Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký hudební nástroj je nejsnadnější?

Od: anonymek689 odpovědí: 34 změna:

Potřebovala bych se co nejrychleji naučit hrát na nějaký hudební nástroj. Jaký je podle vás a vašich skušeností nejlehčí?

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Kytara. Během pár týdnů zvládneš základní tři čtyři akordy, se kterými si vystačíš na desítky písniček:)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, snad basová kytara - tvrdil to pan Šíp ve svém pořadu na ČT. Zdravím!

lidus*
hodnocení

0x

Nejrychlej? Zvolila bych flétničku, tu zvládnou i malé děti. Ač jsem prošla "Liduškou" s akordeonem a zahraji i na piáno, na kytaru jsem se hrát nikdy nenaučila ono to snadno jen vypadá.

tesyk*
hodnocení

0x

Vozembouch... :D

hodnocení

0x

Triangl nebo činely... *smich*

hm*

Souhlasím s trianglem.

xart*

já bych ještě navrhl ozvučná dřívka *smich* :-D

vecernicek*
hodnocení

0x
nejjednodussi je fletna.

iz*
hodnocení

0x

Tamburína

kaskaněty

hodnocení

0x

Fanfrnoch, rumbakoule, tamburina.

doplněno 10.09.13 19:09:

Valcha, pistalka, rehtacka, kojenecke chrastitko.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nejlehčí? Hřeben, ten skoro nic neváží. Ale ke všem nástrojům potřebuješ mít nějaké předpoklady. Minimálně smysl pro rytmus a trošku hudební sluch. A pořádnou dávku odhodlanosti a trpělivosti. Co znamená "co nejrychleji"? Hodina, týden, rok?

Hřeben je dobtý, je lehký, ale lépe zní kazoo (Tedy jako slovo kazoo, jako nástroj je to skoro totéž.)

hodnocení

0x

Nejsnadnější je asi hra na brumle nebo kazoo. Souhlasím ale s Ladinem, že málokdo může prohlásit, že už umí hrát na nějaký nástroj. Většina muzikantů cvičí a zdokonaluje se celý život.

olaf71*
hodnocení

0x

bez trošky "hudebního sluchu" se nedá zahrát na nic

rnk*
hodnocení

0x

Pro mne žádný, ale souhlasil bych s basovou kytarou. Někteří členové rockových kapel s ní vystačí po celou kariéru se třemi akordy.

hop®

Na baskytaru se nehrají akordy...

A prave proto vystaci se tremi *smich* (ale je pravda, ze zkuseny basaci hraji i akordy)

Co je na basovce asi nejtezsi je umacknout ze zacatku struny. Hlavne pokud chceme pouzivat vsechny 4 prsty a ne hrat ukazovackovym stylem, tak se malicek dost nadre.

hop®
hodnocení

0x

Padlo tu již mnoho různých názorů, většinou jsou nabízeny různé "bicí" nástroje, ovšem u těch je důležitý nutný smysl pro rytmus, a to každý nemá, sám se podobných nástrojů bojím, protože když se člověk "uklepne" mimo rytmus, tak j to hodně slyšet! :)
Už zde také kolegové psali, že "naučit" se vlastně nelze, protože člověk se učí celý život, stále je co zdokonalovat...
Z těch jednodušších bych jmenoval třeba zobcovou flétnu, anebo mandolínu, na ty "čtyři" struny nejsou akordy k běžným písničkám složité, anebo klavír, který je muzikantsky logický a zároveň vidíme kam saháme...
Také ale jde i o to, jaký způsob hraní si představujete, jestli si chcete sama zahrát a k tomu zazpívat jednoduchou písničku, tak bych volil asi kytaru, flétna v tomto případě nevyhovuje a mandolína není ideální jako sólový nástroj, a klavír u táboráku by asi vypadal dost blbě... :-D

doplněno 10.09.13 22:08:

Anzi, nějak nechňápu ;)

doplněno 10.09.13 23:00:

Anzi, furt nic... *nevi*

Mimo tema: Hop vyresil problem z nazvem smajlici po svem... :)
doplněno 10.09.13 22:17: Jakože neděláte *něco*...
ukulele*

a já? Já jsem vás nenapadl ani jendoho, tak to je smutnéé, že by hrát na mě bylo tak složité?

hop®

Kolik Vám je, možná bych si s Vámi "pohrál" :-D

praivo*

Taky nemůžu přijít na to, jak jsi to myslela. Pokud myslíš to *něco*, tak přece stačí napsat např.

