Nejste přihlášen/a.
Ahojte, mám tu starší perníkovou chaloupku, zajímá mě, je perník po roce, dvou, pořád poživatelný, nebo je u něj něco špatně? Vždy jsem měl za to, že s dobou perník zraje díky
Už jsem ochutnal vánoční relikvie - perníkové a čokoládové - staré přes 50 let. Ovšem ty byly vyrobeny někdy na počátku minulého století. Později jsme běžně jedli pouťový perník po mnoha letech.Jak se od té doby změnily suroviny a technologie nevím, ale u perníku bych problém neviděl.
Asi bych se bál především o chrup...
... kvalitní perník by měl být poživatelný velmi dlouho, jak bylo psáno, možná ztratil chuť, ale jedovatý téměř jistě nebude...
Tak už jsem provedl demolici, chutná trochu jinak, ale jinak je měkký a zdá se mi poživatelný :D díky za rady
laybor. A co tím chtěl básník říci?
a když něco opíšu, tak dám odkaz...
doplněno 26.05.13 19:54:tomu perníku opravdu nic není
doplněno 26.05.13 19:59:no, ten Axlíkův perník pekla doma jeho přítelkyně. Takže věřím tomu, že i po dvou letech je ten perník chuťově na tom mnohem lépe, než čerstvý perníček z nějakého hypermarketu.
Hope. Kvalitní perník - teda ten, ve kterém je opravdu med, neztvrdne. Takže není proč se bát o chrup. Ale stejně je to zajimavé, že je pořád vláčný
Hope. Demoloval přeci CHALOUPKU (perníkovou) . No, bůhví kde je pravda. Třeba Axlík narazil na tu Pravou perníkovou chaloupku v tmavém lese...
doplněno 26.05.13 20:03: Hopíku tohle mě napadlo hned v úvodu :"Perník po delší době". Říkala jsem si, že je to dotaz ňákýho feťáka . A Axlík na nás vyrukuje s perníkovou chaloupkou
no, pravda je, že dokud se Axlík do perníku nepustil, tak si s námi psal... A teď ,co si dal perníček, není po něm ani vidu ani slechu... A ani se s námi nerozdělil, hamoun jeden
Sebodko, vlastně ani přesně nevíme, o jakém "perníku" se baví...
Noooo, Sebodko, Axlík by měl možná upřesnit, jestli mu ho přítelkyně upekla nebo uvařila...
Mowlo, vítej do klubu pervitinářů - teoretiků...
Sebod, Hope - na co vy hnedle nemyslíte...
No - i když - pokud byl perník vařený, mohl Axlík demolovat i reálnou chaloupku...
Ano Hope, v tomto oboru jsem naprostý teoretik... Moje nejoblíbenější drogy adrenalin, nikotin, alkohol...
Oprava - ...drogy jsou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.