Nejste přihlášen/a.
prosím vas maněkdo zkušenosti jakej přípravek pomaha opravdu z kořením
Koupit silný tmavý tabák (např.modrý Egalite) a baličku na cigarety. Po jedné takové poctivě vytažené cigaretě přejde chuť na dalších na několik hodin. Je to sice vyhánění čerta ďáblem, ale sedm cigaret denně je víceméně zdravotně nezávadná, odbouratelná hranice. Největší zlo jsou slabé cigarety.
Moje zkušenost: ne až tak pevná vůle, jako motiv. Když víte proč, když máte před sebou nějaký důvod, nepotřebujete silnou vůli, jde to samo. Takto jsem přestala kouřit ze dne na den o svých 40. narozeninách a už je to víc než 16 let, co jsem si nezapálila. Je pravda, že od té doby jsem nevzala cigaretu ani do ruky v panické hrůze, že bych zase naskočila, a ten motiv, který jsem tenkrát měla, už pominul. Znovu bych to nezvládla.
Musíš být opravdu přesvědčený,že s tím chceš přestat a udělat to rázně. Já jsem se před třiceti lety rozhodl ze dne na den,hodil jsem půl krabičky cigaret do kamen,a od té doby jsem to nevzal do huby.Nějaké to-tak já ten zbytek ještě dokouřím a pak toho nechám-je na prd.Pokud nemáš pevnou vůli,tak žádné přípravky nepomůžou.
Také jsem přestával několikrát kdysi kouřit, až do doby, kdy jsem dostal od dětí k vánocům náplastě proti kouření. Nosil jsem si je v tašce do práce každý den, aniž bych si je nalepil, to jsem dělal pravidelně půl roku a kouřil jsem 20 malborek denně. Až do 11. června 2007, kdy se narodil vnuk pojmenovaný po tátovi i po mně - tehdy jsem si brzy ráno nalepil náplastě a už jsem si nezapálil. Zkuste něco podobného taky, bude dobré když budete mít 2 dobré důvody vydržet a ověřit svoji vůli.. A co pomohlo víc - zda náplast nebo vůle? Já bych řekl..., no, ale to vám neřeknu, omlouvám se..
Otehotnet.. Delam si legraci, ale je pravda, ze me osobne jedine to pomohlo. Kdysi jsem kourila porad, hodne a byla jsem z toho sama dost nestastna... Moc jsem chtela prestat, ale neslo mi to za nic na svete a cigareta vzdy vyhrala.. Pak v jeden den jsem zjistila, ze jsem tehotna, kdy to byl pro me a manzela krasny sok a ja jsem si doslova sedla na zem a vedela jsem, ze tet si dam tu posledni v mem zivote a tak se i stalo.. Tu posledni jsem si vychutnala a kvuli prdousovi v brisku jsem si uz nikdy nezapalila a to plati dodnes, kdy je tomu uz hodne let zpatky
Hahanaj,naprosto souhlasím,mám to za sebou dvakrát a věřím že naposledy.Před 8 lety přišel ten správný impuls,člověku toé plně docvaklo a prostě jsem si řekla,že už to nechci,to zas...svinstvo a že vydržím cokoliv,to velké utrpení bez cíga..Povedlo se,do 2 měsíců bylo dost dobře na to,abych zvládla ještě okamžiky v kterých si zapaluji a dobrý...šest let mi to vydrželo,kdy už jsem si byla naprosto jistá,že nikdy nezačnu,ba jsem nemohla pochopit,jak jsem vůbec mohla dát cigaretu do huby.Podotýkám,kouřila jsem 20let a šíleným způsobem.takže jak jsem zmínila 6 let mi bylo tak krásně,přesvědčená,že už mě nemůže nic zlomit.Tak teda může,to jsem se hodně spletla,člověk nikdy neví,co ho může v životě semlít.Začala jsem kouřit pitomně znova,jen jedna cigára stačila a jste zpátky.Tak jsem hulila 2 roky nanovo a ted se můžu pochlubit,že jsem to znova dokázala,2 měsíce abstinuji,ale hlavně mám už ponaučení,že se nesmím nikdy splést,at příjde cokoliv v životě.Také se musím zmínit pisatelce,že odvykání je vnímáno pokaždé jinak.Když jsem přestala kouřit po 20 letech,bylo to snažší,než nyní,fakt záleží na psychice,co sneseme.Co můžu poradit,snažte se ted nevystavovat stresům.když vám něco nepůjde,pokud možno to odložte,ale zase se k tomu vratte.hodně odpočívejte,chodte na procházky a nasávejte ten čerstvý vzduch a říkejte si u toho.To je zdravé,to je normální,to mi dá sílu,nikoliv kouř.Já jsem si cigára prostě zakázala a učím se bez nich žít.Abstáky jsem měla hrozné,byla jsem i zlá,hrozné deprese,ale vědomí,že tohle jen přežiju zrovna jako angínu a pak dobrý,mě drželo.Každý to vnímáme jinak,prostě já tvrdím že to není ani o vůli,jak umět trpět.,s vědomím,že dočasně.Co jsem ještě pro jistotu učinila,skočila jsem si u nás na akupunktůru a nechala dát do ucha permanentní jehličky,je to podpůrné,aby se zvládly nepříjemné pocity,nebo je to berlička,pro pocit,že vám něco pomáhá,že na to nejste sama.Ale kdoví,poprvé jsem to zvládla bez jehliček.Přeji vám aby jste to dokázala,každému kuřákovy,je to větší výhra než v loterii,nabýt již otrokem cigaret.
