Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horečka a teplota

Od: fdyb odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Mám teplotu 37,2 a tak se chci zeptat, jestli si mám vzít paralen už včera jsem si jeden vzal a trochu mě bolí čelo.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Do 38 ne, nad 38 ano. Jinak musíte mít důvod, proč to udělat jinak.

hodnocení

0x

To co máš, to je nepatrně zvýšená teplota. Imunitna je jediná, která umí a může zničit viry. A imunita pracuje nejlépe, když je v teple. Proto se horečka do 38ºC nesráží ani prášky, ani obklady. Naopak, je dobře být v klidu, pít horké tekutiny a být v teple. Propocení je vítáno. Ale na to musíš mít nachystané suché pyžamo, do kterého se z propoceného bleskem převlečeš. A peřinu si otočíš. Je dobré, když usneš. Hodně pij teplý čaj. Utop vira v teplém čaji. A bakterie taky!

gfvggfd
hodnocení

Myslíte, že bych neměl pít limonádu když mám teplotu?

stirecek*

Blbost, sycené nápoje tělo ještě více odvodňují. Musíš pít litry čaje nebo vlažné vody s citronem. Pokud budeš na suchu, nepracuje správně termoregulace a tělo se ještě víc přehřívá a je vysoká koncentrace škodlivin v organismu. Musíš pít litry tekutin, pocením se organismus ochlazuje a močením se vylučují škodliviny z těla. A je dobré zvýšit dávky antioxidantů, takže nejlépe 10-20gramů vitamínu C.

iz*

Limonádu bys neměl pít vůbec,

nejen v době, kdy máš teplotu.

zwiki*
hodnocení

0x

Mužeš pít cokoliv na co máš chuť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]