Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
stavil jsem se dnes ráno cestou do práce v LIDLU. Přijel jsem krátce po 7:00, kdy řetězec otvírá a zažil apokalypsu. Parkoviště plné, davy lidí se tlačí a bourají do sebe, kasy nestíhají. To vše kvůli "packu" Staropramenu s akční cenou. Opravdu to mají ti lidé zapotřebí? Všem kteří se řítili mezi regály chutná Staropramen, a tak potřebují mít doma zásobu na měsíc? Kolik tak ušetřili na 0,5l? Je to všude stejné? (Město - Střední Čechy, cca. 11 tisíc obyv.)
Hrůza, děs, běs. Nesnáším to.
Bydlíme v malém rekreačním městečku a o prázdninách je to opravdu horor. V pondělí a ve čtvrtek je akční zboží již v 7.3O hod.pryč. Totéž v odd.zeleniny a ovoce, navíc ve velkém vše skupují vietnamští obchodníci. Nechápu, proč na sezónu neobjednají více zboží, když se to každoročně opakuje. Je zde ohromná nezaměstnanost, ale více pokladních také nezaměstnají ani jako brigádníky. Mnoho zdejších obyvatel jezdí proto nakupovat do 3O km vzdáleného krajského města, kde je zboží dost a bez front. Takže vám dokonale rozumím!
vidím to denně doma. rodiče důchodci jezdí autem každý den nakupovat tam, kde mají něco ve slevě podle letáku. vyjíždí před otvíračkou, aby jim to někdo nevykoupil. tlačí se a kupují ten největší shit. ty kecy po nákupu už ani neposlouchám, jelikož oni sami jsou posedlí slevami. nejsou to chudí důchodci, jen to o sobě, jako většina říká. o předváděčkách a nákupu zboží z nich ani nepíšu, mají toho doma dost, co to připomíná. vysavač,nádobí atd. a už po několikáté.
Kdysi před třemi lety jsem chtěl bazén co měli v kauflandu v letáku ... no peklo. ani jeden košík a před vchodem spousta nasraných důchodců co rovnou chodili s lidma k autu aby si ten košík vzali. Šel jsem bez košíku a čekal jsem kdy mě jeden z nich zezadu sejme hůlkou.
Od té doby jezdím nejdřív po desáté hodině.
udivený, řekla bych, že je to ve všech obchodech kde je něco "akčního" . Pracuju v hypermarketu kde míváme akce od středy. A vždy v tu středu chodím do práce velmi nerada. Nevím na co je lidem 15 litru oleje / povolený nákup na osobu a den /, 20 kg cukru apod... Chápu třeba minerálky- to se vypije, ale já bych měla tolik oleje a cukru na několik let. A ty hádky těch důchodců, když jim řeknu, že jim prostě víc prodat nemohu, protože to máme zakázaný a nebo když se zboží vyprodá a další kamion má přijet až za pár hodin...nechápu.
Tak u nas se dost pece, zavaruje, delaji domaci stavy a podobne. Takze 20 KG curku by u nas vydrzelo tak do Vanoc maximalne. Ale ze by jsem se pro to sel tahat s duchodci, tak to zase ne
Představte si že někteří lidé jezdí na ten olej protože je levnější než nafta. Cukr jsem kupoval manželce na zavařování ovoce a matka chtěla pomě kopit cukr taky tak v košíku mám 20kg cukru a ve Vašich očích jsem hamoun.-Jinak prodavačky u nás to řeší tak že nadlimit zboží ukončí ůčet a začnou počítat nový.Důchodci jo ty nám užírají a omezují.Musím platit daně na jejich důchod. Že?
Pro "udivený"
- já celkem nic "v akcích" nepotřebuju - ale je fakt, že v Kaufíku čekám na slevy konzerv Kitekat 800 g (27kč.) , nebo granulí Friskies 2 kg (ca 100 kč) .
To jsem ochotna tam čekat hned před otevřením, - protože je fakt, že je toto zboží dopoledne skoro ihned vyprodané. Kočičky strádat nesmějí, "žrádlo" je dobré - a krmím i tzv. "popelnicové" kočky, které mají Kitekat také moc rády. - i granule Friskies - hovězí.
Normálně stojí konzervy 42 kč a granule ca 140kč. Takže - nekupte to!. Marcela.
- jen tak pro doplnění - v Sokolově má LIDL zřejmě docela smůlu - největší fronty se zde formují ve čtvrtek vždy v Kauflandu.
