Zdeněk Pohlreich - zaplatíte za kvalitu?

Od: Datum: 08.05.13 14:50 odpovědí: 53 změna: 01.06.13 11:24
avatar

Ahoj, pravidelně se dívám na pořad Zdeňka Pohlreicha - Ano šéfe .

Co si o tom myslíte? Někdy se mi to tak až docela nezdá! - Myslím, že dnes je problém hlavně v tom, že lidé spíše nemají peníze na to, aby konzumovali drahá (byť dobrá) jídla v restauracích. Když si představím účet za čtyřčlennou rodinu - tak si jdu raději koupit párek v rohlíku, anebo si doma nasmažím řízky. Máte někdo nějaké zkušenosti? Děkuju za odpovědi. Marcela.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: sarkaona*
Datum: 08.05.13 14:55

Jaké zkušenosti myslíte?

Datum: 08.05.13 16:01
avatar

Pro "sarkaona" - myslím zkušenosti s drahým jídlem za vyšší cenu v dobrých restauracích - ale jak často si to můžete dovolit?

Já jsem svého času také ráda jídala v restauracích s dobrým jídlem a přiměřenou obsluhou. A ráda bych tak jídala i nadále (zvláště s panem Pohlreichem), ale teď jsem v důchodu, nemám se sice špatně, ale na restaurace prostě nemám - leda tak na ten párek v rohlíku, nebo na řízky ve slevě.

Od: jake377*
Datum: 13.05.13 18:52

Já hlavně nesnáším ten materialismus. Jasně, za dobré jídlo si rád připlatím, ale když vidím ty ceny. Neperlivá Bonaqua bez příchutě stojí občas jako polovina (a mnohdy i více) menu v ostatních restauracích. Nedávno jsem byl pozván do jedné předražené thajské restaurace. Dvě krevety + dva plátky ledového salátu - 124 Kč. Porovnal bych to jako předkrm k předkrmu. Jinde bych se za 124 Kč (s prominutím za výraz) přežral a stejně by mi zbylo na talíři. Jídlo mi chutná ve většině restauracích, popravdě jsem zažil jenom jednu špatnou restauraci, ale nad víc než 200 Kč na osobu včetně pití prostě nejdu

Datum: 08.05.13 14:57
avatar

Kvalitní jídlo v normální restauraci (pokud jej dělají), stojí 150 Kč. Raději než nějaký chemický párek v rohlíku, který se nedá pozřít, zaplatím těch sto pade a mám z toho chuťový zážitek.

Od: olaf71*
Datum: 08.05.13 15:05

za stopade už jsem dlouho zážitek neměl. za to je v obyčejný knajpě kousek flaksy,hranolky na přepáleném oleji a trapná obloha. naposled stál zážitek pro dvě osoby tisícovku (jídlo,2 piva,káva)

Datum: 08.05.13 19:21
avatar

Já jo. Kančí se šípkovou omáčkou, ale minutkovou, ne zahuštěnou-jen takovou tu polevu. No dobře, ještě k tomu za dvacku brambory.

Takže dvě piva-60, dvě kávy 50. Dvě sračková jídla v knajpě pomalu devět stovek? Muhehe, dobře tě natáhli...

Datum: 08.05.13 15:26
avatar
Minulý týden těstoviny za 129. Byl jsem z toho mrzuty, po ochutnání spokojený a celý víkend jsem se tam chtěl vrátit. Žádný eidam, ale parmezan atd...
Datum: 08.05.13 15:33
avatar

Jistě, že na to lidé nemají peníze. Navaří si doma, nebo si zobnou nějaký fastfood, mít restauraci se moc nevyplatí, jedině snad

na frekventovaném místě na polední meníčka. Však i Pohlreichova restaurace zkrachovala, takže jen o kvalitě jídla to není *kafe*

Datum: 08.05.13 15:37
avatar

Já pana Pohlreicha beru jako všechno, co se mi snaží ukázat jinou, než vyšlapanou cestu. Je to jako módní přehlídky, ukázky nových úprav bytů, moderní řešení nově stavěných domů, ať už je to v časopisech nebo televizi, způsoby nových vazeb kytic, řešení zahrad, výstavy aut, výstavy psů a koček, výtvarných děl moderních umělců, atd atd. Všude tam jsou věci, které normální člověk nikdy nepoužije, nedopřeje si to, nebude na to mít. Neznamená to, že by se nemohl podívat a případně se nechal inspirovat a něco z toho, byť jen část, použít. Aby se dozvěděl, že existuje i něco jiného než je smažený řízek s bramborovou kaší na talíři s cibulovým vzorem. Jasně, že toto také miluji, ale je dobře vědět, že to jde i jinak. ;) Tak si to myslím já, v teplé Ostravě, kde už hodinu bouří, spadlo pár kapek, ale nestojí to za řeč. Hezké odpoledne všem *pusa*

doplněno 08.05.13 16:13:

