Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké zboží vám chybí v ČR?

Od: freecoolboy* odpovědí: 45 změna:

Zrovna uvažuji, že na Českém trhu se v dnešní době dá sehnat cokoliv. Najde někdo nějaký výrobek, který vám zde chybí? Prosím, nepište, že vám chybí výrobky z ČR atd. Jmenujte konkrétní druh, který se zde dá sehnat, ale velice obtížně nebo vůbec. Zajímají mě vaše nápady a myšlenky.

45 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Právě mi chybí nějaký přípravek který totálně zlikviduje plevel v dlažbě aspoň na 3 roky. Jestli je ekologický nebo ne je mi šumafuk. Otvírání a zavírání slepic, vyhřívanou napaječku, samokrmítka už mám a tak mi chybí nějaké zařízení co by sbíralo vejce a ukládalo je do proložek když tu týden nejsme. Manželovi chybí kvalitní kufr na zbraň kam vleze dlouhá malorážka i s optikou a nemusí se rozložit (před chvílí nadával, že vše co mají je malé).

ar*

" zlikviduje plevel v dlažbě " ARVA (fijalová) , ale nic jsem neřkl, páč už slyším ochránce. ;) těm uděláte radost při použití "zelené" Arvy, ale ta zase nezahubí plevel. :D Je to na vás.:)

hujer321*
hodnocení

0x

mně hlavně chybí kvalitní zboží, včetně potravin. Dříve byla kvalita rozlišena cenou a dnes, když je něco drahé, tak není záruka, že to je kvalitní. A hlavně je smutné, že se zde záměrně zlikvidovala a nadále likviduje domácí výroba a dovážejí se sem šunty.

freecoolboy*
hodnocení

Ano, to je logické. Podnikatelé chtějí zisk. Proč by měli vyrábět v ČR, když v Asii to vyrobí za pár korun a i s dopravou to vyjde levněji. Spíš mě zajímá názor jaký druh zboží než kvalita. Kvality se bohužel nedočkáme.

lelahi

Ano ano, stačí vyjet do zahraničí a maso, ovoce i polotvary jsou o mnoho lepší. I blbý prací prášek má více čistících částic v německu než ty co se dovážejí k nám ( myslim, že to bylo v Dtestu). Myslím si, že u násje ten problém, že cenaprostě neodpovídá kvalitě. Kdyby tomu tak bylo, nechybělo by mi nic.

mowla*
hodnocení

0x

Nevím o ničem, co by se v ČR nedalo sehnat (pokud nejde o ´zakázané´ výrobky) - takže nechybí...

Pokud jde o kvalitu - a ta ´se dá´ koupit - ale nesmíš preferovat cenu a hlavně musíš ignorovat nápisy SLEVA!

doplněno 27.05.13 15:00:

BTW - Hujere321 - není pravda, že kvalita "se zde záměrně zlikvidovala" - kvalitu "zlikvidovali" a likvidují sami zákazníci - tím, že kupují šunt...

hodnocení

0x

Mi tady chybí obchody pro geeky a nerdy - možná je něco v Praze, ale to je málo. Chce to víc prodejen a e-shopů s takovými věcmi jako je sonický šroubovák nebo tyčová zbraň atd. :D

mowla*

Kolikokoli - kolik znáš - osobně - geeků či nerdů? - pokud nejsi jedna z ´nich´... ;)

Je to příliš malý ´trh´... Na druhou stranu si tito lidé, obvykle, dokáží vyrobit co chtějí/potřebují (výborné jsou v tomto směru 3D tiskárny) a nebo se, naopak, dokáží bez spousty poddružností obejít...

Právěže je nás docela dost. I když možná ne AŽ TOLIK. :D

hodnocení

0x

Někdy před 40 lety se dělaly otvíráky na skleněné láhve. Kromě té páky měly takovou zátku uvnitř s těsnící gumou. Když se zátka nasadila na hrdlo láhve a ta páka se přitlačila, zátka láhev těsně uzavřela. Nosili jsme to k rybníku při koupání a minerálka v tom krásně vydržela. Nápoj se nevylil ani "nevyšeptal".

Popisuji to asi "nic moc", ale někteří z vás budou vědět, co mám na mysli. Tento otvírák jsem neviděla možná tak 40 let. A ráda bych si jeden koupila, je prima i na sirupy, aby do láhve nelezly vosy a mouchy. Jaga.

mowla*

Obávám se, BaboJago, že tento výrobek vytlačila rostoucí ´obliba´ PETek - i ty sirupy (a to i dobré - třeba Yo), jsou dneska převážně v plastu.

