Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravoslavny krest

Od: anajz odpovědí: 3 změna:
Dobry den,
pristi tyden krtime dceru pravoslavnou cirkvi. Bohuzel mi "vypadla" kmotra. Vim, ze kmotr musi byt pravoslavne viry, ale nevim jak to je s rodinou. Muze byt kmotrem deda?
Dekuji.
Farkasova

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Blahopřeji dceři ke křtu. *srdce* Samozřejmě, že děda může být kmotrem. Správně by měl kmotrem být ten, kdo by se o dítě postaral, kdyby se rodičům něco stalo.

martin1965*

Babkozov, teď jsem to chtěl takto napsat, ale předběhla jste mě. (můj oblíbený film je KMOTR a tam jsem k tomu přišel).

hodnocení

0x

Pokud křtíte děvče, potřebujete mít zejména kmotru-ženu; kmotr-muž (jako dodatek ke kmotře) není nutný. Hlavním kmotrem být děvčeti nemůže. V případě chlapce by to bylo naopak. Nakolik vím, tak pravoslavní na shodu pohlaví křtěnce i kmotra důsledně hledí. Pokud kmotra vypadla, asi bude nutné se podívat po jiné vhodné ženě. :)

doplněno 16.08.13 01:23:

babkazov -

Určitě máte pravdu ohledně funkce kmotra :), ale pravoslavní na to mají ještě trochu jiné požadavky než katolíci. (Jsem katolička, ale mezi pravoslavnými mám dost známých - vím, že zrovna s tímto bývá často problém)

doplněno 16.08.13 01:33:

U katolíků také platí podobné pravidlo, ale slyšela jsem o tom, že někteří kněží to dělají různě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]