Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chcete žít nebo ne?

Od: sanyo* odpovědí: 12 změna:

Čas od času navštívím lékaře, nechám se vyšetřit, protože i lékař musí (z něčeho) žít. Potom jdu do lékárny pro léky, protože i lékárník chce žít. Následně léky vyliji do kanálu _ protože i já chci žít. (Mark Twain)

pozn. něco na tom bude ..., farmauceutická loby je všemocná!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacient*
hodnocení

0x

Sory ale tomu nerozumím. On vás ředitel Zentivy žene bičem k doktorovi a pak spoutaného do lékárny?

Pokud pominu vse o cem se spekuluje, ale nemuzu to nijak dokazat, tudiz je to nepodlozene, tak co napriklad povinna ockovani ze zakona, he?

doplněno 24.07.13 13:50:

Tim chci rict, ze kolikrat ti lekar neco predepise a tobe nezbyva, nez mu verit, pac nemas sebemensi sanci rozpoznat, co to je vlastne za ksindl.*nevi*

pacos

Troufám si trdit, že povinné očkování je v součtu všeho co do sebe naperete jen plivnutím do oceánu a drobnými v kapsách zainteresovaných. A troufám si tvrdit, že podobně dopadne srovnání se sajrajty, které do sebe člověk za život narve dobrovolně, přes velmi dobrou znalost o jejich škodlivosti.

Vše ostatní je pouze na mém svobodném rozhodnutí. Jestli se chci léčit klasickou medicínou, nebo budu nemocem soustavně předcházet, nebo si vygůglím nějaký alternativní postup. (Svobodnému necenzurovanému médiu prostě musím z principu věřit, ne? :))

Jinak cítím zárodek bouřlivého flameware, tak se raději vzdálím, jenom chci poznamenat, že s podobným přístupem si budu zoufat, kdykoliv něco strčím do huby, kdykoliv se nadechnu, nebo jenom vylezu z baráku .

JJ dokonce by mě zajímalo, jestli vůbec existuje např. nějaký gynekolog, který své pacientce předepíše PRO PACIENTKU nejvhodnější atikoncepci.. Co vím z okolí, každý má nějakou, kterou předepisuje ve velkém a určitě to není z důvodu, že by s ní měl nejlepší zkušenost..

synecek12*

Tumu taky moc nerozumím.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak jako skoro pokaždé, něco bych přidal. Obvodní lékař a i ten dětský, i když k němu nechodíš, má z tebe pořád stejný příspěvek od ZP (zdrav.poj.) měsíčně. Pokud od něho něco chceš a třeba puužije nějaký spotřební materiál, už mu děláš strátový náklady. Tak že : k zubaři 2x ročně a k obvoďákovi tak jednou ročně změřit tlak a prohmátnout bříško. Děvčata na gyndu taky radši aspoň 1x. Na pozvání určitě. Buď zdráv.

hodnocení

0x

Tak to já mám kapku jiný pocit. V lékárně, u volně prodejných léků je pořad veliký provoz. Lidé nakupují vitamíny, ikdyž je léto a čerstvé ovoce na všech pultech, potravinové doplňky, ikdyž . . . . ále škoda řečí. Jen se divím, kolik mladých i starších lidí nechává tyhle šílené peníze v lékárně za, já vlastně ani nevím, jak to nazvat. Naprosto zbytečně. A pak si řeknu: Asi na to mají. Kdyby neměli, nekupují. *kafe*

joudic*
hodnocení

0x

taktak, lekarna ani nevim jak vypada (nastesti, tuk na drevo) a kdyz pominu zubare, tak u doktora jsem byl naposled pro falesne omluvenky pred skoro 20ti lety :) a porad ziju :) a kdyz mam odpovedet primo na otazku: Jo chci zit sakra :D A ziju!

sebod*

babčo. Občas se dostanu ke studii, kde je porovnáváno množství např. vitamínu v ovoci dnes a dejme tomu před třiceti lety. No, ono toho v tom ovoci už moc není *plac*

72mona3*
hodnocení

0x

Stará otázka, přesto se přidám. Každý den chodím kolem lékárny a stále je tam plno. V době největšího návalu je za pultem až sedm lékárnic a i tak musí lidé čekat, než na ně přijde řada. Jsme národem nemocných, hypochondrů, obětí reklam nebo čeho vlastně? Jisté je však i to, že jsme zvyklí "léčit" pouze příznaky, než abychom si dali tu práci a donutili pár doktorů se námi zabývat a zjistit a odstranit příčinu. Vždyť ta růžová tabletka nám tak skvěle zabere a 4 hodiny máme klid. Pak si zobneme znova... a za pár let zjistíme, že máme ledviny v pr... a kdopak za to může? Genetika? Ne. Pohodlnost. Snadná dostupnost. Neinformovanost. Nejsou to lentilky, ale chemikálie. A hlavně, všeho moc škodí. Mona

Ale jak donutit doktora, aby se námi zabýval a snažil se odstranit příčinu... taky užívám pár léků - tlak, štítná žláza a k tomu se přidal cholesterol. Začala jsem se stravovat zdravěji, ale doktor se se mnou nebaví a nutí mi statiny. O nich jsem si přečetla vše co šlo, tak je nechci brát. Ale prý, když nebudu, umřu:( Cholesterol mám kolem 7, když statiny neberu, pokud jsem je brala rok, snížil se na 3 a pan doktor byl celý spokojený:). Dobrovolně žádné léky neberu, ale když se u doktora bráníte, dívá se na Vás divně:(

72mona3*

Asi by mělo stačit najít toho správného doktora. Jenže...existují takoví? Věřím že ano, ale nevím, kde se schovávají. *nevi*Vypadá to, že chtějí, abychom na nich byli závislí. Kdyby se odstranila příčina, byli by bez práce. Takhle jsme u nich pečení vaření. Každý se tváří jako největší odborník, nebo jsem se setkala s takovým, co vše banalizuje. Když přijdu ke kožnímu s vyrážkou, oznámí mi, že jsem nejspíš změnila prací prášek (nezměnila!), napíše mi mastičku na zklidnění a nazdar. Vůbec nepočítá s jinou možností. Maminka jedné kolegyně u sestry v práci se tak dlouho léčila s revmatismem, až umřela na rakovinu. Ale to je trošku jiný případ. Ale stejné je to i u veterinářů. Obyčejné nachlazení u kočičáka jsme léčili asi měsíc - každý týden injekci a tabletky a ono se to pěkně nasčítá. Přešli jsme k jinému a ejhle zázrak! Jeden pichlík do stehýnka a kočka byla do dvou dnů v pohodě. Asi musíme být neodbytní a ptát se lidí na zkušenosti s oním doktorem. A nebýt líní si za ním i zajet pár kilometrů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]