Od pohledu? Proč to má být měd? Tipuji na mosaz (měd + zinek)doplněno 12.04.13 19:12:Prvním záchytným bodem při identifikaci materiálu je vizuální hodnocení. Na základě barvy můžeme kovové materiály rozlišit do tří skupin:Červená _ měďŽlutá _ zlato, některé slitiny mědiŠedá _ většina ostatních kovůdoplněno 12.04.13 19:14: Rezavě hnědá vrstva korozních produktů obvykle naznačuje, že se jedná o slitinu železa (uhlíková ocel nebol litina), zelená barva povrchu jasně ukazuje na měď a její slitiny. Bílé korozní produkty můžeme nalézt na zinku, hořčíku, hliníku, cínu a slitinách těchto kovů.Další poněkud matoucí skutečností může být přítomnost dekorativních nebo ochranných povlaků na bázi jiného kovu. Například žlutá barva povrchu nemusí ukazovat pouze na zlato nebo mosaz, ale může se jednat i o měď nebo jiný kov, na jehož povrch byl nanesen povlak zlata nebo nitridu titanu. Barva nebo vzhled povrchu tedy nemohou být jedinou stopou pro orientační určení materiálu.doplněno 12.04.13 19:26:Osmicípé hvězdy tradičně znázorňují ženské bohyně, v sumerské tradici to byla Venuše, později Afrodíta, původně pravděpodobně bohyně Ištar.
Omlouvám se, špatně jsem se vyjádřil. Myslel jsem, co ta hvězda znamená, (řád, odznak) ˇmyslel jsem, jestli to není od wermachtu, nebo ss. 1945 šla přes nás fronta a rusáků to asi není, nevim
Jak je to velké? Nevím, tak jen tip: podle zbytku na rubu bych tipoval na zbytek jehly(asi ocelové), tedy odznak. Viděl bych to na ženskou ozdobu-bižuterii. Mohlo to být pokovené a to pokovení mohlo za ta léta oprýskat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.