Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co všechno měla karkulka v košíku?

Od: nora* odpovědí: 15 změna:

Vím že tam měla nějakej ten chlast, jídlo pro babičku ale nevím jaký, a ještě něco? Díky :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

purple*
hodnocení

2x

Nebyla to bábovka?

martinaa*
hodnocení

2x

Jednou jsem četla verzi, kde nesla kuře a láhev vína... a vzhledem k dnešnímu nebezpečí tam jistě ponese i očkování proti klíšťatům*smich*

jabraka*
hodnocení

2x

Podle Svěráka

JABRAKA

levanda*
hodnocení

0x

hodnocení

0x

Koláč a láhev vína.

cesky-jazyk.cz/...

doplněno 28.04.13 12:33:

Zkusím dát odkaz ještě jednou...:

cesky-jazyk.cz/...

hodnocení

0x

asi jak v které verzi. v Hrubínově Špalíčku veršů a pohádek na vlkovu otázku: "Co to neseš v košíčku?" Karkulka odpověděla: "Bábovku a kytičku."

hodnocení

0x

Podle pohádky pokaždé bábovku a láhev vína. Po přemožení vlka si všichni tři sedli ke stolu, rozkrájeli tu bábovku, nalili si skleničku vína /že by dali i Karkulce? *ee*/ a oslavovali vlkův konec.

Jsem už taky babička pořád čekám, až mi Karkulka přinese košíček. Ale já bych v něm chtěla jitrničky, jelita, tlačenku a bandasku prdelačky. Ale ta holka nejde a nejde. Kdoví, zda to cestou nesnědla spolu s vlkem. Jaga.*smich*

lidus*
hodnocení

0x

Ta od Hrubína- Co neseš v tom košíčku? (ptá se vlk) Bábovku a kytičku-říká Karkulka. Ta co ji režíroval Fr. Mikeš z r. 1980 a mluví ji Eda Cupák nese koláč a malinovou šťávu. Svěrák + Uhlíř- kampr na kmíně, víno červené a štangla salámu. Grimmové-košík kde má něco k jídlu. V další pohádce nese košík plný dárků babičce k svátku. Pokud se nepletu ta od Němcové nese víno a bábovku.

doplněno 29.04.13 10:44:

Ještě si matně vzpomínám na jednu parodii a tam nese kvalitní čistící prostředek plný lihu( babičce na pití) a perník (pervitin) zde je babačka drogově závislá.

hodnocení

0x

Já jsem přestala vyprávět klasické pohádky, protože je malý slyšel od druhé babičky, maminky nebo ve školce jinak a místo usínání se začal hádat a opravovat mě. Končilo to tak, že jsme měli oba zvýšený tlak a nemohli jsme spát. Tak vyprávím stále o veliké řepě. Jenže nikdo se nikde nezmínil o tom, co bylo v chaloupce u dědečka, babičky, vnučky, pejska, kočičky a myšky druhý den. A tam jsem našla obrovský prostor k vyprávění. Druhý den totiž museli z té řepy udělat salát a zavařit ho. Další večer: museli vymalovat a uklidit. Pak jeli na hory. Na nákup a odpoledne na bazen. Už jsem celou rodinu poslala i na výlet na kolech, jen kočku a myš jsem nechala doma. Už se těším, v pátek je všecky vyženu na zahradu vyhrabávat, sázet a sít. ;)

doplněno 29.04.13 11:23:

Ve školce děti milovaly Tři prasátka. Říkala jsem je velice často a dosáhla jsem určitého mistrovství. To konstatuji bez vytahování *hi* Na této pohádce jsem naučila počítání, roční období, počasí, skupenství vody, materiály, známé rostliny a hmyz, příslovce místa. Zafungovalo vždy mravní poučení o lenoších a pilných tvorečcích. Nechala jsem prasátka uklízet a skládat oblečení.:D

ladaadal*

No, nevím, nevím, jestli je nejlepší nápad nechat doma kočku a myš samotné. Aby nemuseli restaurovat celou chaloupku. Ještě by jim z toho udělali restauraci.*smich*

lidus*

Jaguš, já musím vymýšlet pohádky o veliké bouřce, o tom jak děti neposlouchají a hladí cizího psa co je pak kousne nebo na sebe stráhnou vařící čaj. Poslední víkendová pohádka je o tom jak musí Kačka hodně papat aby vyrostla a mohla řídit velký traktor (seděla při orání dědovi na klíně) nadávala jsem, že se dědek zbláznil. Hrubínovu Karkulku, Smolíčka, Kuřátko a obilí zná zpaměti a stále mě opravuje jelikož já babka si to holt už nepamatuju a vymýšlím si.

Liduš, jsme na tom úplně stejně. Já zas musela vymýšlet vnukovi - vlakomilovi, pohádky o vláčcích. I když tomu hamsákovi už bylo možná 11 let, přesto pořád poslouchal, jako malý a přiblble a šťastně se culil. :D Ale přál si, aby se vláčky nějak jmenovaly, tak jsem měla silné Mikádo, krásnou Šlechtičnu, udatného Velkého bejčka, začouzený Čtyřkolák, rychlou Rosničku či červeného Hurvínka. Pamětníci vědí, o čem mluvím. A pak už jen jely, kam neměly a něco se stalo. Třeba propadlý tunel..., končící slepá kolej a tam...*ee*

Nejhorší bylo, když vnuk chtěl stejnou pohádku i příště. Zapom,něla jsem, o čem to mělo být a když jsem znovu rozjela svou fantazii, vnuk mě pečlivě opravoval.

Dneska je mu 14, bouchá s ním puberta, místo o lokomotivách by asi chtěl vyprávět o holkách. To ale neumím. Jaga. *smich*

2babajaga*
hodnocení

0x

Určitě nesla lahev vína,bábovku a kytičku.

lidus*

"2babajaga" "určitě" to tedy není jelikož v každé pohádce nese něco jiného.

lukastkac
hodnocení

0x
Bábovku , lahev vína a kytičku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]