Axlik, co ty jsi, synku, takový načuřený, nenávistný? Co tě tak sejří, jak lidé myslí, co, za své peníze, dělají se svým tělem. Zklidni se, nezvyšuj si tlak jen proto, že s někým nesouhlasíš! *hej*

Od: axlik*
Datum: 08.05.13 16:06

Tohle naše ubohý čecháčkovství je tak trapný! Já se za tuhle zemi, národ a naši společnou mentalitu tak neskutečně stydím, že mít odvahu tak se fakt odstěhuju a změním občaství. Všichni umíte jen brečet jak na nic nemáte, jak si radši naděláte řízky! Tak si zkuste někdy k těm řízkům vzít kalkulačku a spočítat si, kolik by za tu utratu stálo normální zdravý jídlo!

Já se stravuju zdravou stravou, nakupuju zeleninu, ovoce, místo hnusných taveňáků lučinu, místo přeslazených jogurtů obyčejnej bílej (selský), namísto bílýho pečiva pečivo tmavý atd atd. A víte co? Mnohem dražší bylo, když jsem nakupoval nezdravý potraviny a jedl nezdravý jídlo!

Z bílýho rohlíku s taveňákem si tělo nevyužije zdaleka tolik jako z tmavé housky s kvalitním sýrem, to jsou základy biologie a pochopí to každý ňouma a proto vy sníte za den X rohlíků s X gramy hnusu, já sním v dávkách po troškách kvalitní jídlo který mi dává energii na celej den.

K tématu restaurací, já už tam ani moc nechodím, snad jen na pizzu a tu si vybírám bez sýra bo vím, že tam bude eidam. Jinak češi vařit neumí a naše gastronomie je na tom hrozně. Zdeněk se snaží ukázat jak se to dělá jinde, ale to my, socialsmem odkojení, nepochopíme, pro nás je blaho omáčka z mouky s bílym knedlíkem a hlavně ať je toho hodně, ať se toho můžu přežrat. Já vám všechny ty choroby přeju, od cukrovky přes rakovinu tlustýho střeva a jater, všechno vám to přeju :) ;)

doplněno 08.05.13 16:21:

babkazov : Abych nebyl... každej den ze všech stran musím poslouchat jak relativně mladý lidi všechno bolí, jak si musí brát milion prášků na potlačení bolesti a nemoci a podobně, denně leží tolik "chudáčků" v nemocnicích a čerpají ze státní kasy jen PROTOŽE jsou to hlupáci co si ,,za svoje peníze dělají se svým tělem co chtějí". A proto jsem naštvanej, kdyby se lidi naučili se svým tělem zacházet dobře, tak by si nemuseli věčně na něco stěžovat a na kom příživničit, svět by byl krásnější..

Datum: 08.05.13 16:37
avatar

@axlik : To, že nemáte odvahu se odtud odstěhovat jen značí, že se k nám Čecháčkům dobrovolně hlásíte. Podle vašich slov se stravujete zdravě, kupujete ovoce a zeleninu. Víte, kolik v dnešní době stojí kilo červené papriky nebo rajčata? Ne každý na to má. A ne každý je králík. Tělo nepotřebuje pouze zeleninu, ovoce, tmavé pečivo a Lučinu... Za kvalitní maso dáte v dnešní době strašnou sumu peněz. A vy se divíte, že lidé nekoukají na kvalitu, ale raději chtějí pořádný nášup za málo peněz! Až budeme brát tolik,co naši poslanci, senátoři nebo prezident, tak půjdeme do restaurace objednáme si salát z míchané zeleniny s pravou italskou mozzarellou za 200 Kč a budeme spokojení.