1. *smich*
(jedničky si nevšímej)

a automaticky se to změní na *smich*.

ria*
hodnocení

0x

Ukulele je zapeklitý nástroj, strašne jsem po něm toužila, ale doteď na něj umím jen pár akordů Je to malá mrška složitá :) ..

Ale naopak bych doporučila ty klávesy, taky jsem si udělala radost a koupila je, s notami jsem to vzdala hned, ale naspaměť podle youtube jsem se naučila asi 10 písní..- a myslím, že i docela složitých, od "Pro Elišku" po nějaké soundtrackové hity.. první den jsem kousek po kousku učila pokládat prsty a do pár dnů jsem song přehrála celý - samozřejmě s chybkami, žádný velký hudební sluch také nemám, takže dělám mezery tam, kde by být neměly, atdatd.. ale je skvělé se slyšet hrát :) ..

doplněno 13.09.13 20:34:

Já se přiznám, že jsem se jí celou nenaučila : ) ani jsem nemohla, když jsem začala trénovat tu poslední část, zjistila jsem, že mi nestačí klávesy :D mám jen 5-ti oktávové piano...: D Jak pak mistr jel do výšek, bych ale asi stejně nezvládla, to je fakt : )...

hop®

@ria: Eliška je docela dobrá motivace pro začátečníky, já jsem na klavíru skončil Tureckým pochodem, ten jsem se naučil sám od sebe z radosti, že už nemusím chodit do OKD... :)
...ale když byl u nás doma slepý ladič pian a na zkoušku tam vyšvihnul Bugatti Step, tak jsem si uvědomil, že neumím vlastně vůbec NIC...

lidus*

"hope" opravdu celou? To začátečník a samouk nikdy nemůže zvládnout, Pro Elišku není tak snadné jak se zdá.

doplněno 14.09.13 20:29:

Hope celou Elišku, to jsou dva listy not, ne jenom to co vybrnkávají pravou rukou na klavír samouci a začátečníci.

hop®

Co "opravdu celou?"

doplněno 14.09.13 20:31:

Liduš já vím, ale právě ten začátek pravou rukou je dobrá motivace, takhle jsem to myslel...

hodnocení

0x

Nejjednodussi to slecna bude mit se hrou na dudy. *smich*

hop®

Škoda, že se neptá její přítel, s čím si pohrát, že? :-D

doplněno 10.09.13 23:39:

Ale vážně, dudy jako hudební nástroj není (_._), koordinace pohybů...

Jaké dudy? Chodské nebo skotské? (Nebo ještě jiné? Ale to by asi bylo pro partnera, ne?

Poradne ceske dudy vyhravaji pri jakemkoliv srovnani.

hodnocení

0x

V dětství jsem ráda používala hřeben s řidčími zuby a přes něj přeložený toaletní papír. Byl to ale takový ten pevnější, skládaný. 200 kusů za 1,80. A ten už dneska neseženete nikde. Seděli jsme na dvoře u "táboráku", opékali buřty, já "hrála" na ten záchoďák a rodiče zpívali. Bylo to hrozně prima, škoda, že je to už takových 50 let pryč a já vím, že se to už nikdy nevrátí. Táta je totž skoro 40 let po smrti a mamka by to už sama neuzpívala. A hlavně - nikde už se nesežene ten skládaný toaletní papír. Jaga.

doplněno 11.09.13 07:34:

pardon: s řidšími zuby...

figurek*
hodnocení

0x

rumbakoule. ty jsou skutečně technicky nejjednodušší.

Ale jinak je to zobcová flétna. Písničku Běžela ovečka hore do kopečka zahraješ jednou rukou a za pár minut.

narf
hodnocení

0x

Tamburína 8 s 5 rolničkami

Klasický hudební nástroj zvaný TAMBURÍNA. Perfektní hudební nástroj, který rozvíjí rytmus a pohyb. Tamburína skvěle doprovází jiný hudební nástroj, či zpěv. Je vyrobena ze...

Jaký hudební nástroj je nejsnadnější?

milankratochvi
hodnocení

0x
Určitě Bowhacker.
Stačí bouchnout do rytmu a je to!
Jeden bowhacker má totiž jen jeden tón.
Pozn.: Nejlepší je na bowhackery hrát ve více lidech

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]