Nechci dělat reklamu - ale pivo Braník - ležák 12-tka za 7.90 kč místo 12.90kč - spočítejte si sami, kolik ušetříte! - Přitom jsme si mohli toto pivo koupit během celého týdne, kdy sleva trvala - zcela dle libosti a bez strkanic - a to si nakoupili i Vietnamci!.
- nechci rýpat - ale není váš problém spíše problémem Prahy a středočeského kraje - záštity tzv. "PRAVICE"?
Je uzasne, do ceho vseho jsou schopni nekteri lide namontovat politiku. Vyjimala byste se na diskuzi na novinky.cz.
Pro "k2"
děkuju za odpověď - ale můžete mi říct, kde dnes "nenarazíte" na politiku? - na novinky.cz samozřejmě chodím - ale s některými názory docela souhlasím - a lidé tam nejsou tak "cimprlich" jako zde - tam můžete bez obav i tykat.
Pokud patříte k lidem, jako je moje známá, která naprosto neomylně kupuje jenom to nejdražší zboží - máte štěstí a přeju Vám to. Já si to dovolit nemůžu. Marcela.
Novinky.cz povazuji (a nejen ja) za absolutni dno a zumpu ceske internetove diskuze. Nevim, jestli jsou tam cimprlich nebo ne, at si tam klidne treba onikaji, muj nazor to vsak nezmeni.
Opravdu nevim, co ma obchodni retezec, jeho sortiment a zasobovani, spolecne s politikou, dar videni tohoto spojeni maji opravdu snad jen diskuteri z novinek.
Co sem pletete nejakou Vasi znamou nechapu uz vubec, nicmene celkem to zapada do schematu typu: dojdou argumenty, tak zacnu psat, jak se ma okoli dobre a ja nemam penize a jak za to muze strana X (nazev si doplnte dle libosti-ve Vasem pripade asi ta zla pravice)...
Vemte si to z druhé strany. Víte proč mají např. v Německu v něčem nižší ceny než u nás? Protože Němci jsou spořiví a raději jedou dál pro něco levnějšího. Tím ale eliminují ty dražší prodejce a ti jsou pak donuceni držet cenu (a teď se samozřejmě vůbec nebavím o kvalitě - tu si musí pohlídat každý z nás).
doplněno 20.08.13 01:22:Otec občas říkával " halíře dělaj talíře"
Tyto problémy nemám. 1/ Nekupujeme žádné pivo, nikdo ho u nás nepije. / 2/ Nejbližší Lidl je od nás asi 30km daleko /Čáslav, Chrudim, Chlumec nad Cidlinou/. Takže se nenervujeme. Ale i u Penny se dovedou lidi pořádně porubat. Přišla jsem tam brzy ráno, chtěla jsem jen papriky, že je naplním. Tam už stál dav lidí s vozíky, všichni pro olej. Já olej nechtěla. Stejně mě vtáhli dovnitř jako mořská vlna /kupředu, zpátky ni krok/ a měla jsem co dělat, abych se u paprik vyvlékla z davu. Naštěstí jsem neměla oblečení s knoflíky, to bych zase celý den přišívala. Takže je to takhle asi všude. Nejhorší jsou čiperní důchodci. Špatně se mi to píše, za 1,5 roku budu mezi ně patřit taky. Aspoň doufám, že mezi ty čiperné. Ale takhle řádit určitě nebudu. Pro 2 lidi /manžel a já/ nakoupí člověk pokaždé, nemusí si kvůli tomu lámat nohy, holemi si rozbíjet hodinky a brejle a vyrážet si z úst protézy. Jaga.
pro "babajaga"
- v den, kdy jsou v kaufících slevy, je tam fakt docela rušno - ale nemůžu si pomoct - v Sokolově jsem ještě nikdy nezažila, že by si lidé rvali knoflíky, lámali nohy, nebo holemi rozbíjeli brejle a vyráželi si protézy.
A rozhodně se nejedná (alespoň u nás) o tzv. čiperné důchodce, ale o tlusté lidi spíše středního věku. Myslím, že není úplně fér šířit na webu takové nespravedlivé mýty o důchodcích.! - jak jsem vyrozuměla - i Vy budete mezi nás za chvíli patřit - a pak uvidíte, jak se Vám takové nesmyslné posměšky budou líbit.