Domnívám se, že to bylo i podstatně méně než 40 let, mám ještě pár (snad i funkčních) kousků někde doma. Ale jak už píše kolega, není pro ně dnes většího uplatnění, protože vše je v PET a pivo je lepší vypít najednou.

jirbar*

Však se dočkáme že i veškeré pivo bude v plastu nebo v plechovce. A jen tak pro zajímavost co mají rádi to pivo v plechovce. Jedna údajně pila nápoj z plechovky a zaklepala bačkorama. Plechovky byly ve skladu pochcané od krys a nakazila se. Ještě jsem nikoho neviděl, že by si nápoj z plechovky přeléval do sklenice.

pekarek

Tohle zboží mi také chybí. Vím, že babička s dědou doma ještě nějaké kousky mají a dost je používají - třeba právě na to pivo, protože 0,5l najednou nevypijí. A neobávám se, že by i piva vytlačil PET sklo, to opravdu ne. Češi jsou dost konzervativní a i když velcí hráči na trhu používají PET lahve, tak většina menších pivovarů do plastu nejde. Navíc systém vratných lahví u piva funguje zatím taky velmi dobře.

A sirupy ve skle stále jsou. Ne tedy ty kvalitní, ale notně předražené, ale ty klasické jsou ve skle stále, i když je jich čím dál míň. Vím, že babička ty zátky na sirupy taky používá. a nic tam opravdu nenalítá.

Myslím, že by se to dalo uplatnit i u vína, ale tam by asi musel být větší závit.

tttt

Mám je doma,můžu poslat foto...;)

hop®

Jaguško, podobné otvíráky-zavíráky stále existují, dají se objednat třeba zde...

Díky, Hopíku, mělo by to být ono. Kdysi to sice bylo kovové a vypadalo to jinak, ale princip použití bude jistě stejný. Podívám se po tom. Zdraví Jaga.

cocinkamichalka*

Jaguš, já přesně vím, co myslíš :) Babička to měla a špuntovala s tím kyselky. Vždycky kupovali bednu Hanácké :) Tenhle uzávěr, to je moje vzpomínka na dětství ;)

zabu

Tyhle ucpávky se ještě prodávají.

ar*

Vím který myslíte, pamatuji ho. Dnes už delší dobu se používá toto

gastrosuper.cz/...

Levněší i tamno typ lordcharlespromotion.cz/...

Jaké zboží vám chybí v ČR?

ivik*
hodnocení

0x

Chybí zde již několik let spodní prádlo pro ženy , např.podprsenky ve velikosti 75-80 G,H,I,J,Které jsou k dostání jen v Anglii nebo Německu, rovněž tak plavky, které jsou u nás šité ve velkých číslech z látek se vzory jako pro 70leté báby.Proč neseženu třeba krásné bílé nebo červené bikiny s velkým vrškem ve velikosti 75 I.?O sportovních podprsenách vůbec nemluvím, to je děs a hrůza.

hodnocení

0x

Mi velice chybí boty. Nechci poslední výkřik módy, ani "babička jde do kostela". Chci normální, boty na nízké podešvi, polobotky, mokasíny, na nízkém podpatku, ve kterých budu moci normálně chodit. *hej*Nejsem náročná, ale obešla jsem od konce zimy mnohokrát mnoho prodejen obuvi a nic! Jsou plné regály bot pro mladé ženy - balerinky, klíny na vysoké platformě, s manžetou nad kotníkem, jehly s platformou, žabky, kozačky. Spousta bot, ale nějaká klasika pro ženy, které mají rády pohodlí, to je smutný příběh. Ve zdravotnických potřebách firma Santé, nic moc. V několika obchodech nekřesťansky drahé Rieker. Ty sice miluji, ale chci normální boty! Normální boty v normálním obchodě s obuví, ne u Vietnamců. Ne, že by nebyly, ale nejsou! *plac*

jirbar*

Co se týče bot tak ani v obchodech Baťa jsem nesehnal černé polobotky s koženou podrážkou. No jedny mi ta kvalifikovaná prodavačka vybrala. Po prvním valčíku vlevo jsem zjistil že to byla nalakovaná guma.

