Nejste přihlášen/a.
Jsou 2hod a 17min a já nemůžu usnout. Stává se mi to pokaždé, když je úplněk a den před ním. Převaluju se na posteli jak ryba na suchu a usnu až když začně svítat. Jakoby mě ten měsíc přitahoval.Nepomáhá ani stažená žaluzie. Máte také ten problém a čím to vlastně je.Kdybych chodila po bytě s napřaženýma rukama, tak si myslím,že jsem náměsíčná,ale to mě z toho vyvedli,že náměsíčnost je něco jiného. Ale co tedy? mohl by mi to někdo logicky vysvětlit a nebo se ozve spřízněná duše,která trpí stejně jako já?
Já jsem tohle nikdy nesledovala, až v posledních letech. Uvědomila jsem si, že pravidelně jednou v měsíci mám nepříjemnou náladu, jsem popudlivá a nechám se lehce vytočit. Jelikož se to fakticky opakovalo, tak jsem nad tím začala přemýšlet a sledovat to, ale nebylo to pokaždé ve stejný den. Pak jsem byla jednou u kamarádky a říkala jí, aby mne brala s rezervou, že mám hádavou náladu. A ona opáčila, nojo, je úplněk, tak zase blbneš. A od té doby jsem to začala opravdu sledovat a fakt to tak je. Se spaním sice žádný velký problém nemám, ale mám zase tyto příznaky. Asi to má každý jinak. Ale určitě to existuje a dalo by se určitě dohledat na internetu, proč a jaké vlivy má na lidi úplněk.
Ano, měla jsem to v noci na pondělí a na úterý podobné. Vzbudila jsem se v půl druhé ráno a již jsem se jenom převalovala, až jsem vzteky vstala a chodila po bytě, zahradě, u PC, uvařila noční snídani, a vlastně čekala i na ten červený měsíc, který se na poslední chvíli vyloupl z mraků. Jinak se mě zdál měsíc o moc hodně větší až na dnešek na úterý a krásně svítil.
Také mám občas takové noci, kdy nemohu zabrat a zřejmě to bude vlivem měsíce, ale moc to neřeším, říkám si, tak se vyspím jindy. Horší jsou ty blbé myšlenky, když člověk leží a nemůže zabrat, potom raději vstávám.
Na příští rok si asi koupím lunární kalendář a budu hned vědět, jak na tom jsem.
Je zajímavé, že mnohdy po té brzké snídani třeba ve 4 hodiny ráno, na mě v 6 hodin přijde spaní a jdu to dospat.
S tím lovem je to zajímavé, i to je možné vysvětlení. Nezatracuji žádné podvědomí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.