Tak já byl včera ve městě nakupovat v penáči. Předemnou stará paní o hůlce, sotva mohla jít. U jogurtů ( nevím, zda byly ve slevě) nakupoval pán, také dědula. Dával si do košíku druhé plato. Ta paní o hůlce najednou na pána zařvala, zda mu to nestačí, že ona si chce taky vzít. Pán se jen podíval, nic neřekl a bral si ještě jedno plato. To tu "ubohou, nemohoucí" důchodkyni tak rozčílilo, že hůlku opřela o regál a do vozíku toho pána vší silou strčila, až upadl na zadek. Nic se mu naštěstí nestalo. Babka si nabrala také dvě plata jogurtů a odkráčela celkem svižně. Ani si nevšimla, že hůlku nechala tam. Pak se vrátila a najednou byla zase strašně nemohoucí a sotva šla.
Takže, paní babajaga nešíří žádné mýty o důchodcích. Neříkám, že každý důchodce je takový. Ale stačí jen někdy pozorovat, kdo se ve frontách rozčiluje nejvíce a kdo má plný košík věcí ve slevě a kolik toho má. A o žádný nákup na celý týden nejde, protože ten člověk je tam druhý den opět.
Jéé, před lety jsem viděl jak se prali o cukr a grilovaná kuřata v akci, je to děs. A většina chodí k rákoskám do večerek, ale hudrujou, když jim nakupují v akcích zboží, aby jim ho odvezli pod nos, vše je v lidech! Dost mi vadí různá množstevní omezení, připadá mi to jako za komárů, když paní zelinářka napsala na papírový pytlík : Dvoje brambůrky na osobu!
Ta množstevní omezení jsou k ničemu. Nedají najednou? Tak se jede dvakrát, třikrát, čtyřikrát. Kdo neviděl takto nakupovat někteé obchodníky, tak neví o čem mluví. Dělají to. Ostatně abych mluvil jen za sebe. Máme malé zakázkové pekařství. Teď má Kaufland akci na hladkou mouku. Máme jí zásobu asi na dva měsíce pečení cca 160kg. Takže ve dvou osobách, 4 nákupy po 20kg. Ono je rozdíl, koupit mouku za 9kč/kg nebo ve velkém za 13,50 -15kč/kg od mlýna. To už je na kalkulaci sakra znát.
A tady je odpověď na ten vztah politiky a cen. Jen díky špatné politice a z ní schválených špatných zákonů, je možný takový cenový rozdíl. Právě tady dopadají důsledky v podobě hloupých cen na lidi. A takových příkladů by se našlo spousty.
Jojo, tak už prostě je. Přítelův děda klidně objede půlku Prostějova, aby se podíval, jestli na druhé straně města nemají o 2,-kč levnější banány. Takhle objede snad všechny supermarkety a pak se vrátí k tomu nejlevnějšímu. Na to, jak je jinak inteligentní, mě zaráží, že si nespočítá, že ty dvě ušetřené koruny jistě projede v benzínu.
A ačkoli to s otázkou souvisí minimálně, tak se mi strašně zajídá, jak si někteří lidé, co se vůbec nemají špatně, neustále stěžují, jak je všechno drahé, jak dávají moc peněz za mouku apod. Přitom tito lidé byli před pěti roky na dovolené v Rusku, předtím v Řecku, předtím na Djerbě a tak bych mohla ještě pár řádků pokračovat.
Ahoj
- nevím, jestli jsem dotaz správně pochopila - ale vysvětlete mi, prosím, proč bych se měla - pokud nakoupím zboží ve slevě - cítit "méněcenná" , nebo "odsouzeníhodná"?
Mám to chápat tak, že pro slušné lidi a tzv. "na úrovni" se to nepatří - a tudíž se z jejich společnosti vylučuji .? - a mohu se zařadit jedině tehdy, když zásadně kupuji jenom to nejdražší zboží .? Ale na to fakt nemám, ať se K2 nezlobí.!
Mám dojem, že zboží ve slevě chápete jako "šunt" - shnilé, prošlé, zkažené, nevhodné ani pro psy - ale já si to nemyslím.! V obchodech se nemlátím a nešermuju hůlčičkami - ale zboží ve slevě kupuji - Marcela.
Ahoj "martinaa"
- jak se říká - potrefená husa nejvíc kejhá (anebo tak nějak) - kteréžpakto otázky to tedy padly .?
Jsem důchodce, ve slevách nakupuju - ale nikdy jsem nezažila zde popisované "bitky" mezi důchodci.! - Docela mne takové chápání důchodců urazilo, proto jsem reagovala.
Pokud akce trvá (vždy ca týden - ) - volně nakupuji bez strkanic celý týden. Samozřejmě "atraktivní" zboží je dopoledne vyprodané - ale pokud o něco opravdu stojím, tak jdu druhý den do Kaufíku už v 7.00 ráno - a je to bez problémů a strkanic. Kaufland zboží vždy druhý den ráno doplňuje. Marcela.