Od: axlik*
Datum: 08.05.13 16:42

Maso jsem nezmínil, dobře tedy, tak pokud kupujete maso ve velkých řetězcích tak se nedivím :D nedávno jsem se díval, takový hnusný kuřecí prsa za 160kč :D to bych si radši dal vzduch omaštěnej větrem. Kupuji maso z masny, je levnější a kvalitnější, za dvě střední prsa dám 60kč, vepřový kotlety taky nejsou nejdražší. Každopádně záleží taky na tom, jak se to maso připraví :) Nemám odvahu někde začít na vlastní pěst, navíc nemám rád když se někdo cpe k nám (vietnamci např.) tak proč bych se já cpal k někomu jinýmu. Mám se tu dobře, máme svobodu a můžeme si vybrat a dělat cokoli, vadí mi, že lidi mají v sobě pořád pozůstatek socialsmu, nenávist jeden ke druhýmu, když má jeden víc tak mu to všichni závidí a nejradši by ho uškrtili..A všichni to svádí na politiku, to není politikou, to je v nás, v lidech, dokud MY se nezměníme, tak se nezmění ani politika :)

avatar
Upozornění od administrátora 09. 05. 2013 08:05:08
zbytečně rozumělňujete jasný dotaz o jídle na politiku... založte si vlastní otázku, jak je to v pravidlech ;)
Od: axus®
Datum: 08.05.13 16:35
avatar

Zkusenosti jsou ruzne. Dobry kuchar umi uvarit dobre jidlo i relativne levne a aby pak meli ty "lepsi" (rozumej drazsi, nobl) restaurace cim vyniknout, musi bud varit nejaka exoticka jidla nebo to dohanet prijemnym prostredim, spickovou obsluhou a jinou pridanou hodnotou.

Zazitek c.1

Restaurace na namesti v Beroune. Hospoda obycejna, gulas za 130Kc i s pivem. Hnus fialovej, ze zdravotniho hlediska asi OK, ale zrat se to nedalo. Navic vsudypritomna otravna hlasita hudba z radia - poznavaci znameni ceskych hospod, ktere stoji za hovno.

Zazitek c.2

Restaurace Modra kachnicka v Praze na Male Strane. Vynikajici peceny rohlicky s bylinkovym maslem na zkraceni cekani na predkrm, hlavni jidlo kachni platky - nadprumer, ale ne spicka, nejake kvalitni vino, zakusek atd. obsluha a pozornost az kycovite prehnana a vtirava, cena na jednoho cca 1200Kc. Co bylo horsi, ze po dojezeni sem mel furt hlad.

Zazitek c.3

Cinske bystro. Opet kachni platky. Tentokrat za 120Kc. Porce vetsi, platky trochu moc upecene, vse tak nejak nasakle olejem, ale v pohode pozivatelne (asi ne pro Pohlreicha).

Zazitek c.4

U zaludu na Karlove namesti. Vepro knedlo zelo za 80Kc. Porce, ze se nedala dojist. Kurva lepsi sem dlouho nejedl. Z jedne strany kravatak, z druhe strany delnik, male, zakourene, ale tak nejak prijemne.

Zazitek c.5

Klub Blanice na kolejich Jizni mesto. Cena nejdrazsiho jidla do stokoruny, porce ze se nedaji snist, kvalita standardni hospodska.

Zazite c.6

Indicka restaurace, spickova pozorna obsluha, okamzite poruce, vyhovi jakemukoliv prani, ale pritom neviditelna, kdyz neni potreba, zadny kyc, jidlo prvotridni kvality (evropsky indicke speciality), prijemne prostredi. Pokud se clovek snazi snist vse co serviruji (nikoliv primo na talir), tak se beznadejne preji. Vecer pro jednoho cca 450Kc.

Datum: 08.05.13 17:26
avatar

Do restaurace chodím téměř každý den , s přítelkyní na oběd , je to pro nás časově uspornější , večeři si dáme doma . Do těch prestižních restaurací opravdu jen jednou za čas. Pravda je že nemáme žádné děti.

Datum: 08.05.13 17:46
Vratila bych se k Pohlreichovi, urcite vari dobra jidla, ale treba na Severu Moravy jeho kuchyne opravdu nema sanci uspet, je to financni situaci lidi, kazdej si tam radeji zajde na smazaka s hrnolkama, neco jineho je Praha, ale je to i mentalitou lidi, mam tu cest pohybovat se na obou mistech...kvalita potravin take mluvi sama za sebe, jezdime jednou za mesic nakupovat do Nemecka, nejen ze tam spousta veci vyjde levneji, ale kvalita se neda srovnat, nakupujeme tam i pro nasi starenku, ktera si potraviny nemuze vynachvalit a i usetri z duchodu ( vse peclive pocita). Samozrejme si i obcas zajdeme do restaurace, ale take me bavi uvarit si neco na zpusob Pohlreicha doma, zase tak extra tezke to neni...a vite co si do toho jidla date...je kazdeho vec, co ji...jednou veci jsou Cesi prosluli, nakoupit levneho, nekvalitniho zbozi co nejvice ( hlavne ze je za par kacek), radeji prece koupim kvalitnejsi i kdyz je drazsi, tak ho koupim mene, ne?
Od: askmenow*
Datum: 08.05.13 18:56

Já to vnímám tak, že pokud jdu do restaurace, chci si užt něco "extra" - dat si jídlo, které doma neuvařím, ať už kvůli speciálnímu receptu kuchaře, nebo třeba kvalitě surovin či náročnosti přípravy. A tedy jsem ochotná si připlatit. Pokud na to zrovna nemám, no tak tam prostě nejdu.