Ono je taky dobré, když vám v práci někdo kouření ztěžuje, vyhání vás kouřit v zimě před budovu, běžíte 3 patra, třesete se jako ratlík ve skupince a připadáte si jak smečka bezdomovců, chvilinku se opozdíte a už šéf ve dveřích, kouká na hodinky. Uděláte to párkrát, hned vytýkací dopis. Nevíte co dělat jestli máte na tu půlhodku co máte na jídlo jít na cigáro, nebo si koupit něco k jídlu, často teda zvítězí ta cigareta pak je vám blbě. Doma to samý, tady je nahulíno, to nemůžeš jít kouřit ven, to je hnus, koukala jsem do popelníku, co ty vyhulíš za den, přesně jsem to spočítala, táhne ti furt z huby, fuj kdo to má čuchat... Pořád otevřené okno, stále se větrá táhne vám na cemr. Rezignujete, než být poslední, do kterýho si každý čutne kvůli cigáru a nechá všude ponižovat tak s tím praštíte a hotovo ! Už 10 let nekouřím.
moucha-trochu s tady usmívám..je vidět,že na každého fakt platí něco jiného.Mně někdo záměrně znepříjemnovat kouření nebo poslouchat nějaké výtky,tak zrovna naopak bych se dostala do takového stresu,že bych si nacpala cigarety asi i do uší.Na mně platilo jen ,že jsem se já svobodně rozhodla a pomáhala mi trochu povzbuzení od přátel,nebo chvála,ale né přílišná,jakmile jsem cítila,že chválí nezdravě,divadélko,byt v dobrém umyslu,tak to byl efekt opačný.
Kouřil jsem 28 let, krabičku denně, tedy cca 1metr cigarety denně, 30 metrů za měsíc, 360 metrů ročně, tedy cca jsem za 28 let vykouřil 10 kilometrů dlouhou cigaretu.
Přestal jsem ze dne na den, ještě měsíc jsem u sebe nosil načnutou krabičku.
Použil jsem jediné, místo každé cigarety jsem se napil čerstvého mléka, ze začátku cca 2 litry /den, po měsíci jsem byl dokonale závislý na mléku, nicméně zbavit se této závislosti nebylo až tak těžké, trvalo to sice cca půl roku, ale ndes již 5 let nekouřím. Kouř z cigarety mi dokonce voní, ale do huby bych to už nevzal. Takže ani nejsem ten klasický odnaučený kuřák...
Jen snad podotknu, mléko čerstvé, nikoliv trvanlivé, pokud možno plnotučné. Třeba se tu najde nějaký rádce, který vysvětlí princip, já jej neznám, jen vím, že to alespoň u mně zabralo, bez absťáku...
zalezi, jak moc je zavislost vypestovana... jde i stylem prestat ze dne na den.. zamlada jsem kouril jako tovarna, a ted uz davno jen kdyz piju pivko nebo nejaky alkohol, zkratka mi to k tomu chutna. Nebo jen tak si vychutnat okamzik byti na zahrade a nebo u more, ale to uz jsme pak u @zwiki Ktery/a ma mimochodem velkou pravdu
dobrý den, prosím vás-musíte si říct že ne! já taky přestal kouři, už je to 22 let. začátek byl těžký. vždy si říct ne! časem se to podá a nebudete mít vůbec chuť na cigaretu.
ano,prostě si říct pro mne už cigarety nejsou,zakázat si to a naučit se bez nich žít,což chvilku trvá.Tak já nevím,já nekouřím 2 měsíce a občas se mi stane že v jisté situaci na cigáro vzpomenu,ale nadruhou stranu,už mi ty svině tolik nechybí,že to zvládnout jde.Hlavně bych chtěla pisatelce vzkázat,že když se náhodou stane,že to nedá a zapálí si,at si nic nevyčítá a jde do toho znova.pokud člověk chce,tak to prostě dokáže...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.