Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do Makedonie bez pasu?

Od: luc* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli můžu do Makedonie bez pasu, Jen s občankou, Když mi je 16? Děkuju na odpověd. :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Budeme cestovat přes Makedonii na Korfu, proto jsem se také dotazovala. Paní v cestovce mi sice dala naději, že Makedonie nebude časem také pasy vyžadovat, budou prý stačit jen OP, ale všechno se moc vleče a letos to už asi nebude.

Tak jsme si je raději dali udělat. Stálo to 600 Kč na osobu, hotové byly za 3 týdny. Slyšela jsem, že to občas některý z turistů riskne, ale prý jsou ti bez pasu pak celníky hodně proklepnuti, coby podezřelí a mohou tímto způsobit třeba až 2 hodiny zdržení celého autobusu.

Je to sice šest stovek, ale zase si uvědom, že Ti ten pas vydrží 10 let a další roky budeš mít bez starosti. Tak si ho raději dej udělat, bude to lepší pro Tebe i pro spolucestující. Jaga.

luke237
hodnocení

0x
Ministerstvo zahranicnich veci o tom ma celou stranku.
Sice vam staci obcanka, ale musite mit navic i papir se souhlasem obou rodicu s cestou do Makedonie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]