Trochu jiná situace je myslím u restaurací v místech a v časech, kde lidé jíst potřebují - ať už například poblíž nějakého turistického cíle (třeba pobíž nějakého hradu...) a nebo tam, kd elidé chodí na obědy z práce. Tam jde spíše o nutnost, nevyhledávám "zážite", ale dlabanec za rozumnou cenu. (Dražší restaurace tohle někdy řeší předpřipravenými poledními meny.)

Takže myslím, že oba přístupy mají něco do sebe, ale je důležité zvolit pro každý správný čas a místo.

Datum: 08.05.13 21:10
avatar

Sice to zkouknu ale to je vše, Polraich vaří možná dobře ale draze, Babica vaří z toho co máte doma a mě to vyhovuje. K Polraichovi do bych na oběd do jeho restaurace pro bohaté nešla jelikož za tu cenu jdu na meníčko 3x.

Datum: 08.05.13 22:02

Měl jsem tu čest navštívit dvě restaurace kde měli samolepku na dveřích. Obě shodné. Drahé, malé porce a nepoživatelné. Teď se těmto restauracím vyhýbám obloukem.

Datum: 08.05.13 23:26
avatar

Hlavně nezaměňovat u jídel slova "drahá" a "dobrá" ve smyslu "zdravá". To co vaří většinou Pohlreich je sice dobře vypadající, moderní a možná i chuťově dobré jídlo, ale rozhodně ne "zdravé" jídlo. Hlavně díky použití nezdravých surovin a velkému množství různých koření a dochucovadel. Takže bych za to jeho jídlo ani nějak zásadně neplatil. Stačí se na Pohlreicha podívat - jestli je on se svými zdravotními problémy chodící reklama důsledků svých jídel, tak děkuji, nechci, to raději budu jíst dál po svém.

Sám chodím pravidelně na meníčka mezi 65-85 Kč a většinou je kvalita v pohodě. Pokud teda zrovna kuchař nepotřebuje zpracovat něco asi nekvalitního, což se hned pozná extrémním množstvím pepře v jídle...

Datum: 11.05.13 15:39

Nechci se zastávat pana Pohlraicha, já ho také zvlášť nemusím, ale kdy jste ho viděl používat hodně dochucovadel a nezdravých surovin? Vždyť on proti těmto věcem vystupuje a všude, kam přijde, je automaticky vyhodí do koše už při prohlídce. Když už chcete někoho osočovat, zkuste to aspoň trochu uvěřitelněji.

Datum: 09.05.13 15:09
avatar

Pana Pohlreicha ráda nemám, je to totiž velký frajer, arogantní, sebestředný, neuznává nikoho jiného, než sebe. Takoví chlubilové oblíbeni nejsou. Opravdu mám raději pana Babicu, který se chová normálně a nedělá ze sebe mistra světa.

Pan Pohlreich sice vaří "moderně", experimentuje, míchá dohromady suroviny na první pohled nevhodné. Nakonec to nemusí být špatné, ale kdoví, jak zdravé to je. Dost bych o tom pochybovala.

My jsme dnes byli u lékaře, tak jsem nevařila. Dali jsme si v nádražní restauraci svíčkovou¨za 68. Byla vynikající, nechyběl ani citrón a kopeček šlehačky. Čisté a pěkné nekuřácké prostředí, rychlá obsluha, lidové ceny. Kromě té svíčkové si lidi nejvíc dávali moravského vrabce se špenátem a smažený květák. Nebo gulášovku za dvacku. Samé lidové věci, které by pan Pohlreich roznesl na kopytech. Ale když to člověk jí celý život, nebude se přece na stará kolena tak rapidně měnit. Nehledě k finančním prostředkům. Pan Pohlreich by nám určitě nenabídl nic za 68. Na to dám krk! :D Jaga.

Datum: 09.05.13 15:50
avatar

Pro Jaga - myslím si to samé - otázku jsem založila proto, že p. Pohlreicha všichni lidé (na úrovni) obdivují - až jsem se cítila méněcenná, že já ne (i když - jeho pořad sleduji pravidelně - a je zajímavý - jako reality show) .