Marcelo v Lídlu měli docela dobré a hezké bundy na kolo, říkala jsem si kdo by je kupoval, mladí přece nepůjdou brzy ráno a nakupují jen značkové oblečení. To co se u dveří prodejny dělo než otevřeli, jsem ještě nikdy nezažila, starobní důchodce asi mladí pro bundy vyslali jinak nevím, proč by ti staroušci o holích kupovali bundy hnedle po více kusech, nadávali si, strkali se. Ne, bundu nemám na toto jsem neměla nervy. Sestra v jiném městě zažila to samé, ona jednu pro syny ulovila, říkala já si ji prohlídla ale ti staří nakupovali úplně bez rozmyslu jen aby nakoupili, rvali to druhým z ruky.
Mluví z Vás jen zášť a závist. jako invalida na vozíku byste mohla vědět že každá ušetřená koruna je dobrá. Ti důchodci ty bundy mohli nakupovat buď ná žádost své pracující rodiny nebo pro to aby měli levnější dárek pro své děti,vnoučata. Blíží se totiž vánoce.A ten cukr? 3kč ušetřené na kile nic moc neznamená ale 30 kč už je více.Na víc je doba zavařování dělání marmelád atd...Prostě nechoďte v první den slev,akcí nakupovat a budete bez tlačenice.Nebo navštivte jiný obchod .Vy jste taktéž před otvírací dobou tam byla PROČ?
No tak nezávidím milý Jirko nikomu nic, zášť tak tím rovněž netrpím, jasně jsem napsala, že já si pro tu bundu šla ale rvát se o ni je pod moji úroveň. Asi je zbytečné to rozebírat, každý máme nějakou svoji zkušenost a ti koupěchtiví důchodci mi zas až tak nevadí, na rozdíl od nich já neskuhrám, že mám malý ID, nemám na léky a podobně a pak hurá na prodejní akci a koupit šunt za tisíce jen proto, že k němu dávali zdarma třeba rádio (ano, znám takových spoustu). Mimochodem já se i na vozíku poctivě zařadila na konec fronty ale několik lidí se drze přidávalo k těm co tu již stáli, já mlčela ale právě ti starší se do sebe pouštěli.
Culdo, na Vaše rýpání reagovat nebudu, všimla jsem si, že se ráda hádáte a dneska je venku moc pěkně na to, abych si kazila den.
Nicméně - jelikož je toto první reakce v případném vlákně, tedy reagujete přímo na otázku tazetele, nevidím v ní nic o důchodcích a že by byli méněcenní, když nakupují v akcích. Tazatel se ptal, jestli opravdu lidé tak nutně potřebují to, co je v akci, nebo jdou bezhlavě utrácet pouze a jen proto, že je to protě SLEVA. A zda si promyslí a propočítají, jestli dané zboží opravdu potřebují v takovémto množství - a zda je vůbec používají či konzumují. Nejednou jsem viděla, jak lidé kupovali něco, co tak úplně nemusí, ale "když je to v akci, tak to vezmeme." A nad tím mi rozum stojí...Také jsem si někdy všimla, že zboží, které se běžně prodává "normálně", je během akce pryč - jako by se doma lidé dělali zásoby na půl roku dopředu.
Kdo dnes nekupuje zboží v akci, alespoň jednou za čas, tak lže. Ale opravdu bezhlavě vykupovat obchod jen proto, že je to ve slevě, a málem se prát s ostatními - to je děs.
Ahoj martinko
- děkuju za odpověď - nemyslím, že bych se "ráda hádala" - ale vždy, když vložím názor, který se neslučuje s míněním ostatních rádců - dostanu vynadáno - anebo je můj příspěvek i smazán.!
Myslíte si, že diskuze, která nevyhovuje vnímání ostatních rádců - a lze chápat jako rýpání - si nezasluhuje umístění na Poradně .?
doplněno 03.09.13 15:18:- jsem důchodce - ve slevách nakupuju (jako většina lidí) - ale nikdy jsem nezažila tzv. "důchodcovské horory" - které zde rádci popisují .
Dost dobře nechápu, kde se vzalo v dnešní společnosti tolik nenávisti vůči důchodcům (a to i mezi staršími lidmi,- kteří buď jsou, anebo zanedlouho budou mezi námi-!)
- může mi to někdo vysvětlit. - nechápu - nic zlého jsem neudělala - celý život jsem pracovala - platila jsem si nemocenské a sociální pojištění, atd... Tak proč dnes už nemám nárok na nic , za vše si musím platit - a navíc mnou každý "pohrdá" -?
