Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pokud vím, tak zatím to neštěstí není ani vyšetřeno. Mluvit o podílu strojvedoucího na tom masakru je značně předčasné. Jinak, dle mého názoru mu hrozí to, že jeho další život už nikdy nebude stejný a dostane zcela jiný směr. Otázkou je, zda to unese. Zdravím!
doplněno 25.07.13 21:35:
Víte, to že jel 2X tak víc ještě neznamená že za to může. Mohl to mít nakázáno z vedení jinak vyhazov. Spší si myslím ale že to byla závada. Na videu šel první z lajny druhý vagón. No necháme se překvapit.
Pochybuji, že by si někdo troufnul nakázat jet strojvůdci tím úsekem dvojnásobnou rychlostí. To mi přijde jako kravina. Že vyletěl až druhý vagón - na tom není nic zvláštního.
Já bych se spíš zamyslel, proč jel tak rychle. Možností moc není:
dohánění zpoždění - těžko z vlastní vůle, to by musel dostat příkazem.
technická závada - možné, ale nepravděpodobné.
zdravotní potíže, spánek - byli tam 2. Druhý strojvedoucí by si všiml, vlak na 2násobek nezrychlí za pár vteřin.
frajeřina, chtěl ukázat, co to umí - to by byl vůl a těžko by si to mohl dovolit, těžko by se srovnal s jízdním řádem. Musel by pak jet o to pomaleji, či zastavit na trati.
nedbalost a nevěnování se řízení - nejpravděpodobnější možnost, ale u strojvedoucího takového vlaku bych to nepředpokládal.
Z dalších možností mě napadá snad jen úprk před ufouny :D, stejně pravděpodobný, jako předchozí důvody. Ono to bude trochu složitější a vyšetřování se asi neuzavře za pár dní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.