Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poslat alimenty synovy na účet nebo mámě?

Od: careca® odpovědí: 5 změna:

Komu mám podle zákona posílat alimenty synovy na ůčet nebo mámince?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Peníze dostává opatrovník dokud dítě není zletilé, takhle to bylo u mě. Ale je to hlavně o tom jak se domluvíte.

hodnocení

0x

jakmile je dítěti 18, patří alimenty přímo jemu, i když např. studuje a maminka ho dosud živí - trochu postavené na hlavu, ale je to tak

Mindo, máte pravdu. Když jsem žádala o zvýšení výživného, dopisem mě soudkyně pozvala k sobě do kanclu a tam mi řekla, že dcera je plnoletá, o výši výživného si musí požádat sama.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Aby to bylo úplně správně. Výživné se posílá podle rozhodnutí soudu. Mnohdy je to nazvané: K rukám matky. Takhle blbě to poradil právník mé bývalky a nešlo to jednoduše změnit. Chvíli to musela účetní zasílat poukázkou na adresu synkovy matky. Trošku se to prodražovalo o poštovní poplatky. Po dosažení 18 let se to hned změnilo na jeho účet. Zřejmě to bylo tím, že se se synkem dalo nějak lépe domluvit.

dam®

Jak bylo popsáno, za vaší púvodní dohodou je jen věk dítěte, v případě soudní rozpravy, byť i po dohodě, ale soudem rčená, velí ten komu náleží popalatek, alimenty. Dítě múže pobírat alimenty až do 26ti let svého života. Není pravidlem,že ani tak staré dítě může libovolně zpracovávat celou částku alimentů dle svého uvážení, protože není výdělečne činný a je závislý na jednom z rodičů. Hnusně, stačí aby dítě se jednou přihlásilo na prac. úřad a od tohoto momentu je dítě samostatná jednotka, byť věkem není ani plnoleté. Asi bude mazec, ale kdo mi toto vyvrátí...

doplněno 15.10.15 06:41:

Pokud vaše dítě dokáže žít samostatně z vašich alimentů. nechť si žije samostatným životem. Pak nastupuje maminka a i vy aby dítě zjistilo "kde má kanec díru".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]