Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zabránit mikrospánku

Od: magie* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mně, jestli je možné nějak zabránit pokusům organismu o mikrospánek. Jedná se o stav cca do dvou hodin po teplém obědě.Káva ani energy drinky nepomáhají, a prostě usnout by zaměstnavatel nejspíš neuvítal (doma mi to může být celkem jedno). Jedná se o monotoní práci, při které je ale důležitá i jistá míra soustředění a permanentní čučení do monitoru. Spánek navíc nemám z čeho brát a cca 7-8 hodin by měl být přece normální standard.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jíst méně. Pokud se prostě nadlábnete, žaludek začne pracovat, k čemuž potřebuje více krve. Ta pak chybí mozku a člověk má tendenci poddat se spánku...

eulalie*
hodnocení

0x

A čemu se divíte? Však to je snad normální a fyziologické, že se po jídle chce spát, nebo to aspoň minimálně člověka nutí odpočívat. Holt, žaludek a to ostatní, co po něm následuje, se připravuje na trávení. Bohužel, nikdo toto v práci nezohledňuje. A sedm až osm hodin spánku? To snad ani není standard, ale luxus, ne? Já jsem například nespala 8 hodin v kusu v noci už několi let...a taky funguju. Jestli na vás jde po obědě u nudné práce u monitoru mikrospánek, zkuste se na chvilku projít za předpokladu, že to tedy jde, no. Káva někdy může nakopnout, někdy naopak může kofein vás ještě více utlumit...

bruno*
hodnocení

0x

Někde po obědě mívají tzv. siestu, a to i v práci. U nás by to asi nefungovalo, protože každý chce být co nejdřív doma. A pak chrápe na gauči. Na otázku už odpověděli přede mnou a mají pravdu.

hodnocení

0x

Na tento stav je dobrý vtip. Manžel večer říká manželce: "Zítra příjdu z práce dřív a umiluju tě k smrti." Druhý den sebou manželka hodí, upeče kachničku, uvaří zelíčko a knedlíčky, pivečko dá do ledničky. Dkyž příjde manžel z práce, naservíruje mu a sama vlítne pod sprchu. Kyž vyběhne, najde muže na gauči, mžourá jako dobře nasycený kocour a přede: "Stará, dneska ti daruju život." :-D Odkrvil se (nejen) mozek a prokrvil se žaludek.

hodnocení

0x

Na mě, když se mi chce fakt spát (což je velmi vzácné), také nezabírá kafe nebo energeťáky, zaručeně ale nespím o Kofole s guaranou. Prodávají se i doplňky stravy z guaranou, prý snad ani není vůbec škodlivá - ale kdo ví. Každopádně vyzkoušejte :)

hodnocení

0x

Jo "gastrodemence" je zrádná a na potlačení spánku / mikrospánku je dobré cucat ENERGIT, zabírá to líp než energetické nápoje nebo káva - alesoň u mne :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]