Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučený dopis česká pošta

Od: lordtom odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,poslal jsem doporučený dopis s odstoupením od smlouvy do 14 dnů .S těmito doplňky.

SA - nevracet, vložit do schránky ,UX - uložit jen 10 dní (zkrácení lhůty pro vyzvednutí), DM -oznamení o dodání poštovní zásilky krátkou textovou zprávou (SMS)

Já chtěl zaplatit dodejku...doufám že ta textová zpráva je prukazna jako dodejka?.Nenapadlo mě to po postacce kontrolovat.

Ještě předtím jsem poslal jen doporučený dopis s dodejkou...jenže pak byl doslan na jinou adresu a samozřejmě se určitě nevyzvedne a vrátí se mi ...Proto jsem poslal další s položkou SA ...nevracet..hodit do schránky jelikož mají P.O. box a takhle bude jistota že to tam bylo...To že si to nevyndali a nebo neprecetli není přece můj problém.Počítám že 400kč taky zpět nedostanu jelikož jsem se dozvěděl že to jsou podvodníci.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Nechápu, oč vám jde?

repkin*
hodnocení

0x
Nerusi se vzajemne SA a UX? Nedava to totiz logiku jak to maji vlozit do schranky a zaroven nechat ulozene 10dni na poste? Nebo jsem to spatne pochopil? Pokud vlozi do schranky, neznamena to, ze to bylo prokazatelne doruceno.
doplněno 29.09.15 20:32:

No, tak to říkám dobře, pokud se nedoručí oproti podpisu, hodí ho po deseti dnech do schránky, což stále není prokazatelně doručené ... alespoň ne pro soud :)

lordtom
hodnocení

To znamená že zůstane 10dnů na poště a po 10 dnech ho hodí do P.O. boxu ..

pohanka*
hodnocení

0x

Služby jsou v pořádku.

UX - pokud se v ten den nedoručí, tak zásilku oznámit a na 10 dní uložit.

SA - až po uložení se zásilka vhazuje do schránky.

Pokud chcete vyloučit přeposílání, můžete použít službu ,,NEDOSÍLAT,,

doplněno 29.09.15 19:42:

Opravička - SA - po uplynutí úložní doby se vhazuje do schránky

lordtom
29.09.15 19:18
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma doporučený dopis

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]