Nejste přihlášen/a.
Veřejná služba měla by se vrátit? A proč .A to i za předpokladu že stavající zaměstnanci příjdou o práci Děkuji za odpověd
Nějak nerozumím.Veřejná služba byla v době povinná vojenské služby pro ty,kteří odmítli,z jakéhokoliv důvodu,vzít do ruky zbraň.Pak byli poslánni na místa,kde byl nedostatek pracovníků z důvodu,že tyto práce málokdo chtěl vykonávat.Dnes máme profesionální armádu a tak věřejná služby by snad mohla být jen pro nezaměstnané,což by z hlediska nanučit se pracovat u mladých a pocitu zbytečnosti u těch starších nebylo špatné.To je můj osobní názor,ale neznám podstatu zdroje informace.
Každá obec, město potřebuje úklid, jsem pro aby prostě na dobu určitou zaměstnala nezaměstnaného, toho by platila a on by nepobíral dávky v nezaměstnanosti ale byl by dál po tuto "službu" veden na ÚP. Nesmysl, že? Nezaměstnaný má obvykle větší podporu než by mu obec platila, ta obvykle platí 60kč/h. Dál si myslím, že je dost lidí se vzděláním kteří práci intenzivně hledají, ovšem hledají práci odpovídající svému vzdělání a praxy a vidět Ing. co jde zametat nebo sekat trávu kolem potoka by mě dost pobavilo-ten by ale patrně šel pokud by za to bylo víc jak podpora, ovšem nezaměstnaný se základním vzděláním by se zuby nehty bránil.
Pokud myslíte službu v nemocnicích kde byli ti co nechtěli na vojnu, jsem pro, sama jsem se přesvědčila, že to byli kluci na svém místě, ovšem zase nesmysl, vojna už u nás "bohužel" povinná není.
Veřejně prospěšné práce od ÚP jsou i nádale a je za ně finanční odměna. Ale veřejná služba od ÚP již není aktuální, nebyla za ni finanční odměna a jsem proti takové službě zdarma, lidé nejsou otroci. - pt
Samozřejmně že NE! Ale pochopil bych, že pokud chci peníze zdarma, musím taky něco dělat. Vy to nechápete?
Někteří chápeme, co máme v ústavě, heč. Nechte ji změnit. Myslet si mohu co chci ale je mi to na prda. Kdyby mne někdo do něčeho nutil aniž je to zákonné, , tak jim Ú omlátím o hlavu. Vy sklapnete?
A jak tedy řešíte návštěvu u lékaře, když v Ú je zdravotnictví zdarma?
doplněno 27.09.13 11:44:A nebo to, že jsme si všichni rovni... vy máte taky nárok na SPZ zdrama? Na levnou stravu v kantýně jako za totáče? A to je to nejmenší.
To Pt -.Manželka toto vykonávala s partou žen,které prostě nikde nechtěli zaměstnat,za práci co odváděli nedostali ani korunu uklízet ulice bez ohledu na počasí ,bez možnosti dojít na WC (teda pkd nebyli poblíž veřejných záchodků)Jednou dokonce od ... dostala vynadáno že šla na WC do restaurace než jít asi 500m na záchodky.
Tot bylo dobré jen pro firmy,pro které pracovali!
To Ringo-a to Vám nevadí že většina těchto lidí,mnohdy celý život odváděli státu peníze? A když náhodou přijdou o práci tak jsou dle Vás příživníci?
doplněno 28.09.13 15:04:To Ringo-já vím že jste nepsal o příživnících a stím,že někdo bere podporu a mohl by pracovat souhlasím,Ale nesouhlasím s prací ZADARMO! Což toto vlastně je.To by se Vám líbílo-chodit do práce na min.6hodin denně a nedostat ani korunu a mít s tím jen a jen náklady?Například dojíždění na sídlo podniku a pak na místo výkonu práce což u nás bylo skoro 10km denně?
Mně v tomto točí ti druzí češi ,rádoby zdraví ale s ID nebo i bez ale bez práce a na alkohol,bydlení cigarety a další mají pořád a na ÚP a "sociálce" vždy dostanou!
doplněno 28.09.13 15:05:A ještě-ta podpora je jen velmi málo z toho co daná osoba do systému přinesla nebo se snad pletu?
Nenapsal jsem o příživnících ani slovo, ale od státu dostávají peníze zdarma, takže proč by nemohli pracovat pro obec? Já v práci kolikrát taky nemám ani čas jít na WC a jsou na tom lidi hůř, tak z toho nedělejte kovbojku. Chápu, že ta práce není přímo placená, ale pokud beru od státu podporu, měl bych mu něco vracet. No a co že jsem platil daně. Já je taky platím a na podpoře nikdy nebudu a o důchodu si můžu nechat jen zdát.
Většina lidí na podpoře si zvykla jen chodit pro peníze a jinak sedět doma na prdeli a koukat na seriály. Proto se mi to vůbec nelíbí. Padni komu padni.
Myslet si můžeme co chceme, za daného stavu práci nelze nařídit, rozumíme? Takže je to tady ztráta času, kandidujte a změnte to!
ringo. Myslíte, že za 2030kč měsíčně sociálky, máte na elektriku, bydlení, a na TV poplatek, aby jste mohl "koukat na seriály"? Těch 2030 kč jsou totiž jediné peníze, které od státu po skončení podpůrné doby, nebo jak se tomu říká, dostanete. Teda dostanete. Jen pokud jste sociální případ. Pokud nejste, nedostanete ani to. A za tuhle almužnu, příp. zadarmo, by jste chtěl ještě, aby chodili do práce? Copak to jsou otroci do háje?
V tom případě nechápu, z čeho ještě žijete? Už jenom k udržení pracovních návyků to bylo dobré. Takže já už jsem se k tématu vyjádřil a nebudu to už dál rozebírat.
"diesel", doufám, že takový návrh zákona by již neprošel. Přece člověk potřebuje jíst a pít a v obchodě ani nikde jinde zdarma člověk nic nedostane. Je tudíž nelogické pracovat zdarma a také nemorální. Nežijeme ve středověku, ani v otrokářské společnosti. Domnívám se, že pokud by byly finance "rozumněji" přerozdělovány, nebylo by třeba nikoho do veřejné služby zdarma nutit. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.