 23. 12. Byla to opravdu chudák. Ty narozky se ovlivnit nedaly, ale to jméno jí mohli dát jiné. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]