Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem lhar

Od: lhar odpovědí: 7 změna:
Ahoj. Potrebuju pomoct jsem lhar a lzu neustale skoro porad a skoro o vsem. Snazim se nelhat ale vzdicky mi tam pri odpovedich skoci nejaka lez a ja si to uvedomim az potom co ji vyslovim a nevim co stim mam delat. Posleze uz pokracuju ve lzi abych nemusel priznat ze jsem lhal. Poradte nekdo co s tim. Dekuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Psychická porucha-patologické lhaní. Nemusí jít zrovna o tuto poruchu ale jen o touhu zapadnout mezi partu, být zajímavý. Šla bych na radu k lékaři.

pt®
hodnocení

0x

A nelžete nám náhodou? *nevi* - pt

nu*
hodnocení

0x

Jsi v naprostém pořádku.Jsi čech.

vlasatec*
hodnocení

0x
První krok jsi už udělal, uvědomil sis že je to špatně. Teď jen stačí se soustředit na to aby jsi mluvil pořád pravdu, zkus si třeba počítat dny a pořád se překonávat :)

jamamba*
hodnocení

0x

Staň se politikem...

lentilkao*
hodnocení

0x

Jsi dobrý v tom, že sis to uvědomil. Gratuluji. Mnohým lidem to ani nedochází.

Začala bych asi při psaní - když si s někým píšeš, máš možnost a čas si uvědomit, co budeš psát. A tak si můžeš dát pozor na lhaní - vždycky si tu zprávu po osbě přečíst a případné lži odstranit a nahradit pravdou.

A pak při mluvení. Já jsem třeba zase pořád vtipkovala, někdy to až bylo nemístné. Tak jsem si na prst napsala "N" a vždycky, když jsem něco chtěla říct, jsem si to uvědomila při pohledu na to "N" a postupně jsem si zvykla nedělat to. Nemusí jít jen o psaní na ruku, ale třeba si jen při mluvení rozmýšlet odpovědi, než je rychle řekneš. Vím, tohle je těžké, také mi to často hned nejde - říkáš si - promýšlet odpovědi, ale když s někým mluvíš, připadá ti hloupé místo odpovědi mlčet a vyslovit ji až po chvilce přemýšlení, tak radši řekneš něco, co tě napadne...

Tak zkus něco jako "N" a ještě přemšlet, než něco řekneš. :) Někdy je to spojováno s tím, že si člověk připadá nezajímavý. Ale to je omyl - každý jsme originál a pro někoho něčím zajímaví. Jen si to třeba neuvědomujeme. Zkus na sobě najít klady a své přednosti. :)

hop®
hodnocení

0x

Cesta k pravdomluvnosti bude těžká a dlouhá, ale držím Vám palce, abyste ji došel do konce. Protože potom zjistíte, že je jednodušší říkat pravdu - nebudete si muset pamatovat, co jste komu říkal, co jste komu nalhal. Někteří "přátelé" Vás kvůli Vaší pravdomluvnost a upřímnost třeba opustí - sám si o nich uděláte obrázek - asi to nejsou ti správní kámoši do života, do nepohody.

A sám si vážím víc lidiček, kteří mi tu pravdu vmetou přímo do "xichtu", bez ohledu na následky. V první chvíli někdy převáží moje naštvanost. Ale nějak to kousnu a uklidním se, a s tím člověkem se zas nebojím podívat se do očí...

Já se snažím nelhat, nikomu, ať si o mně každý myslí co chce, to je každého věc. A komu se to nelíbí, "ať nám prsty políbí"!

Netvrdím, že NIKDY nelžu. Někdy je milosrdná lež lepší než pravda, a malá jednorázová lež o naprosto nedůležité záležitosti vůči nedůležitému člověku ušetří mnoho času a nervů. Ale nedělám to rád!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]