Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diskriminace ohledně věku zaměstnance?

Od: haninka* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, už nějaký měsíc sháním pořádnou práci nebo dlouhodobou brigádu. Co se týče brigád v 90% chtějí studenty. Proč? Kvůli tomu že už se nemůže psát do inzerátu "přijmu asistentku do 30-ti let"? Je mi 33. To už jsem stará? Váš názor?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Ono těch důvodů může být několik:

Studenti berou cokoliv, co je za slušné peníze. Jsou učenliví, přispůsoboví - určitě budou mít raději na administrativní práci studentku než nějakou babinu v důchodu, co si chce přivydělat.

Dále se předpokládá, že studenti HPP mít nebudou, protože studují. Po studiích shánějí HPP, kdo nemůže sehnat, tak vystudoval špatný obor (jo, řecký jazyk je krásný a práce v oboru je na každém rohu) nebo "má jiné vady".

Myslím, že odpovědět můžete, třeba vás vemou.

paw*
hodnocení

0x
Pokud nemate deti, tak to muzete mit taky stizene. V tomto veku se ptedpoklada, ze si je budete chtit poridit.

naoko
hodnocení

0x

Nejste stará, ale nežádoucí. Studenti jsou vděční za všechno a lépe se ovládají. Zvlášť když personalistce, která na základě svých životních zkušeností rozhoduje a doporučuje koho přijmout a koho ne , je krásných 21 let. Pro tu jste samozřejmě stará bába.

ron*
hodnocení

0x

Na věk, rodinný stav či počet dětí se personalista při výběrovém řízení správně nemá ani ptát. A já myslím, že jste v nejlepším věku. Rozhodující budou spíše předchozí pracovní zkušenosti, znalosti, délka praxe. Záleží také na náhodě a na štěstí. Připravte si perfektně zpracovaný životopis + motivační dopis a vytrvejte. Určitě časem vhodné zaměstnání získáte. Hodně štěstí.

buss
hodnocení

0x

Můžeme si o tom myslet co chceme, ale zaměstnance si vybírá zaměstnavatel, člověk. Jak byste postupovala VY? Vezme si vás chlap, na kterého si myslíte?

iz*
hodnocení

0x

Proč chtějí na brigády hlavně studenty? Protože mívají více času a bývají přizpůsobivější v otázce pracovní doby. Často jim stačí říci na konci jedné pracovní směny, od kdy mají další, ...

hodnocení

0x

Jsou pracovní místa, která jsou vhodnější pro studenty a absolventy, a jsou místa, která jsou vhodnější pro zkušenější pracovníky. Já jsem si našel novou práci nedávno a to je mi přes padesát. Takže na věkovou diskriminaci nevěřím - odporuje mým zkušenostem. Spíš mám dojem, že se na věkovou (nebo jinou) diskriminaci často vymlouvají lidé nekvalifikovaní a neochotní pracovat (to nemyslím na nikoho osobně). Mnohdy mají firmy problém najít vhodného spolupracovníka i v místech s vysokou nezaměstnaností (opět vlastní zkušenost, když jsem na předchozím pracovišti za sebe hledal náhradu).

doplněno 17.10.13 08:40:

Však nikdo netvrdí, že to hledání práce bude rychlé nebo snadné. I při značném úsilí je dobré počítat spíš s měsíci než s týdny. Hlavně myslete pozitivně - a vaše myšlenky se promění v realitu.

haninka*
hodnocení

33 let, maturita, 15 let praxe jako mzd. účetní, štíhlá, 170 cm, vypadající docela v poho, svobodná, bezdětná, schopná naučit se skoro všechno... Tak já bych radši vzala sebe než studentku bez jakékoliv praxe.

zvidavajanca*

Ona chyba může být jinde... Špatný životopis, žádný motivační dopis nebo vaše motivace zaměstnavatele (potencionálního), ale taky nezvládnutí pohovoru. I detail vás může stát potencionální místo.

Přijdou děti, mateřská, rodičovská, nečekané dětské nemoci - není to fér, na druhou stranu se v takové situaci špatně plánují projekty.

narf
hodnocení

0x

"33 let, maturita, 15 let praxe jako mzd. účetní, štíhlá, 170 cm, vypadající docela v poho, svobodná, bezdětná, schopná naučit se skoro všechno..."myslím problém není ve stáří, ale spíš naopak: Zaměstnavatel se bojí, že budete mít děti a bude vám muset držet mateřskou. Jestli to tak není, třeba naznačte v životopise. Stav ale nemusíte uvádět, ani datum narození.

hodnocení

0x

Bojí se Vás přijmout, protože už Vám tikají biologické hodiny. Pokud nebudete chtít prožít život bez potomků, máte nejvyšší čas na tom pracovat. A potomky chce každá, nebo skoro každá normální žena. Já měla ve Vašem věku děti 10 a 8 let. Proto se zaměstnavatel bojí Vaší případné MD. Je pro něj lepší 20 letá studentka brigádnice, přizpůsobivá, přijde mu, kdykoliv si poručí. Je učenlivá, disponuje volným časem. Znám nedaleko nás sklady, kde se běžně pracuje FURT. Přijdou třeba v neděli v 10 hodin dopoledne, odcházejí ve 22 hodin. Přijdou večer ve 20 hodin, odejdou třeba ve 3 ráno. Je to postavené na hlavu, pracovní doba veškerá žádná a přitom pořád. Žádný řád, žádných 8 hodin a je to jen pitomý sklad. A proto raději přijmou přizpůsobivější brigádníky. Navíc, když není dost práce, lze brigádníkům říci - zítra už nechoďte, až bude víc práce, zavolám Vás. To může trvat třeba 3 neděle. Tohle by stálému zaměstnanci udělat nemohl a ani by se Vám to nelíbilo. . Proto je logické, že bere raději brigádníky. Jaga.

zvidavajanca*

Člověk, který je normální, chce mít život, tak tohle stejně dělat nebude/nemůže. To stejný callcentra. Vemou každého, kdo je (aspoň trochu) schopný a za měsíc se s ním rozloučí, protože nemá výsledky (které ani mít nemůže).

A ano, student příjde kdykoliv, nebude říkat, že hlídá děti nebo kvůli nim nemůže.

buss
hodnocení

0x

Už to tu bylo před pár dny, zaměstnance si vybírá vlastník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]