No, jen se ptám. Marcela.
Umístění si jistě zasluhuje, ačkoli to je na volbě admina, pokud by se to někomu nelíbilo, nicméně já si zase ponechám volbu reakce či nereakce
Každopádně - abychom to rozsekly - nepohrdám lidmi, co nakupují v akci, sama to někdy dělám. Pohrdám ale těmi, kdo se bezhlavě řítí regálem z účelem urvat to nejvíc, protože je to slevněné. Co na tom, že to nejí nebo nepotřebují, ale musí to mít.
Takové lidi nechápu a vyhýbám se jim. A je fakt, že málokdy na takovou tlačeniny narazím.
Zabu, přečtěte si moji reakci výše. Již několikrát jsem v obchodě zaslechla "hele, to mají ve slevě... no moc mi to nechutná/nepiju to/ už takovou máme, ale nekup to za ty prachy..." - tyo lidi mám na mysli.
martinaa: Proč předjímáte, že to nejí nebo to nepotřebují? Jak to můžete vědět? Nejste přeci vševědoucí - nikdo není. Tohle přeci není argument.
a pro vsechny ostatní kritiky důchodců: Lidi snažte se být trochu tolerantní. Jakým právem si osobujete svoji přednost nákupu před důchodcem ve frontě před Vámi? Sešlo se Vás tam před těmi dveřmi moc. Všichni jste chtěli nakoupit. To je prostá pravda. Proč chcete upírat právo nakoupit si komukoli?
"zabu"právo na nákup nikdo nikomu neupírá ale nač potřebuje starý člověk jakési outdorové (nebo jak) bundy na kolo a ještě velikosti S,L,M to vážně nevím. Jo, pochopím, že potřebuje cukr za 17kč ale zas nevím nač nutně musí táhnout 10kg, když chudák sotva leze.
Upírá neupírá? Já nevím. Prostě jsem zvyklý, že když mi něco vadí, tak o tom začnu hovořit, a jinak jsem zticha. Proto si asi se spoustou lidí nerozumím.. Asi to tak nemají všichni, a začnou tady hovořit a ptát se jen tak, aniž by jim to nějak vadilo. A řešit jestli někdo potřebuje bundy? Proč? Asi potřebuje, když za to je ochoten dát peníze. Neumím jinak odpovědět. Život je příliš složitej na to, abych řešil cizí bundy. Jaký je rozdíl mezi levnou bundou a tím cukrem? No nic, mějte se. To poslední byla spíš řečnická otázka.
Kdysi jsem zažil frontu na banány a maso.Hlady jsem nezemřel. Myslel jsem,že tato doba už pominula.
doplněno 31.08.13 15:09:Jinak nechápu proč se snažíte nakoupit když v obchodě je nával? Je přece jiný den jiná hodina než první den akcí..Pořád tam narváno nejni. Jsou i jiné obchody.Nechci-li se tlačit tak se podle toho zařídím.Já osobně ale tak hrozné tlačenice jak popisujete nikdy nezažil. Bydlím ve Frýdku Místku. Nakupuji Kaufland,Lídl a Interspar.
Asi tak. Pamatuju, že když byly v našem městě před nějakými deseti - patnácti roky jen "obyčejné" samoobsluhy, to byly jinačí návaly. A fronta na košíky, fronta na lahve, fronta na pokladnu... pak nám postavili Penny a Lidl, a od té doby nevím, co je to fronta a tlačenice.
pro "udivený"
- nějak se nám zde "vytratilo" - kolik stojí to pivo normálně - a kolik ušetříte ve slevě -! - při vhodném uskladnění (ve sklepě ) - vydrží pivo snad i půl roku - rozhodně do Vánoc a Nového roku, - a nechápu, proč ho tedy nekupovat - a proč se posmíváte "nakupujícím" - a rozhodně to nejsou jenom důchodci-! - no - jenom dotaz - Marcela
Jen aby to nebylo jako dnes v jednom super-hyper. Obrovský nápis AKCE JAR půl litru za 24kč a v regále nad tím bez velkého nápisu akce 1l za 46 KČ. CO myslíte, že lidi bez rozmyslu kupovali?
doplněno 05.09.13 17:43:Marcelko jen pro informaci, nakupující byli všeho věku.
ahoj Liduško -
do kaufíků si nosím vždy kalkulačku a vše si přepočítávám. A taky sleduju ceny zboží, které běžně nakupuji, abych tzv. "nenaletěla" falešným slevám. Tak se mějte hezky. Marcela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.