Nejste přihlášen/a.
Samozřejmě definice zní vláda lidu.
Ale nerozumím Kalouskově strašení, že o ni můžeme přijít.
To jako, že by zrušili volby?
A je to vůbec možné v EU, která nám nepovolí ani pomazánkové máslo?
Zjistili by sme to vůbec, že jsme o ni přišli?
Tak např. TOP 09 prosadila církevní restituce proti vůli většiny národa, bylo to demokratické?
Rozhodoval lid?
Jak se vlastně demokracie používá v každodenním životě?
Dobrý den. Demokracie je, že nemusíte dělat věci které nechcete (v mezích zákona) ale češi si to přeložili, ŽE SI KAŽDÝ MŮŽE DĚLAT CO CHCE. M.
pro "momo"
- přesně tak - ale co s tím -?! - tento trend začal v naší společnosti převládat hned po "sametové revoluci" - a takoví, jako k2 to stále nadšeně podporují - to zase bude rýpanců -! Marcela.
pro "k2"-
- pokud jsem Vaše příspěvky mylně pochopila - omlouvám se - ale děláte na mne dojem jako "pravičák" - a v tomto duchu také odpovídáte (viz. SLEVY v LIDLU) - ale nemám chuť vyhledávat všechny Vaše příspěvky - vlastně je to jedno -! - ještě jednou se omlouvám a zdravím. Marcela.
Myslite to, jak jsem se ohradil proti Vasi perle cele diskuze, ze za tlacenici v lidlu mohou pravicove strany?
Demokracie znamená vláda lidu. Je jen otázkou koho pod pojmem lid chápeme a označujeme. Podle mně lid pro tuto problematiku je nutné chápat jen ty vrstvy společnosti a konkrétní lidi, kteří jsou , byť sprostředkovaně u moci - ti kteří vládnou. Absolutní demokracie (demokracie pro všechny) neexistuje a neni prakticky uskutečnitelná. Hovoříme-li o demokracii, musíme si vždy položit otázku :Demokracie pro koho? - miro
Jedinou reálnou demokracii zažívám v práci. Šéf mě k práci nenutí a když mi někdy za nějakou práci nabídne "špatnou cenu", tak mu na rovinu řeknu, že za ty peníze bych ani nevstával. Takže se buď vyspím, nebo mi sežene jinou práci. Takže jako "pracující lid" trošku vládnu svému "šéfovi"...
... berte to, prosím, s rezervou, dík
No mně se líbí Herakleitos se svým Vše je v pohybu.
Demokracii škodí ignorance.
Parlamentní demokracie jako soutěž politických stran je fikce.
Chtělo by to začít budovat harmonii.
Tesyk, kde jste to našel? Odkud jste čerpal? Ráda bych si přečetla více. Je až neuvěřitelné, že už v té době, byť to byl Sokrates, dokázal vyjádřit tak přesně a moudře podstatu té dnešní demokracie.
To, co jste napsal je pravdivé a nepopiratelné.
Přesně nevím, někde to bloudilo internetem..., ale vzhledem k tomu, že myšlení lidí má v podstatě stále stejné schema, tak si myslím, že to bude aktuální i za dalších 2000 let. Jenom forma sdělení se mění. Kdysi se to sekalo do kamene, pak psalo na pairus, papír a dnes na klávesnici. Kdo ví, jak se to moudro bude předávat v budoucnosti...
Demokracie může rozdávat pouze to co vlastní.
Demokracie je systém řízení společnosti a uplatnění lidu v tomto řízení společnosti.
V současné době máme zastupitelskou demokracii
lid by se měl podílet na vládě nepřímo prostřednictvím volených zástupců.
Chyba je že volení zástupci hájí pouze své osobní zájmy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.