Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem ze zeptat, jaký prohlížeč nejvíce využíváte a proč?
Za mě je to Maxton, protože je pěkně přehledný, dá se z něj stahovat přímo z youtube, takže stačí kliknout na tačítko uložit, dá se jednoduše vyfotit obrazovka, je opravdu rychlí oproti chrome, který mi jel pomalu.. Prostě mi příjde, že z každého prohlížeče si bere to nejlepší
Linuxová? I windowsová Open-source projekt Chromium je základ freewarového Google Chromu
Já mám Firefox a SRWare Iron.
Zkouším Sleipnir.
Opera
Používám Operu a Chrome. Asi 5 let jsem jel v 99,9% na Opeře a neměl jsem si na co stěžovat, ale ta je s každou verzí horší a horší takže jsem teď tak na 60:40 Opera-Chrome. V Chromu už mám pár doplňků, které mi téměř plnohodnotně nahradily funkce Opery a je znatelně svižnější, takže pomalu přecházím na něj.
IE 10 je už docela použitelný prohlížeč, sice některé stránky neumí korektně zobrazit, ale je rozhodně svižný. Firefox je vcelku v pohodě, ale někdy taky docela pomalejší.
S Maxthonem nemám zkušenost, ale čtu na nějak pozitivní recenze, tak ho asi vyzkouším
Mozilla Firefox
Přes 3 roky sem používal chrom a byl sem spokojenej.
Bohužel posledního půl roku šel strašně pomalu a sekal se mi tak sem přešel na mozilu.
Maxton Browser
Používal jesm klasický MSIE, než se vyskytly jisté problémy právě s tímto serverem (poradte.cz). Admin mi doporučil Maxthona a od té doby jednu na něm, nemám důvod měnit. Sice asi všeobecně převažuje FF, ale mně nějak nevyhovuje...
doplněno 21.04.13 21:27:... o Chromákovi se zde již mnohokrát psalo, ten mi nesmí přes práh! Ale kdo chce kam...
Uživatelsky pod win i linuxem chrome, protože je bezkonkurenčně nejrychlejší. S firefoxem lezu akorát na "některé stránky", které nechci mít jinde v historii :D Mimochodem, poslední dobou se na některých specifických stránkách firefox nějak zacykluje nebo bůhvíco dělá (větrák se při otevření odkazu rozjede na max, prohlížeč vytíží 100% jádra a třeba půl minuty nereaguje). Ale jak říkám, je to těma stránkama, jinak je FF ok.
Jinak většinou IE9 (nástroje) a minoritně chrome (na takové úpravy, které nástroje v IE nemají [mazání prvků], nebo jejichž provedení IE nerozdejchá a spadne [úpravy buněk tabulek]). Poslední dobou dost často i firefox kvůli doplňku firebug.
Existuje nějaká objektivní statistika, která by zaznamenávala podíl Maxthonu mimo Čínu? Jen jestli je třeba na úrovni safari, nebo jestli je hodně za.
No, jak tak o tom přemejšlím, IE má nástroje lepší akorát v zobrazení css, všechno ostatní je horší než u ostatních. Objektivně nejlíp by na tom byl asi firefox.
Opera
Odjakživa jsem na Opeře, ale jak už tu někdo konstatoval, tak ta se bohužel verzi od verze zhoršuje. To ale podle mě platí i pro Foxe. Chromáka nechci ani vidět protože podle výpisu firewallu furt něco stahuje i když je oficiálně vypnutej. Tak teď přemýšlím jestli zkusit Safari nebo ten Maxton. Na tom mi vadilo že používá děravé jádro MSIE ale údajně už přešel na vlastní tak ho asi zkusím.Safari 5 je pro windows definitivně poslední, šestka nikdy nebude. Takže jestli nemáte mac, nedočkáte se plné podpory html5 (některé html5 prvky jsou v safari bezkonkurenčně nejpomalejší a řada dalších nefunguje), na ty špičkovější technologie je safari v podstatě už dnes zastaralé, tedy není vážným kandidátem.
Sice jsem psal, že používám hlavně FF, ale Opera je moje srdcovka. Bohužel ti musím dát za pravdu, že s novýma verzema je to horší a horší, což mě dost mrzí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.