Myslím si, že s neprospívajícími restauracemi může p.Pohlreich dělat co chce, - pokud mají restaurace smůlu na lidi, kteří nemají peníze - ti si fakt zajdou raději na tu svíčkovou za 68 kč. Zvláště takoví lidé, kteří se v restauracích stravují pravidelně.

Na "Pohlreicha" si asi každý musí předem našetřit (kromě bohatých gurmánů, nebo gurmetů? - ale pro ty nebyla moje otázka určena). Děkuji za odpověď.

Od: axus®
Datum: 09.05.13 16:38
avatar

Podle mne svickova za 68Kc nemuze byt svickova. Nekde se musi sidit (setrit). At uz na kvalite nebo na porci. Za 68Kc nejspise na obojim.

Datum: 11.05.13 15:48

Samozřejmě, že to nebyla svíčková. Lidé v tomto státě bohužel nemají příliš vyvinuté chuťové buňky, takže málokdo vůbec pozná jaké maso jí, natožpak zda je dobré. Nedá se to vyčítat, prototože ekonomická situace opravdu málokomu dovolí hledět na kvalitu v první řadě. Spousta lidí nadává, že v supermarketech mají nekvalitní potraviny a ty kvalitní jsou drahé, ale už jim nedochází, že kdyby nebyli líní a místo jednoho supermarketu si zašli k řezníkovi, zelináři, atd, tak seženou kvalitu za nízkou cenu.

Velice mě pobavila Babajaga, která si myslí, že Pohlraich "experimentuje" a kombinuje zdánlivě nevhodné suroviny. Přitom ten člověk vlastně jen jede podle knížek. To mě přesvědčilo o tom, že vážená paní nedošla ve své kuchyni dále, než k vepřo-knedlo-zelu.

Datum: 12.05.13 08:02
avatar

Co člověk, to jiný názor. Jsou mezi námi masožravci, vegetariáni, vegani, fajnšmekři. Nikomu neberu to jeho přesvědčení, každý ať si jí, co mu chutná, když mu na to kapsa stačí.

Jinak vařím dobře, chutně, pestře a ráda. Nemám ráda polotovary a polévky z pytlíku, max. jednou ročně ve ztížených podmínkách o dovolené a pak zas rok jen domácí kuchyni. Co nesnáším jsou už připravené karbanátky a další mleté polotovary. Člověk si nikdy není jistý, co že je uvnitř.

Rodině chutná má slepice na kari, hovězí na zázvoru, francouzské brambory ze syrových brambor s ementálem, pravá slovenská kapustnica s klobásou či dršťková, peču svatební koláče, lístkové kremrole, dorty s ozdobou z marcipánových růžiček. Často některým kamarádkám peču i na svatbu. Umím dobře připravit veškerou zvěřinu, ať už pernatou nebo srstnatou. Včetně správného naložení /tymián, jalovec.../ Každý rok vařím kotel svého speciálního hovězího guláše s houbami pro hasiče na jejich výroční schůzi. A pokaždé se těší.

Dneska mi například po celém bytě voní skopová plec na česneku a majoránce, k tomu bude špenát a knedlík. Je to mimořádné, známý pán mi prodal kus skopového, tak mě to potěšilo. Nedá se pořád dokola jíst jen kuřecí a vepřové. Není nad skutečně českou kuchyni, a také nad rozmanitost, ať si říká kdo chce, co chce. Nevadí mi ochutnat mořské potvory, ale stačí mi to jednou za rok. Pokud je jí člověk denně a ohrnuje přitom nos nad knedlem, zelem, vepřem, neznamená to ještě, že je světový a gurmán. Jaga.

V jedné kuchařce jsem četla zajímavý poznatek, že člověk by měl umět přijímat to, co která země nabízí. To znamená u nás nevzdychat po chobotnicích, ústřicích a klokanech, ale dát si třeba s chutí dobře připravené to knedlo zelo vepřo.

Datum: 09.05.13 17:27
avatar

Teď jsem byl na Slovensku. Stavovali jsme se v jedné luxusní restauraci a dali si super drahý oběd. Já měl špičkovou rybí polévku a kohoutí ragú na víně s knedlíky s medvědím česnekem. Nikdy na ten oběd nezapomenu a peněz nelituji. Párků v rohlíku jsem snědl stovky, ale nevzpomenu si na žádný. O tomhle jídle se mi ale bude zdát zbytek života.

Od: axus®
Datum: 09.05.13 18:30
avatar

A to ja mam na jedny konkretni parky v rohliku velmi pekne vzpominky.

