Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyber knizky - zacatky kresleni

Od: petr1324 odpovědí: 4 změna:
Zdravim, chodim na grafickou skolu a jelikoz mne grafika bavi, rad bych se grafikou jednou i zivil :) Bohuzel jsem trochu indisponovan svymi kreslicimi schopnostmi (je mi 17) a rad bych to zmenil - vim ze nikdy nebudu kreslit kdovijak, ale alespon s prumerem si vystacim :) No a moje otazka zni - jakou knizku byste pro zacatky doporucili? Diky moc :)
výtka
Upozornění od sys ladinpraha 22. 09. 2013 22:54:02
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

0x

Jen knížka ti nepomůže.Chce to praktickou radu a vedení zkušeného,i když jeho stal nemusíš přejímat a jít vlastní cestou.Pokud to myslíš vážně,zkus nějaký výtvarný kroužek či kurz.Tam ti i řeknou,za s tím máš naději na úspěch nebo jít dělat něco jiného.Ale člověk se naučí vše a takový NEPRAKTA,Vyčítal či Urban také mají svůj styl se kterým by žádnou školu neudělali.

ria*
hodnocení

0x

: ) a myslíš kreslit - figury, krajiny atd.. nebo spíš počítačovou grafiku...? Pro klasickou kresbu doporučuji hlavně informace o perspektivě, knížek pro začátečníky je mraky.. : )

doplněno 22.09.13 23:52:

A programy ovládáš? Corel? Photoshop? I v tomto případě je nejlepší sednout k programu a prostě zkoušet. My jsme se učili tak, že nám ukázali hotový obrázek a nějak jsme se k podobnému výsledku měli dostat... - Jinak kreslit si můžeš kdekoliv a kdykoliv. - pokud ti nejde o žádná veledíla, stačí, co v tobě kresbička v bloku evokuje a později si jí překreslíš do programu...Z mé zkušenosti - - skvělá loga vznikají ve vlaku : )..

petr1234*

Myslím počítačovou grafiku :) Takže abych si zvládl naskicovat na papír nějaký základy před tvorbou log apod. :) Krajiny, figury, to není zas tak ptořeba :) ...

Jediný co mě vrtá halvou je, zda se to mám šanci naučit či nikoliv :D

hodnocení

0x

Kupte si nejlevnější balicí papír, klidně takový, ze kterého čouhají třísky, uhel a plastickou gumu. Z velké krabice slepte dvě stěny nebo sežeňte velkou překližku, cca 50x60. Posaďte se, jednu nohu o něco opřete, do klína a koleno opřete tu desku s papírem, který jste si v rozích přichytil lepicí páskou. ;). A kreslete. Je to jen balicí papír, když se to nepovede, vyhodíte. Žádný strach před bílou prázdnou plochou. Nešudlejte blechu v rohu, kreslete rozmáchle, velké, lehce, uvolnit ruku, neprožívat. Nechat oči vysvětlit ruce, co vidí. Cokoliv co vidíte: jablko, hrnek, visící ubrus, rám obrazu, židli. Bez knížek, bez rad. Jen si vyzkoušejte, co vaše ruka umí bez příkazů. A pak můžete přemýšlet, jak dál a co s tím. První krok je o překonání strachu, obavy z prázdné plochy a z neúspěchu.;) Budete sám ze sebe udiven. Uvidíte!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]