Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyuzivate sluzeb Ceske Posty?

Od: fodo odpovědí: 12 změna:

Nepochybuji, ze lidi hodne vyuzivaji sluzeb Ceske Posty. Je ale moznost vyuzivat sluzeb - zasilani baliku a listovnich zasilek jinak, nez Ceskou Postou? Zda se mne v posledni dobe jejich cennik silene prodrazen, silene a nikdy nekoncici fronty na pobocakch, ochota a vstricnost lidi u prepazek mizerna ... (za ty platy, ktere asi berou postaci se jim ve finale nedivim). Jake spolecnosti vyuzivate prosim k zasilani balicku a pod. a s kym jste spokojeni?

(Jenom prosim ne Ceskou Postu) bleeeeh

Diky Fodo

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Jinou možnost pokud si něco objednávám nemám, různí kurýři mne těžko zastihnou, když sám nevím, kde se budu druhý den pohybovat...

lidus*
hodnocení

0x

Pokud něco objednávám volím pokud to jde vždy PPL eventuelně jiného dopravce, jsem spokojená. Listovní zásilky od doby internetu a mobilů neposílám. Ke kulatým výročím chodím přát osobně. SIPO hradím z účtu a od pošty na email mi příjde potvrzená platba. Vadí mi, že platím energie z účtu ale přeplatky musím vyzvedávat na poště, nechápu proč je nepošlou na účet.

aaaaaa*

no esli to není tím, že přes sipo, což není pro dodavatele z účtu

hop®

Liduš, pokud energie hradíte z účtu, lze na tento účet vracet i přeplatky, stačí se dohodnout s dodavatelem energie. Pokud ale platíte energie přes SIPO, není možné přes toto SIPO přeplatky vracet. I tak by ale mělo jít dohodnout vrácení případných přeplatků přímo na Váš účet.

hodnocení

0x

navrhuju, aby přispěvatelé zkusili uvádět alespoň nějaké ceny pro srovnání, bez toho to nemá moc smysl (třeba od minimální hmotnosti a rozměrů - kolik to je; i naopak maxima - např. kola, kočárky, lednice...);
autor dotazu to asi myslí při příležitostném používání, ne pro pravidelnou výdělečnou činnost? (to je pak rozdíl - možnost případného použití zásilkoven s pevnými výdejními místy - jednu i znám, a kdyžtak sem dám odkaz, ale to pochopitelně není příliš použitelné pro soukromníky, tak moc těch poboček zas není)

hodnocení

0x

Takměř vůbec,jen při aukrování,pokud něco prodávám,tak odesílám balíkem ČP

hodnocení

0x

Já před měsícem nakoupil 10 Kč známky, abych mohl posílat dopisy a teď zjistím, že to mezitím stihli zdražit na 13 Kč... za obyčejnej dopis... samozřejmě žádné 3 Kč známky se koupit nedají, takže to mám za 20... a to se vyplatí!

doplněno 12.08.13 21:52:

potřebuju poslat cenný balík a mám obavu, kolik za to na poště dám, když to minule stálo "jen" 85 Kč

doplněno 12.08.13 22:00:

lidus: ano, právě že mám 10 Kč známky, to s Áčky vím, tam by problém nebyl, ale v červenci mi v trafice prodali 10 Kč známky, ty s růží, aniž by mi cokoliv řekli *bzum*

lidus*

mikyhans vy máte známku 10kč? Já před zdražením koupila 2 známky za 10kč ale se značkou A, dcera posílala po zdražení blahopřání a na poště řekli A je v pořádku nic se nedoplácí. Prostě podle mého dnes ta AČKA už prodávají za 13 a nebude to jistě dlouho trvat a budou za 20, proto asi už na nich není vyznačená hodnota.

Pokud máte zakoupené poštovní známky s vyznačenou hodnotou Kč 10,00; stačí tuto známku na dopis nebo pohled nalepit, stoupnout si na poště do fronty a u okénka Vám tam doúčtují jen rozdíl, tj. Kč 3,00 , tudíž nemusíte odesílat 1 listovní zásilku s 2 vylepenými známkami v hodnotě 2 x 10,00, jak píšete ;)

petrcolina*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že mám eshop, tak o zasílání i přebírání něco málo vím. Asi to nebudeš chtít slyšet ale nejkvalitnější je stále Česká Pošta. Vrcholem jsou služby společnosti Geis. Doručovatel této společnosti Vám doručí balík pouze k první "brance", dveřím. Takže v praxi dojede doručovatel k paneláku a začne troubit na celé kolo, aby někdo doletěl...nezřidka doběhne více lidí co právě očekává balík...Nebo scéna...Doručovatel dorazí k luxusním vilkám s velkou zahradou - oplocenou a troubí autem na celé kolo na majitele, místo aby šel slušně k hlavním dveřím. Majitel neslyší _ je v zadu u bazénu... Další doručovatelé jsou stále DRAŽŠÍ než Česká Pošta a v nějaké dědince nebo městečku jim balíček předáte jen obtížně. Dotazy?

Domnívám se, že takový Fedex či UPS poskytují podstatně lepší služby než Česká pošta. Proto se je snažím využívat vždy, když to je jen trochu možné.

hodnocení

0x

České poště se snažím vyhýbat co můžu. Noční můra je zásilka uložená na poště, protože vyzvednout ji na pobočce je zcela mimo mé možnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]