Na Smichovskem nadrazi, tusim na druhem nastupisti je/byl bufetovy stanek - takovej klasickej houmlesackej, kde jeste pred par lety prodavali vynikajici parky v rohliku (dnes uz nevim). Byly za deset korun, kvalitni - zadne sojove a extra dlouhe. Parky vrazeny az na dno rohliku a jeste dobrych pet centimetru (bez prehaneni) precuhovali.

Rad na ne vzpominam, kdyz si nekde dam prilezitnostne euro hotdog.

Od: olaf71*
Datum: 09.05.13 19:02

to já zase vzpomínám na vlakáč v Pardubicích. při cestě do školy po trase Beroun,Praha a dále na východ, se mi občas povedlo v časovém presu koupit v bufetu v Pardubkách koupit Pardubické cigáro s chlebem a hořčicí. to byl gurmánský zážitek.

Od: bmbx®
Datum: 09.05.13 19:26

Uvědomte si že chutné a zdravé jde málo kdy dohromady *haha*

Od: zabu
Datum: 10.05.13 15:22

Do Polreichovy hospody nikdy-kvůli ceně. Prostě na to nemám. Ale klidně si to podle něj uvařím doma. Je to většinou dost dobré. Je to něco jiného. A všimněte si, na co dává důraz ve svých pořadech: na čerstvé, místní suroviny. Když koření, tak pokud možno přímo z rostlinky. Kdo si nikdy nezkusil dát např: čerstvou bazalku místo sušené, tak neví o co přichází. To je tak diametrální rozdíl. Kdo do jídla, kam patří rajče, nebo protlak, dá kečup je prase. Opět se totiž ochudí právě o tu "pravou" chuť jídla. Stejně tak je to s pokrmy ze sýra. Stejné je to u Tiramisu. Můžete si ho stokrát udělat z pom. másla a rumu, ale nikdy to nebude ono. Bude to chutné, ale nebude to tiramisu. A tak je to se vším. Berte si z těch pořadů ponaučení. Kopírujte recepty, ale důsledně. Jak to ošidíte, vyjde paskvil.

A co se týče p. Polreicha osobně, domnívám se, že není takový, jak to vypadá na obrazovce. Dělá show, a tak hraje, aby to lidi bavilo. Ve skutečnostu bude úplně normální člověk, který toho viděl, zažil a ochutnal víc než většina kuchařů u nás. A to mu dává rozhled, a právo radit. Radit těm, kdo si chtějí nechat radit.

Od: humusuzenar
Datum: 11.05.13 14:33

Mě se to zase naopak zdá.Dnes je všude tolik hospod,restaurací,kde vládnou akorát lemplové,co umí uvařit jen jídlo,polívku z magi nebo jiných omáček z pytlíku.Neumí vařit jídlo z čerstvých surovin nebo jsou na to moc líní a neschopní.Samá ochucovadla.Pohlreich sám řekl,že je blbý český zvyk do všeho přidávat uzeninu nebo slaninu.Spousta lidí není schopná udělat pořádné jídlo bez tohoto uzeného sajrajtu Babica je toho příkladem.Samé uzené s račky,které cpe do jídel.Spousta hlupců mu to žere.Nemluvě o tom,že uzenina je rakovinotvorná a podruhé ohřívaná uzenina např. v jídle je ještě více rakovinotvorná.

Datum: 11.05.13 15:57

Souhlas. Zatímco Pohlraich se snaží pozdvihnout úroveň vaření v českých domácnostech, byť svou snahu devalvuje tím, že v TV vystupuje jako největší buran, Babica jde přesně opačnou cestou. Učí lidi, jak si uvařit doma ty nejhorší šlichty z dochucovadel a náhražek. Navíc musím dodat, že je jeho zjev a motorika na mě působí značně znechucujícím dojmem. Jak může něco takového vystupovat v pořadu o vaření? Když ho vidím hrabat do jídla, hned mě přejde chuť. Chybí jen aby si smkl do rukou a napatlal to do toho, co zrovna vaří.

Od: hop®
Datum: 11.05.13 15:55
avatar

Svůj názor na Pohlreicha i tento pořad jsem zde už někde psal.

Tento pořad sponzoruje firma Heinz, výrobce kečupů a podobných chemikálií. Pohlreich v každé kuchyni začne tím, že tyto kečupy vyhází. A nakonec se v TV pořadu přizná, že ve své restauraci kečupy používá také, protože kdyby vařil tak jako ve svém pořadu, tak už dávno zkrachoval.

