Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roztržená bankovka na půl

Od: sofrma* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den mám 200Kč bankovku která se mi roztrhla přímo v polovině a potřebuji ji vyměnit, tak prosím o radu kde to jde vyměnit?Jestli je to vůbec možné. :) Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

snupa*
29.09.15 21:30
hodnocení

0x
V bance.

hahanaj*
hodnocení

0x

ano, v každé bance vám ji vymění

jabraka*
hodnocení

0x

Já jsem opravoval bankovku disperzním lepidlem tak,že jsem natřel jemně trhlinu z obou stran,položil na sklo a oba díly spojil mírným tlakem.Po zaschnutí lepidlo zprůhlední a trhlina skoro není vidět.Není problém ji pak udat.Používal jsem lepidlo Slovilax.To je po zaschnutí průhledné.Stačí vyzkoušet předem na papírové předloze.Lepidlo nanáším párátkem.Tímto způsobem jsem opravoval i poškozené dokumenty a knihy.

JABRAKA

daniel*
hodnocení

0x

v bance ale smí být přetržená maximálně na 2 poloviny pokud je na víc již ji nevymění. (je to opravdu pravda)

sunset*

Zapomínáte na ČNB, která vám na rozdíl od komerčních bank vymění i hůře poškozené bankovky.

gumid
hodnocení

0x

Tak mě napadla samosebou blbost. Všichni píšete, že půlku bezproblémů vymění, takže 200 na půl za 200 novou...

ano, jednu si sám natrhnu a ve dvou bankách proměním na 400 a jsem v balíku :)

majsterjoe*

Jak proměníš? Za jednu bankovku dostaneš jednu bankovku. Půlka u bankovky neexstistuje. Na výměnu potřebuješ buď celou bankovku nebo více naž 60% bankovky původní.

Kdo konkrétně něco takového napsal?

Půlku bankovky nevymění ani ČNB. Bankovku přetrženou na půl každá banka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]