A tančit na gumě toť pěkná dřina.

milous*

Babkazov, kupte si botky pro diabetiky, jsou kožené, dostatečně široké, na přezku suchý zip, s ozdobou, a pěknou silnou podrážku, která vydrží víc než ty boty. Jsou lehounké a chodí se v nich jak v peřince, obujete je jednou a už můžete vyrazit, nikde netlačí, mají vzadu prošité, aby to netlačilo. Mají je v lékarně, nebo ve zdravotnických potřebách. Jiné boty už nechci, až je oddělám koupím si je znovu.

milouši, děkuji za radu, ale já nejsem zas až taková babička, jak to při mém psaní většinou vypadá. :D

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nevím jak a kde, ale já bych si rád zašel do železářství a hned si vybral, koupil a ve správné velikosti - normální vrut do dřeva s drážkou (ocel nebo i mosaz). To už jsem neviděl dlouho a "křížek" nemám moc rád (hlavně, když je na starém nábytku). Zdravím!

jirbar*
hodnocení

0x

Tak to já vzpomínám na dost drobností které místo zpříjemnění života, mi to jen znepříjemnují.

Silonová drátěnka na nádobí, sice dosluhuje ale je funkční 20 let. Ty dnešní jak srolovaná dámská punčocha.

Ještě jsem nezkoušel ty 2 kapky dnešního Jaru po kterém se studenou vodou je hrnek jak zrcadlo.

Potom zvon na odpad. Ten dnešní po každém zmáčknutí musím srolovat zpět.

Tzv. Fancouzské hrábě. Silnější pružiny v oblouku ohnuté o 90°. Již nějaké to pero prasklo ale jde s nimi vyškubat i mech. Ty dnešní konce přiohnoté tak o 30° a jsou dobré tak na škrábání zad.

hodnocení

0x

Na trhu není schránka na dopisy s dvířky ze skla nebo plexiskla. Nehodí se všem, ale kdo má před domem zahradu, jednoduše koukne z okna a vidí, jestli už ve schránce něco je.

Kdysi mi takovou dřevěnou schránku udělal bratranec. Letos nosné prkénko uhnilo a schránka spadla. Nechtěla jsem příbuzné obtěžovat, myslela jsem, že si ji koupím. Vždyť přece za ty roky už na to musel přijít nějaký výrobce a vyrábět a prodávat. Kdeže! Tak mám nakonec opravenou tu původní.

Je to úzká bedýnka, do které se vejde nepřeložený časopis, nahoře je nadzvedávací stříška, kterou listonoš vhodí poštu. Průhledná dvířka otevírám ze své zahrady.

hujer321*
hodnocení

0x

to movla, já nepsal, že se tu likviduje kvalita, ale že se tu zlikvidovala záměrně výroba abychom nebyli soběstační

mowla*

Problémem je, že tuzemská produkce není schopna refletovat vývoj cen... A - na druhou stranu, kupující nejsou ochotni za tuzemskou kvalitu platit...

Navíc se na "tuzemské kvalitě" - která tu je (a ne že ne, já si tu kvalitu občas vychutnávám;) ) přikrmují podvodníci - a zákazníci neřeší kvalitu, ale (!jen!) cenu.

hm*
hodnocení

0x

Jak se to vezme. Něco chybí skutečně, jako že vůbec není (jovo v kelímku). Něco je, ale špatné (rád bych dobrý bílý jogurt ve skle, ne nabízenou sádru a ještě v kelímku se zvýšeným dnem, aby jí nemuselo být moc). A spousta zboží je, ale není zdaleka dostupné všude, musí se do velkého (nebo aspoň většího) města; tedy po většinu času, jako by nebylo. A tohoto "nedostupného", co dřív bylo normálně, je tak 70 procent.

Jinak mi opravdu hodně chybí sběrné suroviny. Ale to není zboží.

doplněno 27.05.13 18:54:

Hehe, ty Sběrné suroviny asi s velkým "S", chybí mi výkupna, ne vlastní suroviny. :)

jirbar*

Tak to nechápu. Nedávno bylo v televizi že jich je až moc. Sice tomu říkají Výkupny. A prý mají otevřeno i v neděli a přes noc. Ty co je potřebují je vždy najdou. Nevím sice co všechno vykupují ale určitě mříže a dekly od kanálů, traverzy, kolejnice, úchyty od kolejnic, rozřezané mosty ale i měděné kabely. Jistě i mnoho dalšího.

hm*

No tady u nás by se našel výkup železa (kovů; za dost malý peníz). Takže ty dekly, kolejnice, ukradené kabely apod. bych asi udal. Ale nic víc. A co papír? Vykupuje ho vůbec někdo? A mám ho pak vozit třeba 200 km?! A co třeba hadry?

hop®

Ano, vykupuje se novinový papír, letáky i papundekl...