Nemám co dodat...

doplněno 11.05.13 16:33:

...tím nechci říct, že bych odsuzoval kečupy...

Datum: 12.05.13 12:58
avatar

Pro "hop"

- co je vlastně kečup, že se stal synonymem pro "hnus". Vždyť by to snad měla být rozvařená rajčata - nebo ne?

Od: hop®
Datum: 12.05.13 13:10
avatar

Původně je kečup okořeněný rajský protlak, stejně jako buřty bývaly z masa. Dnes je vše nahrazováno tím nejlevnějším a podle toho to je také "chutné" a "zdravé". Ale já si nestěžuji, jsem občasným dobrovolným konzumentem dnešních buřtů bez masa i kečupu bez rajčat...

Datum: 12.05.13 13:20
avatar

Pro "hop" - a co se dnes dává do kečupu místo rajčat? - já si kečup vařím doma a zavařuji si ho do sklenic, takže nevím.

Od: hop®
Datum: 12.05.13 13:44
avatar

Nejsem kuchař ani Spak nebo Heinz, odpověď dostanete na netu, třeba na wiki...

Od: zabu
Datum: 12.05.13 21:02

Když už jste u toho. např. Heinz se chlubí tím, že má cituji: "Složení: rajčata (146 g ve 100 g kečupu)", Jak to do toho našlapou? Nevím. Teda vlastně vím. Nejsou tam samozřejmě celá. Jsou v tom kečupu šlupky, nebo rozemletý jadýrka, nebo to co v tom má být? V každém případě, z toho nevyčtete kolik % je v tom rajčat, a kolik toho ostatního.

Nevěříte? Račte: http://www.heinz.cz/products-ketchup.htm

Už věříte? Podvod, jak vyšitý.

Od: hop®
Datum: 12.05.13 21:18
avatar

ZABU: PROČ oslovujete mne, já nějaké kečupy neřeším, buď to žeru nebo ne, podle chuti, neřeším značku...

Od: axus®
Datum: 12.05.13 21:23
avatar

Ale no tak.

Kazdemu je jasne, ze rajce obsahuje hlavne vodu, ktera do kecupu samozrejme neprijde.

Zbytecne to takto rozpitvavat.

Datum: 11.05.13 19:36
avatar

Polraicha nesleduju, viděla jsem pár dílů Babici a bylo mi zle, jen z toho, co jsem tam viděla. Je opravdu smutné, jak tady mají všichni tak děsně otupené chuťové buňky, že musí solit pomalu po hrstech a kromě pepře snad jiné koření ani nepoužívají. Samozřejmě, když někdo řeší restauraci, tak ho zajímá jen cena a velikost porcí. Tiramisu se tu dělá z tvarohu atd., párky za 50 kč za kilo všem přijdou drahý. A pak samozřejmě nadávají na kvalitu. Za drobré jídlo se tu považuje akorát kotel guláše, vepřo knedlo zelo nebo svíčková. Všeho musí být hodně a hlavně "aby se člověk nažral". Není divu, že je ČR na prvním místě v žebříčku s nejvíce nemocnými s rakovinou tlustého střeva.

Neříkám, že si doma taky něco občas "neošidím", ale jít na něco takového do restaurace... to fakt ne.

Od: pt®
Datum: 12.05.13 12:19
avatar

"culdabulda", ndeuvažují všichni stejně. Někdo rád dělá honoraci a jde do drahé restaurace, platí drahá jídla a pak se chlubí. Někdo se tak stravuje často, jiný třeba nikdy. Já zbytečně neutrácím a vařím doma, ale pokud už se rozhodneme a jedeme na výlet a není jiného zbytí, tak se najíme třeba draho, třeba levně, podle situace. - pt

Datum: 12.05.13 21:27
avatar

Když jdeme s přáteli posedět, rádi se u toho dobře najíme a rádi si za kvalitní a dobré jídlo připlatíme. Rozhodně to ale není každý druhý den. Jak zde píše Kolikoli, Češi jsou navyklí na hory masa, uzeniny a mraky soli nebo pepře. Hlavně, když se můžeme přežrat. A proto jsme taky jeden z nejtlustších národů v Evropě.

