Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych se co nejrychleji naučit hrát na nějaký hudební nástroj. Jaký je podle vás a vašich skušeností nejlehčí?
Fanfrnoch, rumbakoule, tamburina.
doplněno 10.09.13 19:09:Valcha, pistalka, rehtacka, kojenecke chrastitko.
Nejlehčí? Hřeben, ten skoro nic neváží. Ale ke všem nástrojům potřebuješ mít nějaké předpoklady. Minimálně smysl pro rytmus a trošku hudební sluch. A pořádnou dávku odhodlanosti a trpělivosti. Co znamená "co nejrychleji"? Hodina, týden, rok?
Pro mne žádný, ale souhlasil bych s basovou kytarou. Někteří členové rockových kapel s ní vystačí po celou kariéru se třemi akordy.
A prave proto vystaci se tremi (ale je pravda, ze zkuseny basaci hraji i akordy)
Co je na basovce asi nejtezsi je umacknout ze zacatku struny. Hlavne pokud chceme pouzivat vsechny 4 prsty a ne hrat ukazovackovym stylem, tak se malicek dost nadre.
Padlo tu již mnoho různých názorů, většinou jsou nabízeny různé "bicí" nástroje, ovšem u těch je důležitý nutný smysl pro rytmus, a to každý nemá, sám se podobných nástrojů bojím, protože když se člověk "uklepne" mimo rytmus, tak j to hodně slyšet!
Už zde také kolegové psali, že "naučit" se vlastně nelze, protože člověk se učí celý život, stále je co zdokonalovat...
Z těch jednodušších bych jmenoval třeba zobcovou flétnu, anebo mandolínu, na ty "čtyři" struny nejsou akordy k běžným písničkám složité, anebo klavír, který je muzikantsky logický a zároveň vidíme kam saháme...
Také ale jde i o to, jaký způsob hraní si představujete, jestli si chcete sama zahrát a k tomu zazpívat jednoduchou písničku, tak bych volil asi kytaru, flétna v tomto případě nevyhovuje a mandolína není ideální jako sólový nástroj, a klavír u táboráku by asi vypadal dost blbě...
Anzi, nějak nechňápu
Anzi, furt nic...
a já? Já jsem vás nenapadl ani jendoho, tak to je smutnéé, že by hrát na mě bylo tak složité?
Ukulele je zapeklitý nástroj, strašne jsem po něm toužila, ale doteď na něj umím jen pár akordů Je to malá mrška složitá ..
Ale naopak bych doporučila ty klávesy, taky jsem si udělala radost a koupila je, s notami jsem to vzdala hned, ale naspaměť podle youtube jsem se naučila asi 10 písní..- a myslím, že i docela složitých, od "Pro Elišku" po nějaké soundtrackové hity.. první den jsem kousek po kousku učila pokládat prsty a do pár dnů jsem song přehrála celý - samozřejmě s chybkami, žádný velký hudební sluch také nemám, takže dělám mezery tam, kde by být neměly, atdatd.. ale je skvělé se slyšet hrát ..
Já se přiznám, že jsem se jí celou nenaučila : ) ani jsem nemohla, když jsem začala trénovat tu poslední část, zjistila jsem, že mi nestačí klávesy :D mám jen 5-ti oktávové piano...: D Jak pak mistr jel do výšek, bych ale asi stejně nezvládla, to je fakt : )...
@ria: Eliška je docela dobrá motivace pro začátečníky, já jsem na klavíru skončil Tureckým pochodem, ten jsem se naučil sám od sebe z radosti, že už nemusím chodit do OKD...
...ale když byl u nás doma slepý ladič pian a na zkoušku tam vyšvihnul Bugatti Step, tak jsem si uvědomil, že neumím vlastně vůbec NIC...
"hope" opravdu celou? To začátečník a samouk nikdy nemůže zvládnout, Pro Elišku není tak snadné jak se zdá.
doplněno 14.09.13 20:29:Hope celou Elišku, to jsou dva listy not, ne jenom to co vybrnkávají pravou rukou na klavír samouci a začátečníci.
Co "opravdu celou?"
doplněno 14.09.13 20:31:Liduš já vím, ale právě ten začátek pravou rukou je dobrá motivace, takhle jsem to myslel...
Škoda, že se neptá její přítel, s čím si pohrát, že?
Ale vážně, dudy jako hudební nástroj není (_._), koordinace pohybů...
V dětství jsem ráda používala hřeben s řidčími zuby a přes něj přeložený toaletní papír. Byl to ale takový ten pevnější, skládaný. 200 kusů za 1,80. A ten už dneska neseženete nikde. Seděli jsme na dvoře u "táboráku", opékali buřty, já "hrála" na ten záchoďák a rodiče zpívali. Bylo to hrozně prima, škoda, že je to už takových 50 let pryč a já vím, že se to už nikdy nevrátí. Táta je totž skoro 40 let po smrti a mamka by to už sama neuzpívala. A hlavně - nikde už se nesežene ten skládaný toaletní papír. Jaga.
doplněno 11.09.13 07:34:pardon: s řidšími zuby...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.