Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
taky bych se po delší době ráda zeptala..Nezažil jste někdo, že by Vám přestalo chutnat jíst? Už nějakou dobu se mi stává, že si udělám svoje oblíbné jídlo a úplně mě přejde chuť.. Jen aby nedošlo k omylu, žádná anorexie, ani bulimie.. Jídlo miluji, ale teď mi nějak všechno chutná stejně, nudně až nechutně mohla bych jíst královskou hostinu, nebo suchar, vyšlo by to na stejno.. Docela mě to štve, jídlo jsem si ráda vychutnávala... Jinak se cítím fajn.. :/
zácpa? to fakt ne/funguje... nebo:
I když si lidský organismus dokáže vitamín B3 sám syntetizovat z tryptofanu, nepostačuje to k pokrytí potřeb, a tak je důležitá i zde pestrá strava. Nedostatek se projevuje nechutenstvím, nespavostí, bolestmi hlavy, potížemi s trávením a schizofrenií. nemoci.vitalion.cz/...
Stává se mi to a myslím, že důvodem je to, že si často a dlouhodobě vařím sama. Mám hlad, ale nechci žádné oblíbené jídlo, žádnou pochutinu, sladké, slané, prostě nic by se do mě nevlezlo, i když bych se třeba po tom normálně utloukla. Stačí zajít na oběd k babičce nebo si dát někde venku mňamku
Ria, určitě to vyzkoušejte, jídlo někde jinde. Vaše slova "zase si chci na něčem pochutnat" mluví za vše - to je přesně ono!
Děkuji za odpovědi (a opravení chyby v názvu ), já se snažím jíst docela zdravě, ale obvykle nepohrdnu ani něčím sladkým, ani slaným, zrovna béčka beru b6, b3...
Těhule určitě nejsem
Já ráda vařím i různě experimentuji, ale máte pravdu, že mě to nebaví, když vařím jen pro sebe, často, hrnec vypnu a dokončím oběd až o několik hodin později, až někdo dorazí...
A opravdu jsem typ člověka, co si oblíbí jedno jídlo a je ho schopen jíst několik dní k snídani, obědu k večeři, až se toho nadobro přejiím... a už jich bylo hodně... Tak možná je supr nápad skočit do nějaké restaurace a ochutnat něco nového... Strašně si chci zase na něčem pochutnat..
a Bene, napadlo mě, že by se to mohlo spojovat s vegetariánstvím.. aalee pokrytecky jako akvarista si už dám jednou za čas rybku
- teda ne svojí :D
Díky
Nejhorší je, že někdy kolem páté odpo zjistím, že jsem vlastně celý den nic nejedla, protože opravdu nemám hlad, tak si udělám alespoň nějakou rychlovku a po pár kousnutí odkládám.. jako by mi chyběl instinkt jíst..
Dobrý den, a jak to trvá dlouho? Byla nějaká zásadní změna ve Vašem životě, resp. předcházela tomu nějaká událost? Rozpoznáváte chutě (sladké, slané apod.)? Myslím, že normální to není, tak snad si zajít k lékaři. Jinak budete hubnout a ztrácet energii. Zdravím!
Nestává se mi to, ale letos v červenci (v době veder)
jsem nemohla jíst vůbec nic, problém byl i přinutit se aspoň dostatečně pít.
Zajímavé je, že v druhé a další vlně veder už se to neobjevilo.
Vždycky jsem špatně snášena vedra, problém jsem tedy přičetla jim. Ale miožná, že v tom bylo i něco jiného – tlak apod.
Občas to takhle mívám. A to tehdy, když se s vařením dlouho párám. Pak už na to jídlo nemám chuť. Jsem načichaná. Snad až na druhý den. Pohlídejte si váhu. Jestli začnete hubnout, pak to budete muset řešit s lékařem. Když uvidíte, že tam směřujete, kupte si v lékárně Pangamin, pivovarské kvasnice v tabletách nebo potahované jako lentilky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.