Každopádně si neodpustím svíčkovou nebo dnešní tátovo pečené maso s kaší, někdy zajdu i do mekáče na hambáč, protože mi prostě chutná.

doplněno 12.05.13 22:19:

Bxmx - tak ona svíčková na motorestu Rohlenka u Brna je vyhlášená;). Někdy člověk vážně narazí na prima jídlo za pár korun. A u mekáče sním jedinou věc, a to je cheesburger:) Známý tam dováží maso, tak aspoň vím, co jím. Že je to extra nezdravé*ee*, to vím taky, ale jednou za čas...*smich*

doplněno 12.05.13 22:30:

Mowla - nikdy jsem na Rohlence neměla nic jiného, než svíčkovou*smich* A tu mají pořád luxusní, kvůli ní se tam jednou za čas zastavíme s přítelem;)

doplněno 12.05.13 22:39:

Mowla - je to sice z ruky, jezdíme úplně jiným směrem, ale je fakt, že dobré jitrničky se nenajdou jen tak někde...

Od: bmbx®
Datum: 12.05.13 22:16

martinaa

Hodně let zpět, byl před budovou ruzyňského letiště stánek s občerstvením, dotyčný majitel tam prodával vlastní hambáče, takovou dobrotu jsem nikdy nikde před tím ani potom nejedl.

Mekáč s tou svojí syntetikou a způsoby přípravy stabilně vynechávám :D

Od: mowla*
Datum: 12.05.13 22:28

Přiznám se, že zrovna Rohlenku už dávno nepovažuju za hospu s dobrým jídlem - v okolí Brna naopak vřele doporučuju hostinec U Nedbálků v Ostrovačicích, Na kopečku v Rájci-Jestřebí a bývala dobrá Zlatá Studna v Sebranicích (ale tam už jsem pár let nebyl, takže aktuální stav neznám).

doplněno 12.05.13 22:32:

Martinaa: Tak někdy zkus ty Ostrovačice - mají vynikající i ´zabíjačková´ jídla - jitrničky, jelítka - a není moc hospod, kde si tohle´dovolím´ dát.

Datum: 12.05.13 22:33
avatar

Jé Sebranice! To je od nás kousek :D. Ale ve Zlaté studni jsme byli jen jednou a byl to takový průměr.

Od: mowla*
Datum: 12.05.13 22:47

No jo - jak píšu, už pár let jsem tam nebyl - přestal jsem jezdit do Kunštátu. ;) Takže - pokud zase začnu ty končiny navštěvovat, zachrání mne Rájec. :-D A nebo ty Ostrovačice - stejně tam sjíždím z D1.

Datum: 12.05.13 22:51
avatar

V Kunštátě je teď nová pizzerie a všichni si ji vychvalují (dřív tam bývala masna - je to pod cukrárnou). Rájci jsem ještě nebyla, ale dřív vařili docela dobře v Sychotíně v Myslivně (i když jsem tam dlouho nebyla). A taky v Rudce je opravený hotel - teď je z toho nějaká "luxusnější restaurace" či co.

Datum: 12.05.13 22:34
avatar

Tak si nejak nemuzu pomoct, ale vcera sem tu odpovidal a debatoval nad kecupem, kdy diskuze jaksi pokracuje, ale muj prispevek tu neni, muze mi k tomu nekdo neco rict?

Jo a Rohlenka uz opravdu neni to co to byvalo, ale kdo si ji odpusti? Vzdyt se tam zastavime preci vsichni. A svickovou si tam muzete dat v devet rano.

 

Datum: 12.05.13 22:37
avatar

Myslím, že chuťově velice dobrá svíčková jednou za půl roku neuškodí;).

doplněno 12.05.13 22:45:

Mně to povídej:D, zaháním chutě aspoň Staropramenem*smich*

Datum: 12.05.13 22:40
avatar

kruci martino nedelej mi chute ted vecer. Prece nebudu shanet ted svickovou, a jeste pravou hospodskou. *smich**plac*

Datum: 28.05.13 00:41

Dobrý den, nedávno jsem šla kolem Café Imperial, kde Zdeněk Pohlreich stál za výlohou a zřejmě se snažil zhypnotizovat kolemjdoucí, aby zašli něco pojíst...Není divu, podívejte se na menu restaurace na internetu - 3 vejce do skla - 105,- . Sice je to showman, ale za tu cenu bych si je dala jedině, že by je přede mnou osobně snesl...

Od: humusuzenar
Datum: 01.06.13 11:24

Kvalita české kuchně je katastrofální.I v drtivé většině ve školních kuchyních.Co ty chudáci děti musí jíst.Jídla přesolené,omáčky z pytlíku nebo sušené a pak znova rozmočené a uvařené.Nejsou schopni ani ve školní kuchyni nakrájet čerstvé hlávky zelí a uvařit jako zelí ke knedlíkům.Radši koupí nějakou sterilovanou s.račku,aby neměli práci,hodí to do hrnce a mají to bez práce.Atd.Rodiče ani netuší,co tam děti jí.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.