Nejste přihlášen/a.
Děkuji za odpověď, jsem v této oblasti úplný začátečník a na netu jsem se dočetl, že je pro začínající pozorovatele nočního nebe vhodný právě tento dalekohled, pač je za ty peníze hodně dobrý Je mi jasné, že po něm nemůžu chtít zázraky, ale pokud mě to chytne, tak bych možná do budoucna koupil i něco lepšího, ale zatím se musím naučit toť s tímto
Fórum, na který jste mi poslal odkaz znám a pokoušel jsem se tam registroval, ale bezúspěšně, nikdy mi nedošel potvrzující e-mail o registraci, pomocí kterého se účet aktivuje. Takže tam max. mohu prohledávat a hledat informace. Tam jsem také narazil na to doporučení na lepší okulár (8mm Hyperion).
Výsledek pak vypadá takto: astrofotky.cz/...
Vím, že je drahý, ale prý se to vyplatí, tak nevím. V každém případě zvětšení 37,5x je asi málo na pozorování venuše a saturnu, že? Lepší by možná byl 150x.
S tím dalekohledme co máte k dispozici stejně zvětšení nad 50 nebude moc použitelné. Objekt bude větší, ale detaily nepřibydou. Pod 5 mm asi nemá smysl jít. Musíte počítat s tím, že u planet taktak rozpoznáte, že se jedná o planetu. Např. u Saturnu bude fajn, když uvidíte, že má něco jako prstenec, ale žádné další detaily.
Jinak jsem narazil na zajímavou levnou sadu: mall.cz/....
Ano, tu již mám objednanou Ale za 370 Kc, jediné co na tom bude asi použitelné bude ten zaměřovač a filtr. Ty setove okuláry jsou na ...
Jinak co se týka těch lepších okulárů, tak na stránkách výrobce dalekohledu je uvedeno, že max. zvětšení je 180x, takže použitelný okulár by měl být>= 1.7 mm. Jen píšu co píše výrobce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.