Nevím, kde máte "u nás", ale jukněte třeba na PAPKOV, jsou po celé republice...

zabu
hodnocení

0x

Voda po holení. Old Spice Classic, after Shave. Ale original USA, ne ten hnusnej pajc, co tady za to občas vydávají.

hodnocení

0x

Páni, to je sranda, kolik věcí nám dnes chybí. *haha* Vzpomínáte? Toaletní papír, vložky, maso, chleba po 4.hodině. . . Nemá cenu vyjmenovávat. Já jsem vyjmenovala věci, které byly nutné k životu. Ostatní jsme se naučili něčím nahradit, vyrobit, uplést, přešít, přívézt, když to nešlo jinak, ukrást. Ať se člověk podíval kam chtěl, všude to vypadalo jako v šatně divadla kolem poledne. Prázdno, prázdné háky, bohovsky najedovaná prodavačka a ještě více uklízečka. :D Jednou jsme se vrátili po 6ti týdnech s karavenem od moře. Běžela jsem do sámošky. Neměli brambory, cibuli, cukr, olej, ocet, majoránku, marmeládu, chleba, rohlíky, nebylo už mlíko. *vtip* Vzpomínáte, jak se to začalo měnit? Jak jsem milovala Vietnamce s jejich úslužností! Obdivovala veterináře s laskavým jednáním, ke kterému by měli chodit lékaři na školení! Jak jsem si užila větu: Nechejte si to! Vaše zboží, moje peníze. Sbohem! ;) Vzpomínáte? Cože nám dnes vlastně chybí?

doplněno 28.05.13 15:19:

Oprava: ne po 4.hodině, ale po 16.h.:D

hm*

Co pořád všichni máte s tím toaleťákem? Nepamatuju se, že by doma někdy nebyl. Možná nebyl v obchodě "hned teď, jak jsem si právě vzpomněl", ale doma byla vždycky určitá zásoba a když se zmenšovala, tak se prostě příležitostně koupil, když byl. Koneckonců dneska ho taky kupujem víc, jednou za ... několik měsíců, ne po jedné roličce.

A chleba? Před zavíračkou už třeba taky není. Zbytek rohlíků mívají, dají se jimi tou dobou už ovšem zatloukat hřebíky.

Kdepak, Hm, vzpomínám si na 70. léta, kdy se vše svízelně kupovalo. Byly problémy třeba právě s tím toaleťákem. A dámské vložky? Ani nemluvím. Když přišly, prodavačky je pro známé schovat nemohly, chodily kontroly a bylo by zle. Tak aspoň obvolaly všechny sestry, tety, sestřenice, švagrové a kamarádky a ty vyrazily k drogerii. Prodávalo se po 1 /slovy jednom/ balíčku. A tak šli do fronty všichni, třeba i manžel, děda. Dostali i chlapi, takže ta, která měla s sebou doprovod, na tom byla o něco lépe.

Když jednou za čas /tak 2 x za rok/ přišly příjemně parfémované vložky z dovozu v hezkém balení /dodnes si pamatuji zn. - Helen Harper/, dávaly si je ženy v práci mezi sebou jako dárky k svátku či narozkám. Moc si jich cenily. Dneska by to bylo k smíchu dát vložky jako dárek.

S toaleťákem to nebylo o nic lepší. Až na to, že se dával po 2 - 3 roličkách. Dneska si koupím najednou 3 balíky po 8 a nemusím na to nějaký čas myslet.

Jeden čas nebyly nikde k sehnání sirupy do vody. Já jezdila studovat dálkově do Litomyšle, kvůli mizernému spojení jsem většinou použila autostop. A při jedné konzultaci jsem v Litomyšli narazila v sámošce na sirupy. Nedávali je po jednom, tak jsem si /hamižnice jedna/ koupila hned čtyři láhve. Když jsem s tím nadělením dorazila stopem domů, měla jsem ruce až u kolen. Ale bylo zase nějaký čas co pít.:D

Opačný zážitek: Někdy okolo roku 1983 - 1985 jsme vyrazili v pátek navečer s manželem a dětmi na víkend na podnikovou chatu do Krkonoš. Zastavila jsem se úplně náhodou v Nechanicích v prodejně zeleniny, chtěla jsem cibuli.Pult s hromadami dosti zralých banánů a prodavačka na zhroucení. Povídá mi: Co s tím budu dělat? Teď to přivezli, za půl hodiny zavírám, v sobotu otevřeno není a do pondělka mi to nevydrží.

To bylo za totáče poprvé a naposledy, kdy jsem si mohla nakoupit banánů, co jsem chtěla. Celou náruč. Děti v autě zajásaly a pustily se do toho. Žádné oddělování po jednom. Dokonce i manžel a já jsme si dali, jinak jsme je pokaždé nechávali dětem. Měla jsem prostě jednou štěstí. I když jsme okolo té prodejny do hor jezdívali častěji, už nikdy se mi nepodařilo na banány narazit. Jaga.

zabu

Toaleťák jeden čas nebyl, to je pravda. Byl jen skládaný. Došlo k tomu poté co vyhořela papírna v Harmanci. Pokud to někdo chce dávat za vinu režimu, ať si zkusí okamžitě, co nejrychleji, sehnat kdekoliv ve světě, za rozumnou cenu, toaleťák pro celou republiku. Jen naiva si může myslet, že ministr průmyslu a obchodu zvedne sluchátko a objedná ty tisíce tun papíru, a výrobce se skloní: "No ano okamžitě dodáme". Tak to nefunguje ani dnes. Natož před 40lety.

pt®

Ne, "zabu", já si dobře pamatuju, že chyběl toaleťák všeobecně a to už byl v roličkách. Jenže Vy jako mužský si pamatujete "zprávy" že vyhořela papírna, ale já, jako ženská, která se stará o domácnost a má na starosti nákupy, dobře vím, co kdy chybělo, jako ostatní maminy, co měly a mají rodinu. - pt

jirbar*

Jsou lidi kteří si ten dnešní ideál pořád potřebují nějak zdůvodnit. Fakt tedy k vložce jsem nikdy nečuchal a chtěl bych vidět chlapa který by si k ní chtěl čuchnout, toaleťák jsem taky nenosil do čistírny abych ho měl dost. Tenkrát banány dejme tomu že byly vzácnější, ale nikdo je u nás nekupoval. Dnes je za 32 Kč taky nekoupím.

Za to se nechaly koupit třeba pořádná jablka (daleko zdravější) z Dolan. Dnes to je samá naleštěná Itálie které kdybych rozemlel tak jistě s nimi mohu znova hnojit záhony.

No já bych si třeba rád koupil běžné normální maličkosti do domácnosti. Vzpomněl jsem si na silonovou drátěnku co trochu vydrží, gumový zvon co se po zmáčknutí vrátí zpět. V napařovací žehličce odešla pojistka. Žádný zkrat, Jen tak. Oprava dražší než nová. Pojistku jsem koupil za 15 Kč a pracně rozdělal tu nerozdělatelnou žehličku. Konstrukce není snad ani k opravě určena.

Následovala mikrovlnka. No koupil jsem novou. Dodatečně starou rozdělal a zase pojistka. A zase jen tak. Stačilo dát novou pojistku a jede dál. Opětovně mi bylo řečeno, že se to neopravuje. Oprava skoro za cenu nové mikrovlnky.

doplněno 28.05.13 15:45:

No a sirup ten mi je skutečně k smíchu. To možná řešili líní lidé. Cukru bylo vždy dost, lesy nevydrancované, takže doma vyrobený sirup z lesních či zahradních plodin jistě ten kupovaný předčil.

lidus*

"jirbar" Mluvíte mi z duše, přestala nám na chalupě fungovat rychlovarná konvice. oprava nemožná, cena by byla vyšší než nová, kupte si za 300 novou a hned mi i radil jakou, manžel ji rozdělal a za 15minut práce je opět funkční, nejvíc mu zabralo dostat se do toho. Pouze upadený kontakt ke spinači. Vše se dnes dělá na jedno použití a skládky se plní a plní docela zbytečně.

jirbar*

Většinou jsou tam zaklapovací plastové zámky které již nejdou rozdělat protože se vylomí. Taky jsou použity šroubky s hlavou na které nejde žádný běžný šroubovák a to ani některý křížový.

Ty zámky třeba u TV ovladačů. Už jich mnoho přestalo fungovat. Jediná pomoc pracně rozdělat a vyprat v Jaru.

pt®
hodnocení

0x

Určitě nám chybí výrobky bez Éček... :D

pt:

ne všechna Éčka jsou nezdravá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]